Alla vi som gillar Maria

Matsedlar och recept


För att minska risken att göra er helt handlingsförlamade och initiativslösa kommer mina veckomatsedlar endast täcka måndag till fredag. Helgerna får ni antingen se till att bli bortbjudna, beställa hem eller använda er egen fantasi.
Alla recept är för 4 personer. Kalorier och sånt trams får ni räkna ut själva så även tillagningstid. Jag förutsätter att ni kan laga mat så jag skriver inte superdetaljerade anvisningar.
Jag kommer att fylla på matsedlarna uppifrån så varje lördag kommer en ny matsedel som hamnar överst. 

Vecka 39


Måndag: Kyckling med sweet chili
500 gr kycklingfilé
1 röd paprika
½ purjolök
1 liten burk bambuskott
1 dl sweet chilisås
½ dl vatten
1 tsk salt
1 krm peppar
Skär kyckling, paprika och purjo i strimlor. Bryn kyckling och paprika i lite olja i en stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt bambuskotten rinna av, lägg dem och purjon i stekpannan. Häll över chilisåsen och ½ dl vatten. Stek på svag värme tills kycklingen är klar. Servera med ris

Tisdag: Fetaostbiffar med sötpotatismos
Biffar:
400 gr färs
1 ägg
½ dl vatten
2 klyftor vitlök
½ dl finhackad persilja
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm peppar
75 gr smulad fetaost
Blanda samman alla ingredienserna, fetaosten sist. Forma till 8 biffar. Stek.
Sötpotatismos:
400 gr sötpotatis
400 gr vanlig potatis
100 gr Créme Bonjour grekisk vitlök (mjukost)
Skala och dela potatisen i bitar. Lägg dem i en kastrull och häll över vatten så att de nästan täcks. Koka. (Spara lite av kokvattnet) Mosa med en stöt, blanda i mjukosten, späd ev med lite kokvatten. Salta och peppra.

Onsdag: Spagetti med rökt lax, sparris och dill
350 gr rökt lax
½ purjolök
1 liten burk sparris
4 port spagetti
4 dl creme fraiche
2 msk hackad dill
1 citron
salt och peppar
Skär laxen i mindre bitar. Strimla purjon, låt sparrisen rinna av.
Koka spagettin.
Fräs purjon i lite olja. Rör ner creme fraiche och sparris, låt bli varmt. Vänd ner dill och lax. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Torsdag: Vegetarisk lasagne
12 lasagneplattor
500 g keso naturell
2 dl riven ost
3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 morötter
250 g rotselleri
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 dl vitt vin
1 msk konc grönsaksfond
2 tsk chipotlepasta
1 tsk kakao
1 tsk oregano
2 tsk spiskummin
1 tsk kanel
1 tsk chilipulver
1 tsk flytande honung
1 tsk salt
1 krm peppar
1 mozzarella (à 125 g)
1 tsk oregano
Tomatröra: Skala, halvera och skär lök och vitlök tunt. Skala och grovriv morötter och rotselleri.
 Fräs lök, vitlök, morötter och rotselleri i olja i en stor stekpanna utan att det tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut.
Häll i krossade tomater, vin och fond. Tillsätt chipotlepasta, kakao, oregano, spiskummin, kanel, chilipulver, honung, salt och peppar. Låt koka ihop i ca 5 minuter.
Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor med tomatröra, keso och lite riven ost mellan varje lager. Börja och sluta med tomatröra.
Fördela mozzarellan riven i bitar överst. Strö över oregano. Ställ in i ugnen ca 30 minuter på 225°, lägg ev på aluminiumfolie mot slutet.

Fredag: Ytterfilé med världens godaste sås
1 ytterfilé eller fläskfilé
2½ dl vispgrädde
2½ dl creme fraiche
½ dl soya
1 tsk sambal oelek
Koka ihop till en slät sås. Lägg köttet i en hög form. Krydda med salt och peppar. Slå över såsen. Stek i ugn ca 90 min på 175°. Vänd köttet var 30: minut.





Vecka 38

Måndag: Kotletter och pommes frites 

Här får ni minsann inget recept!

