Alla vi som gillar Maria

Vem är jag??

Jag heter Maria och är 42 år. Jag är gift med Joakim och har tre barn. Tvillingar på 15 som heter Pontus och Julia samt Alice som snart fyller 12. Vi bor långt utanför stadsgränsen i ett hus som vi har renoverat på de senaste 12 åren. Jag älskar att gå på långa promenader i skogen och att titta på Biggest Loser. Helst den amerikanska versionen. Det är så mycket mer drama i USA. Om jag någon gång har tid över efter jobb, träning, taxiverksamhet för våra ungdomar, bloggläsning/skrivning och diverse hushållssysslor tittar jag gärna på en film, lägger pussel eller scrapbookar. Jag älskar att skriva men eftersom jag inte kan göra det hela tiden kompenserar jag med att prata väldigt mycket.

Jag är 1,71 lång, har storlek 39 i skor och en skruttig kropp. Jag har gjort två hjärtoperationer, har diskbråck, skolios och Scheuermanns sjukdom (vilket innebär att jag har kilformade kotor och kommer att bli en sån där gammal tant som går dubbelvikt om jag inte sköter min träning som jag som tur är oxå gillar väldigt mycket) Lägg sen till en krånglande mage och ständigt återkommande gallstensanfall så vet du ungefär hur jag mår. Och så har jag fel på sköldkörtlen och vänster axel oxå förresten. Fast jag är ganska glad för det mesta ändå. Om jag inte färgar håret är det grått annars är det mahognyfärg. Typ. Jag har gröna ögon men när jag var yngre hade jag bruna kontaktlinser. Det funderar jag ibland på att skaffa igen. Tyckte att jag passade i att vara brunögd. Jag är högerhänt.

Jag har tre syskon. En storasyster, en lillebror och en lillasyster. Och så har jag en mamma, två syskonbarn, en svärmor och en svärfar. Min pappa blev dement vid 54 års ålder och dog för ganska så exakt tre år sedan. Han blev 67 år gammal. Min mormor och morfar är döda sedan länge, min farmor och farfar träffar jag inte längre på grund av händelser jag inte vill gå in på här.

Jag pratar ofta med mig själv. Högt. Så att andra hör det. Ibland skrattar jag åt mig själv. Högt. Så att andra hör det. Jag är ganska rolig så ibland skrattar även andra åt mig. Jag kunde stå på huvudet när jag var yngre men nu har jag inte försökt på många år. Antagligen hade alla som sett mig prova skrattat åt mig. Högt. Så att alla andra hörde det. Mitt favoritnummer är 13. Mest för att de flesta anser det vara ett otursnummer.

Jag är snål mot mig själv men generös mot andra. Särskilt mot personer jag gillar. Om jag inte gillar någon tenderar jag att vara snål även mot hen. Jag har en tatuering. Den gav jag mig själv i 40-årspresent. Ganska generös present för att vara till mig själv. Tatueringen är placerad på insidan av vänster underarm och lyder "Je ne regrette rien" (Jag ångrar ingenting) För trots att jag gjort oerhört många misstag i mitt liv och ännu fler dumheter är det trots allt det som har skapat vilken sorts person jag är i dag. Och det kan jag ju inte gärna ångra.

Om jag var en krita skulle jag antagligen vara svart. Jag skulle vilja vara röd eller någon annan klatschig färg men antagligen skulle jag vara svart. Om jag fick vara man för en dag skulle jag ha sex. Bara för att känna hur det kändes. Och så skulle jag stå upp och kissa. Jag lider av fruktansvärd fågelfobi men om jag var ett djur skulle jag vara en fågel i alla fall. Bara tänk att kunna flyga däruppe med en vidunderlig utsikt och bajsa på folk du inte gillar!!

Jag har besökt Danmark, Norge, Storbritannien, Grekland, Frankrike, USA, Tunisien, Turkiet, Spanien (Fuerteventura), Tyskland, Polen, Tjeckien och kanske några till som jag har glömt. Till exempel så bilade vi till Grekland när jag var 14 men många av de länderna vi körde genom finns inte ens längre. Jag hoppas besöka minst lika många länder till innan jag trillar av pinnen. Det finns några undantag (typ London och USA) annars skulle jag inte åka till samma ställe mer än en gång.

Jag avskyr torra clementiner, mjöliga äpplen, folk som slickar uppåt och sparkar nedåt, trångsynta människor, när barn far illa och elände i största allmänhet. Jag har en lista på Spotify med låtar som jag aldrig skulle erkänna att jag lyssnar på. Jag kan vara oerhört långsint fast inte mot personer som jag gillar extra mycket. Jag gillar utmaningar vilket bland annat har resulterat i att jag spelat in radioreklam, gått ett maraton och cyklat 11 mil. I år väntar såklart nya stolleprov!

Och nu vet du nog det mesta om mig. Tycker du att jag missat nåt viktigt - fråga!!

3 kommentarer:

 1. Du är helt underbar person fina Maria !!!

  SvaraRadera
 2. Synd att du bor så långt borta, Maria! :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 3. Tack för en fantastisk presentation av vem du är. Den tjejen gillar jag. Tack för att du tittade in till mig så jag hittade dig. Ha det så gott!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...