I kväll blev det Grekisk gratäng med chorizokorv.
Så här gjorde jag. (Vi är två vuxna och tre barn och där blev lagom över till en matlåda)
8 potatisar
5 tomater
1 medelstor zucchini
150 g fetaost
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk timjan
peppar
salt
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala potatisen och skär i halvcentimetertjocka skivor.
3. Skär tomaterna, zucchinin och fetaosten i skivor.
4. Dela vitlöksklyftan och gnid in insidan av en stor långpanna med den.
5. Smörj långpannan med lite av olivoljan.
6. Varva skivor av potatis, zucchini och tomat i pannan.
Peta in bitar av fetaost här och var. lägg den inte ovanpå. då blir den bara bränd och hård.
7. Krydda med salt, peppar och timjan. skvätt över resten av oljan.
8. Låt stå i ugnen i ca 45 minuter. Kolla för säkerhets skull att potatisen är klar.
Alla ville inte ha korv så vi valde att även ha kassler som alternativ.
Nu ska jag hålla lördag!
Låter gott!
SvaraRaderaDet lät gott :)
SvaraRadera