Tisdag: Tacogratäng med chips

1 burk Philadelphiaost (naturell)
500 g färs
1 hackad gul lök
1 hackad röd paprika
1 burk majs
1 påse tacokrydda
1 burk krossade tomater 
riven ost efter tycke och smak
1 påse tortillachips
Gaffla ut Philadelphiaosten i en gratängform. Fräs färs, lök och paprika. Blanda sen i majs, tacokrydda och krossade tomater och låt sjuda en stund. Lägg röran i formen, strö över riven ost. Gratinera i ugn 200° tills osten smält. Ät med chipsen.

Onsdag: Kycklingsoppa med nudlar 

300 g kycklingfilé
1 röd paprika
200 g färska champinjoner
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 liter vatten
2 st hönsbuljongtärningar
100 g äggnudlar
1 msk vetemjöl
200 matlagningsyoghurt
1 msk sweet chilisås
Skär kyckling och grönsaker i lagom bitar. Bryn kycklingen i lite olja tillsätt sen grönsaker och pressad vitlök. Låt fräsa i några minuter och tillsätt sen vatten och buljongtärningar. När vattnet kokat upp lägg i nudlarna samt mjölet utblandat i yoghurten. Låt koka i 5 minuter och tillsätt chilisås. Klart.

Torsdag: Pasta med mumsig broccolisås och lax
4 port pasta efter smak och tycke (Jag brukar ha tagliatelle)
500 g broccoli i små buketter
250 g fryst bladspenat
1 msk olivolja
2 klyftor vitlök
3 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl finhackad bladpersilja
200 g kallrökt lax
Förväll broccolin, tina spenaten i en kastrull. Tillsätt olivolja och pressade vitlöksklyftor. Låt fräsa någon minut och tillsätt sen creme fraiche och smulad buljongtärning. Låt puttra en stund och tillsätt sen bladpsersiljan. Blanda röran med den nykokta pastan och servera med lax.

Fredag: Pizza

Köp eller gör egen!




Vecka 37

Måndag: Hermanssons festlåda
400 g färs
1 gul lök
1 röd paprika
1 burk krossade tomater
1 dl chilisås
Oregano, paprikapulver, salt och peppar

Bryn lök, färs och paprika. Blanda i resten och låt koka några minuter.

10-12 potatisar skalad och skivad
1 gul lök
3 dl kaffegrädde
Vitlökspeppar och salt

Varva potatis och köttfärssås i en form. Sluta med potatis. Slå över kaffegrädde, på med riven ost. Grädda 15-20 minuter.


Tisdag: Krämig pastasallad
4 port kokt pasta
2 dl creme fraiche
3 dl gräddfil
1 påse sour creme and onion dipmix
½ gurka
400 g kassler
Finhacka gurkan och kasslern. Blanda. Ät.


Onsdag: Lax med kokt potatis med hollandaise
Kok potatis. Gör hollandaise. Stek laxen i ugn med lite salt och peppar.


Torsdag: Vild Korvstroganoff
400 g falukorv
1 gul lök
2 dl creme fraiche
2 msk vinbärsgelé
½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan
Skär korven i strimlor och hacka löken. Fräs det i smör. Blanda creme fraiche, gelé, vatten, smulad buljongtärning, enbär och timjan i en skål. Häll det i stekpannan och låt koka i några minuter. Servera med ris och broccoli.



Fredag: Kyckling med bacontäcke 
4 kycklingfiléer 
100 g soltorkade tomater
½ kruka basilika
1 pkt bacon
Sås
3 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl creme fraiche
2 msk brun redning
2 msk soya
3 krm salt
2 krm peppar
Bryn filéerna hastigt. Skär ett snitt nästan rakt igenom och vik upp. Fyll med strimlade tomater och hackade basilikablad. Rulla ihop och klä rullen med bacon. Stek rulladerna i medelvärme tills de får vacker färg. Efterstek i ugn på 225° i 15 minuter.
Koka upp såsen under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med stekt potatis.






