Alla vi som gillar Maria

lördag 21 juli 2012

Två frågor

vill jag att du svarar på idag.

1. Vad använder du för hudvårdsserie?

2. Har du läst någon Homan-deckare av Jan Mårtensson?

1. Anledningen till att jag undrar är att jag på sista tiden börjat få problem med min hy. Jag har aldrig haft hudproblem innan så jag har inte varit så noga med vad jag haft för produkter. Om det är åldern eller min hjärtåkomma som ligger bakom mina nuvarande problem låter jag vara osagt men det är kanske dax att ta lite bättre hand om mitt fejs.

2. Jag lånade hem en bok från biblioteket igår som såg spännande ut. Den heter Mord i blått och det är Jan Mårtensson som skrivit den. Men när jag tittade lite närmre på den visade det sig vara bok nr 40 i en serie som handlar om samma snubbe. Ska man läsa en serie ska man läsa den i ordning tycker jag så nu undrar jag om det är lönt att ens börja leta efter bok nummer ett som släpptes någon gång på 70-talet.

Nu väntar jag på att svaren kommer att dråsla in - tack på förhand!

Och självklart vill jag veta om du är nöjd med din hudvårdsserie och om du gillade böckerna!

Och på tal om två så har jag tappat två följare. Börjar jag bli tråkig??

14 kommentarer:

  1. 1. Sedan flera år använder jag endast Nivea till ansiktet (ur den runda blå burken). Funkar bra. Rynkorna håller sig i gränser och det är den absolut billigaste produkt man kan köpa.
    Tror du inte att det är medicineringen och den ändrade livsstilen som kanske är orsaken till att även din hy förändras?

    2. Jag läser inga deckare, men har för mig att jag i veckan såg en bok av just denna författare hemma hos en kompis. Titeln var i stil med "mord i sommarstugan/torpet" eller liknande. Hon tyckte inte att den var bra... Är bara osäker på författaren, som sagt... ;-)

    3. Du tråkig? Du är väl en av dem som kan fortsätta att vara rolig även fast allt omkring dig rasar. Och vad hade fredagarna varit utan dina fräckisar...? ;-)

    Kram! ♥

    SvaraRadera
  2. För det mesta använder jag Dove. Men jag är en sån som tager vad jag haver. Läser inte så mycket deckare längre. Kram

    SvaraRadera
  3. Jag börjar med Jan Mårtensson. Du kan läsa min blogg från igår där jag bla länkar till Homansällskapet. Jag har läst väldigt många Homandeckare och de är jättebra. Det är ingen serie utan fristående böcker. Det enda är att vissa karaktärer återkommer. Han själv är antikhandlare, har en konkurrerande kollega mitt emot sin antikaffär, katten Cleó är återkommande mm. Det som skiljer en Homandeckare, tycker jag, från andra är "allt omkring" själva deckarhistorien. Mycket allmänbildande! Så läs och njut!
    Du skriver inte vilka problem du har med din hy. Är det tex utslag så kan det mycket väl vara biverkan från medicin. Har du kanske börjat med någon ny mat? Jag har och får massor av olika utslag som kommer och går dock ej i ansiktet som jag härrör till biverkan av sjukdom. För övrigt började jag redan i 25-års åldern med Elisabeth Ardens härliga kräm Visible Differenc och har numera Dior. Inte billiga men jag tycker det är värt det och jag har, tror jag äkta, fått många kommentarer om att jag inte har några rynkor mm trots min ålder. Oj,oj vad långt detta blev......//M

    SvaraRadera
  4. 1. Lumene. Fanns hos ÖoB till kalaspris för en tid sedan.
    2. Trots att jag gillar deckare så har jag aldrig hört talas om denna.
    3. Du är inte tråkig! Din blogg är ett måste för mig.

    Många kramar!

    SvaraRadera
  5. Trots att jag slukar deckare har jag nog inte läst något av honom, inte som jag minns.
    Jag använder ansiktskräm från Nivea eller Loreal. Om du vill lyxa till det kan du ju få tips av en hudvårdterapeut, fast deras favvokrämer är nog sjuukt dyra.

    SvaraRadera
  6. Eftersom jag inte är så förtjust i deckare har jag inte läst något av honom, men jag känner till honom... När det gäller hudkrämer har jag en fin dagkräm från Biotherm, och varavar med en enkel från apoteket. jag är inte så kinkig där... Men så är ju sååå ung och saknar hjärtproblem... ;)

    Och tråkig? Näru!!!! Jag är kvar!!!

    Kram!

    SvaraRadera
  7. Det där med att ha en slät, rynkfri hud har nog lite med anlag att göra...fast det var kanske inte rynkor som var ditt problem, Min mor och mormor började inte få rynkor förrän de var nästan 80 år. Ganska ovanligt kanske, men jag hoppas jag har många gener från dem. I förebyggande syfte använder jag Loreals krämer. Homandeckarna har jag inte läst, även om jag älskar deckare. Du tråkig????? Skojar du???? Kram

    SvaraRadera
  8. Jag har inte läst något av honom, kanske dags att testa! När det gäller hudvårdsprodukter, är jag absolut helt fel person att fråga eftersom jag inte använder något speciellt alls, utan det som faller mig i smaken just då och där och det kan bli lite vad som helst!

    SvaraRadera
  9. På A svarar jag B och på B vet jag inte !)
    Kram

    SvaraRadera
  10. Jag använder tvål och vatten och hans böcker har jag inte läst. Kram

    SvaraRadera
  11. Jag använder oxå Niveas grejer. En ansiktstvätt som jag är olika flitig att använda men den lilla ljusblå burken efter åtminstone duschen. det beror på fliten så att säga. När jag ökade mitt vattendrickande så blev min hy mycket finare men fick lättare finnar av nån anledning. Renade innifrån antar jag. Så då fick jag byta dagcreme. Än funkar den.

    Den där deckaren har jag inte läst eller hört om. Men det finns många bra så pallar du inte med den får du ta nåt annat.

    Och som så de andra skriver. Du tråkig? Skulle inte tro det va???!! Mig blir du inte av med... ;)

    Kramen!

    SvaraRadera
  12. Jag använder Apotekets hudvårdsserie för kvinnor, den funkar bra.

    Homan är jag uppväxt med och läste allt förr, gillade honom skarpt då men nu tycker jag hans böcker känns lite... torra och stolpiga i dialogen. Men man får lära sig en hel del historia och det kan vara roligt.

    Homan är alltså lite tråkig MEN ALDRIG DU.

    SvaraRadera
  13. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några av dina frågor.
    Hudkrämerna köper jag olika för varje gång. Beroende på priset och vart jag är.
    Homan...har aldrig hört talas om honom.
    Kram!

    SvaraRadera
  14. Använder ingen smörja i ansiktet och har aldrig gjort. Smetar bara in benen från knäna och neråt. Har inte läst böckerna. Söndagskram!

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...