Alla vi som gillar Maria

lördag 21 januari 2012

Recept coming up!

Eftersom tydligen inte alla ville ha det där receptet så får ni som inte ville ha det blunda och räkna till tre samtidigt som ni scrollar neråt. Då kommer ni slutklämmen av inlägget som jag vill att ni ska se även om ni inte gillar lax, fetaost, spenat och keso. Blunda NU!

För er övriga kommer receptet här!




För 4-6 personer behöver du
400 g skinn-och benfri laxfilé
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 naturell keso
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater med örter (400 g)
1/2 dl vitt vin
9 lasagneplattor

Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda spenat, keso, smulad fetaost och pressad vitlök. Krydda med lite salt och peppar.
Skär laxen i 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater och vitt vin. Salta.
Bred ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form (ca 20*30cm).  Varva sen med lasagneplattor och laxröra. Börja och sluta med lasagneplattor. Bred över resten av spenatröran.
Grädda mitt i ugnen på 225° i ca 30 minuter. Låt gärna stå och vila 10 minuter innan servering.

Piece of cake!! Förlåt lasagne!

Nu ska jag strax åka till jobb.

Vad ska ni göra idag?

11 kommentarer:

  1. Lax och spenat är en skitbra kombination! MUMS och god morgon :-)

    SvaraRadera
  2. Jag fick scrolla eftersom jag annars blir så läskad och jag för tillfället inte har lax hemma till kvällen :(
    Men med det ögat som tjuvkikade memorerade(kopierade)jag genast receptet.
    Ha en bra dag till jobbet.Kram

    SvaraRadera
  3. *saliven rinner i munnen*
    Inte bra att läsa recept innan man ätit. Vad ska jag göra idag? Jo, tänkt var det att jag och barnen ska köra till badhuset med svägerskan och kusinerna. Men sen sov jag väldigt länge och nyss försvann barnen plötsligt iväg till en kompis som bara är varannan vecka i byn.
    Alltså har jag nu ingen aning om vad jag gör idag.

    Din talent i att smöra överstiger mina förväntningar. Du är verkligen duktig på det. Hade nog gått på det. Men kom ihåg i framtiden att du inte får tala om för mig att du gör det. Annars kan det ha motsatt effekt i pengafördelandet. ;-)
    Ha en skön helg!
    Kram Elle

    SvaraRadera
  4. Även om jag inte skrev att jag vill, magsjukan satte P för det, så tar jag nog allt ett titt på det senare! :)

    SvaraRadera
  5. Hejsan, Maria!

    Jag blev så nyfiken på dig efter att du hade varit inne hos mig så jag var tvungen att hälsa på ;)
    Och jag trivs!
    Så nu "stalkar" jag dig:)

    Jag är mycket imponerad över ditt cykelmaraton den andra dagen!
    Ha en bra jobbhelg du också :)

    SvaraRadera
  6. Ser supersmaskens ut!
    Här blir det kalops, me "pärår å röbedår" i dag....
    Å så jag som e förkyld....Buäääää!!!!!!!
    (taskiga smaklökar då jue)

    Kram på dej!
    Moj

    SvaraRadera
  7. Åh, det där är gott, det brukar jag också göra :-)

    SvaraRadera
  8. Mmmm, ett fiskrecept helt i vår smak! Låter fantastiskt gott, det ska provas i veckan! :-)

    Tackar!

    SvaraRadera
  9. Detta ska testas nästa fredag. Tusen tack =)

    SvaraRadera
  10. Tack snälla du för receptet :-). Jag var en av dom som gärna ville ha det då det råder idétorka just nu. Visst finns det receptbanker och så men jag litar mer på ditt omdöme. Det är ordning och reda på dig :-).

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...