Vecka 36

Måndag: Köttfärspaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g margarin
2-3 msk kallt vatten

Fyllning
300 g köttfärs
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl kokt ris
1 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 tsk oregano
Tomatskivor
50 g fetaost

Arbeta ihop pajdegen och låt vila i kyl i 30 minuter. Fräs färs, lök och vitlök, rör ner det kokta riset, strö över mjöl och smulad buljongtärning. Häll på vatten, låt koka en stund och smaka sen av med oregano samt ev salt och peppar. Klä en rund pajform med degen och lägg i fyllningen. Grädda mitt i ugnen på 225° i 20 minuter. Ta ut formen, lägg på tomatskivor och smulad fetaost. Grädda ytterligare 10 minuter.

Tisdag: Vårrullar med ris 

Vill du göra egna vårrullar får du leta upp ett recept någon annanstans. Jag kör med färdiga från affären!

Onsdag: Pastagratäng med kyckling

500 g penne
4 strimlade kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
2 påsar färdig bearnaisesås
3 msk mango chutney
2 dl riven ost

Koka pastan knappt färdig. Stek kycklingen, salta och peppra. Blanda creme fraiche, den färdiga bearnaisesåsen och mango chutney. Blanda pasta, kyckling och sås, lägg i en gratängform. Strö över riven ost. Gratinera i ugn på 200° ca 20 minuter.

Torsdag: Ugnsfisk med örtsmak

500 g vit fisk
2 msk fiskfond
100 g Creme Bonjour Örtagård (mjukost)
1 dl mjölk
Ströbröd
Lägg fisken i en form. Krydda med fond och vitpeppar. Blanda mjukosten med mjölken och lägg på fisken. Strö över strödbröd. Stek i ugn på 200° ca 20 min. Servera med ris eller potatis.

Fredag: Rotfruktsgratäng med renskav

600 g potatis
2 morötter
2 palsternackor
1 purjolök
3½ dl grädde
200 g kantareller
1 vitlöksklyfta
1 pkt renskav
2 msk tomatpuré
100 g riven ost gärna Västerbotten
1 msk rosépeppar

Skala och skiva potatis, morot, palsternacka och purjolök. Lägg i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.  Grädda i ugn på 225° i 35 minuter.
Skär svampen i mindre bitar och finhacka vitlöken. Bryn skav, svamp och vitlök i lite smör. Tillsätt tomatpuré och låt bryna med på slutet. Smaka av med salt och peppar. 
Lägg röran uppe på gratängen, strö över osten. Grädda ytterligare 20 minuter. Strö krossad rosépeppar över innan servering.





Vecka 35

Måndag: Tacopaj

Deg:
4 dl mjöl
50 g margarin
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1½ dl mjölk
Blanda samman till en deg, tryck ut i en pajform och förgrädda i ugn 10 min på 225°.

Fyllning:
500 g färs
2 påsar tacomix
1 gul lök
1 dl vatten
Bryn och lägg på pajdegen.

Blanda 4 hackade tomater, 2 dl riven ost, 4 dl creme fraiche, pressad vitlök och 1 krm peppar. Bred blandningen ovanpå färsröran.

Grädda i ugn i ca 10 min på 250°.


Tisdag: Ärtig potatissallad med korv

800 g potatis
2 dl frysta ärtor
½ rödlök
1 msk senap
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
Korv efter smak och tycke

Skala och koka potatisen. Lägg ärtorna i en kastrull och häll på kokande vatten så att det täcker. Koka upp, ta från värmen och låt stå i 3 minuter. Häll av vattnet och mixa grovt.
Skär löken i strimlor. Vispa ihop senap, vinäger, olja och honung i en skål. Vänd ner ärterna och löken. Krydda med salt och peppar. Skär potatisen i bitar och blanda ner. Serveras med stekt korv.

Onsdag: Kyckling och bacongratäng

4 kycklingfiléer (hela eller i bitar)
2 pkt bacon i bitar
Stekes var för sig. Läggs sedan i en ugnsfast form.

2 dl creme fraiche
1 dl grädde
3 msk sweet chilisås
2 msk kycklingfond
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost

Blanda och häll över. Gratinera i ugn 225° 15-20 minuter.

Torsdag: Ugnspannkaka med bacon och svamp

140 g bacon
200 g champinjoner
300 g purjolök
2½ dl vetemjöl
6 dl mjölk
½ tsk salt
3 ägg

Stek bacon, låt svamp och purjolök fräsa med på slutet. Lägg i en smord braspanna. Vispa ihop pannkakssmeten och häll ovanpå. Grädda i ugn 225° ca 25 minuter.

