Alla vi som gillar Maria

torsdag 28 september 2017

Nu har jag snart nått botten......

Ni som hängt här ett tag vet att jag haft stora problem med stress de senaste två åren. Jag brände ut mig sommaren 2015 och har inte mått bra sedan dess. Jag har dragits med ett konstant illamående samt halsbrännan från helvetet dygnet runt och gjort otaliga undersökningar som alla visar att det inte är något fel på min mage. Läkarna har även kliat sig i huvudet då jag flera gånger sökt läkarvård för sjuka smärtor under höger revbensbåge. Gallstensanfall har alla varit överens om - bara det att inga stenar finns varken i min gallblåsa eller mina gallgångar. Med tips från en fin arbetskamrat tillika min personliga massör Jennie visade det sig att det var diafragman som spökade. Efter många års ytlig stressandning var den helt kaputt och med hjälp av en fantastisk kiropraktor är jag idag i stort sett helt smärtfri! Jag har provat alla möjliga och omöjliga dieter, tabletter och övningar för att få bukt med mitt mående och har sedan i somras hittat en väg som funkar för mig. En kombination av djupandning, naturläkemedel och  Mindfulness har gett mig livet tillbaka. Jag mår fortfarande illa så fort jag ens tänker på något som får mig stressad men det händer mer och mer sällan. Trots att jag har tre tonåringar i huset och ett krånglande hjärta.

Jag har en app i min telefon som mäter stressnivån med hjälp av puls och hjärtrytm. Nu är såklart den inte 100% tillförlitlig och särskilt inte med mitt hjärta antagligen men jag är ganska säker på att den kan visa mellan tummen och pekfingret i alla fall.

Översta bilden visar min stressnivå precis innan jag gick på semester i somras. Sedan dess har mitt mål vara att ha någon form av hjärnvila varje dag. Sitta på en sten i skogen, hänga på min brygga, ligga rakt ner på golvet och bara andas eller lyssna på en vägledd Mindfulnessövning. Någon dag blir det bara fem minuter andra dagar en halvtimme. Och tyvärr vissa dagar - ingenting alls.
Men funkar gör det! I alla fall om jag ska tro på nedersta bilden som visar min stressnivå för några dagar sen! (Den svarta pratbubblan visar min stressnivå)


Jag försöker verkligen att prioritera mig själv och det innebär såklart att vissa andra saker får stå åt sidan. Jag hinner inte blogga varje dag (trots att jag gärna velat) och än mindre besöka er andra. Jag försöker att inte ha dåligt samvete för att ni fortsätter läsa och lämna fina kommentarer hos mig trots att jag mycket sällan hinner göra detsamma för er. Tack för att ni finns!

6 kommentarer:

 1. Du ska självklart prioritera dig själv!
  Jag försöker resonera så med mig själv också, för det är lätt att falla in i stressen. Man är inte odödlig och klarar precis ALLT även om man vill.
  Tack för dina rader och sköt om dig, finaste. Kramkram!

  SvaraRadera
 2. Att Du väljer prioritera Dig själv är jag glad för, då lär ju Du må bättre... förhoppningsvis. Stress är ett otyg. Sköt om Dig <3

  SvaraRadera
 3. Fortsätt prioritera dig själv. Du är den viktigaste personen i ditt liv!

  SvaraRadera
 4. Då är rubriken missvisande! Du har INTE snart nått botten, inte vad gäller din stress iaf, utan du har tvärtom hittat en för dig fungerande stresshantering. Grattis tjejen, bra där!!!

  I din nuvarande situation är det helt självklart att du prioriterar dig själv, fattas bara annat!!! Fortsätt med det! KRAM:-)

  SvaraRadera
 5. Jag var nere på botten 2003. Här sakta men säkert återhämtat mig. Vissa saker kommer jag aldrig mer klara men jag har lärt mig leva med det. Efter allt som hände vår son mådde jag väldigt dåligt igen... Nu börjar det sakta vända uppåt igen för sonen. Är så glad för det. Är också tacksam att jag försökt ta hand om mig själv under denna jobbiga tid. Mår man inte själv ok kan man inte hjälpa andra. Därför blir jag väldigt glad av att läsa att du prioriterar dig själv och tar hand om dig! Att du har hittat verktyg för hur du ska må så bra som möjligt. Också viktigt att man känner att det är ok att ha skitdagar. Blir förhoppningsvis bättre nästa dag igen. Fortsätt ta hand om dig och ha nu en riktigt skön helg ❤ Kram

  SvaraRadera
 6. Jag var nere på botten 2003. Här sakta men säkert återhämtat mig. Vissa saker kommer jag aldrig mer klara men jag har lärt mig leva med det. Efter allt som hände vår son mådde jag väldigt dåligt igen... Nu börjar det sakta vända uppåt igen för sonen. Är så glad för det. Är också tacksam att jag försökt ta hand om mig själv under denna jobbiga tid. Mår man inte själv ok kan man inte hjälpa andra. Därför blir jag väldigt glad av att läsa att du prioriterar dig själv och tar hand om dig! Att du har hittat verktyg för hur du ska må så bra som möjligt. Också viktigt att man känner att det är ok att ha skitdagar. Blir förhoppningsvis bättre nästa dag igen. Fortsätt ta hand om dig och ha nu en riktigt skön helg ❤ Kram

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...