Alla vi som gillar Maria

måndag 14 november 2011

Whats up with the lillfingernagel??

Nu är vi minst två som undrar.

Jag har sett det ett antal gånger och i helgen såg Elin det oxå.

Vi har olika teorier om vad som ligger bakom fenomenet men vi är rörande överens om att det ser lite konstigt ut.

Varför har vissa män (finns kanske kvinnor med men jag och Elin har bara sett män!) jättekorta naglar på alla fingrarna utom på lillfingret där de i stället har en lång nagel?

På Google kom det upp 8 360 träffar (det är tydligen fler än jag och Elin som undrar!!) på lång lillfingernagel och det presenterades en massa olika "förklaringar" om vad den långa nageln används till. Jag kollade runt lite och den ena teorin var osmakligare än den andra. Det skrevs om både maffia, knark och toavanor. (Eller avsaknaden av dem i mina ögon.....)

Jag tror att kör med min egen förklaring. Jag tror att de behöver ha en lång nagel för att pilla ut snorkråkor och klia sig i öronen med.

Vad tror ni??

13 kommentarer:

 1. Oavsett vilken anledning så känns det ju inte särskilt fräscht.. hualigen!
  Hade min man satsatpå det så hade jag klippt av den när han sover ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har också bara sett män med en sån där lång nagel och det ser inte trevligt ut... Vad de använder den till vill jag inte ens tänka på...

  SvaraRadera
 3. Bläärk, vad läbbigt. Jag tror som du, men helst vill jag inte tänka på det.

  SvaraRadera
 4. Men usch och blä!! Kanske klia sig i rumpan?? Urk...

  SvaraRadera
 5. Tror på det sista alternativet...!

  SvaraRadera
 6. Här ser man detta fenomen rätt ofta och tydligen var långa naglar tidigare i Kina ett tecken på välstånd och på att man inte behövde arbeta hårt. numer sparar de ut en lillfingernagel som en kulturell grej och för välstånd och lycka...(eller så kör vi helt enkelt den korta varianten med peta näsa och öron!)

  SvaraRadera
 7. JAaadu, Maria... Jag har också hört alla möjliga äckelförklaringar till det där men väljer att bara kräkas lite inombords när jag tänker på det och sen blundar jag. Fy!

  SvaraRadera
 8. Har hört en del olika varianter och ingen har kunnat övertyga mig om att man måste ha en lång nagel, jag tycker det är smaklöst.

  SvaraRadera
 9. Galet äckligt. Brrrrrrr.. Men jag har hört att det är i stället för en tops..
  Okej grottmänniskor men nu?? för tusan!

  Kram!

  By the way;
  Är nyfiken- makeupträffen-ett bra pris?

  SvaraRadera
 10. Tror som du samt att de använder den som ett multiverktyg. Istället för skruvmejsel liksom. Hursom är det äckligt! /Gina

  SvaraRadera
 11. Ofräscht är det oavsett anledning =/ Nu kan du vinna en matkasse från mathem.se på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

  SvaraRadera
 12. Va? Det har jag aldrig tänkt på. Fasen, nu kommer jag att glo efter långa lillnaglar på varenda karl som kommer i närheten.

  SvaraRadera
 13. Jag tror inte den används till något och det är därför den inte blir naturligt avskavd. Och så är det mest växtsprutt i lillfingernageln, så verkar det i alla fall vara med mina!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...