Fredag: Ugnsbakad lax med potatis och broccoli

Ca 1 kg potatis med skal
Broccoli efter behag
4 laxfiléer
Hela vitlöksklyftor med skal

Klyfta potatisen och lägg på en braspanna. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar. Lägg i vitlöksklyftorna.
Gratinera i ugn på 225° i 30 minuter. Ta ut pannan och lägg på lax och broccoli. Gratinera ytterligare ca 15 minuter. Ta bort vitlöksklyftorna.



Vecka 26

Måndag: Burgundisk gryta
400 gram färs
2 klyftor vitlök
1 gul lök (hackad)
200 gram färska champinjoner
2½ dl rött vin
½ msk soya
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
2 st lagerblad
1 st buljongtärning (kött)

Stek köttfärs, lök, vitlök och champinjoner. Tillsätt vin, soya, tomatpuré, timjan, lagerblad och buljongtärning. Låt småkoka i 10 minuter. Servera med pressad potatis. 


Tisdag: Pasta med Serranoskinka och soltorkade tomater 
50 soltorkade tomater
1 finhackad rödlök
100 gram Serranoskinka
1 dl hönsbuljong
1 msk balsamvinäger
50 gram ädelost
2 dl creme fraiche

Skölj de soltorkade tomaterna i kallt vatten och koka dem i lite vatten i 10 minuter. Skär dem sen i små bitar. Fräs lök och skinka, häll på buljong och balsamvinäger – låt koka in. Tillsätt soltorkade tomater, mögelost, och creme fraiche och rör runt till osten smält. Servera med pasta. 

Onsdag: Lax under fetaosttäcke
500 gram lax
75 gram fetaost
1 tsk olivolja
Färsk basilika

Mosa fetaosten i olivolja och basilika. Bred ovanpå laxen. Stek i ugn 225° i 10-15 minuter. Servera med couscous.

Torsdag: Gulaschsoppa med bulgur
2 dl bulgur
1 morot
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
2 l grönsaksbuljong
1 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré

Skiva alla grönsaker. Fräs dem i olivolja. Tillsätt bulgur, paprikapulver och tomatpuré. Häll i buljong och låt koka under lock på svag värme i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fredag: Smarrig kyckling med svamp
4 kycklingfiléer
3 msk färskost
1 msk creme fraiche
2 msk riven parmesan
½ tsk timjan
½ tsk rosmarin
8 baconskivor
100 gram kantareller
150 gram champinjoner
10 körsbärstomater
2 dl creme fraiche

Blanda ost, creme fraiche och kryddor. Snitta filéerna och fördela blandningen. Krydda med salt och peppar. Linda runt bacon, bryn filéerna och svampen. Lägg allt  i en form och slå på 2 dl creme fraiche och körsbärstomaterna. Stek i ugn tills kycklingen har en innertemp på 75°. 



Vecka 25

Måndag: Pannkakslasagne
4 pannkakor
400 g köttfärs
1 gul lök
1 paket bacon
2 msk tomatpuré
½ dl vatten
Svartpeppar 1 dl riven ost
Fräs hackad lök och bacon i bitar. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg. Klicka i tomatpurén och häll på vattnet. Blanda om och låt puttra några minuter. Smaka av med peppar. Lägg en pannkaka i botten på en ugnssäker form. Varva sedan köttfärs och pannkaka. Sluta med färs. Strö över osten och gratinera i ugn på 200° i 15 minuter. Servera gärna med rårivna morötter.

Tisdag: Sej på norskt vis
500 g sej
5 dl vatten
1 ½ msk salt
2 kokta ägg
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
½ fiskbuljongtärning
5 dl mjölk
100 g skalade räkor
Cayennepeppar, salt och peppar
Koka upp vatten och salt i en låg, vid panna (traktörpanna om du har). Lägg i fisken och låt koka (inte sjuda) i 4-5 minuter. Ta upp den med en hålslev. Häll ut vattnet – det är för salt för att användas.
Smält margarinet i en kastrull. Strö över mjöl och späd med mjölken. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong, de hackade äggen och räkorna. Smaka av med kryddorna. Servera med kokt potatis.

Onsdag: Kassler Bombay
500 g kassler
1 purjolök
1 röd paprika
1 liten burk ananasringar (kan uteslutas om du inte gillar ananas i mat)
3 dl grädde
1 msk curry
3 msk chilisås
2 dl riven ost
Skiva och strimla kasslern, strimla purjon och paprikan. Låt ananasen rinna av och skär i bitar. Varva kassler och purjolök i en form. Fördela ananas och paprika över. Blanda grädden med chilisås och curry, slå över och strö över ost. Gratinera i ugn ca 25 minuter på 200°. Servera med ris.


Torsdag: Mustig soppa
1 purjolök
6 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 paket bacon
1 msk margarin
5 dl hönsbuljong
2 msk mjöl
4 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
1 krm svartpeppar
Tärna potatis, strimla purjolök, hacka vitlök, lök och bacon. Fräs i margarinet. Häll på buljongen och låt koka på svag värme i 15 minuter. Vispa ut mjölet i mjölken och häll i soppan tillsammans med grädden. Låt koka upp, sjud i 10 minuter. Smaka av med svartpeppar.

Fredag: Kyckling och bacon couscous
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2½ dl couscous
½ purjolök
150 färska champinjoner
1 röd paprika
1 paket bacon
1½ tsk chili & lime krydda
½ grillad kyckling
Koka upp vatten med buljong i. Tillsätt couscousen och låt dra under lock i 10 minuter. (Ta av kastullen från plattan)
Strimla purjo, svamp och paprika och fräs i margarinet.
Rensa kycklingen. Blanda alltihopa i en stor skål och krydda med chili & lime kryddan.





Vecka 24

Måndag: Spagetti och köttfärssås
500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
½ dl tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk kinesisk soya
2 dl hönsbuljong
Salt och peppar
Hacka löken och bryn den tillsammans med färsen i oljan. Tillsätt tomatpurén och fortsätt bryna någon minut. Tillsätt krossade tomater, buljong och soya. Låt sjuda 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med spagetti.

Tisdag: Korv och böngryta
200 g falukorv
I gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
250 g kidneybönor
2 dl majs
4 dl krossade tomater
1 dl matlagningsyoghurt
½ buljongtärning
2 msk tomatpuré
Salt och peppar
Skär korven i tärningar och hacka löken. Fräs korv och lök i margarin. Strö över curry. Tillsätt de sköljda bönorna, majs, krossade tomater, yoghurt, buljong och tomatpuré. Låt koka några minuter, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

Onsdag: Medelhavslasagne
2 pkt bacon
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 msk timjan
1 msk chilipulver
1 burk keso (500 g)
225 g fryst hackad spenat (tinad)
250 g gröna lasagneplattor
3 tomater eller motsvarande mängd soltorkade tomater
2 dl riven ost
Klipp baconet i bitar och fräs tillsammans med hackad lök och vitlök i en stor gryta. Häll på krossade tomater och låt småputtra 2-3 minuter. Krydda med timjan och chilipulver. Ta grytan från plattan och rör ner keso och spenat. Ta fram en stor ugnsfast form. Varva röran med lasagneplattorna. Börja och sluta med röra. Lägg på skivade tomater eller soltorkade tomater och strö över osten. Gratinera i ugn på 200° i ca 35 minuter.

Torsdag: Broccolisoppa
12 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g broccoli
600 g skalad potatis i bitar
1.4 liter grönsaksbuljong
2 dl lätt crème fraiche
1 msk pressad citron
Fräs de skalade vitlöksklyftorna i oljan i en gryta. Tillsätt broccoli, potatis och buljong. Låt soppan koka i 30 minuter. Kör soppan slät med en mixerstav eller i matberedare. Rör ner hälften av creme fraichen samt citron. Smaka av med salt och peppar. Fördela resten av creme fraichen i vardera tallrik.

Fredag: Marinerade kycklingfiléer
4 kycklingfiléer
6 msk hackad rödlök
2 msk olivolja
2 msk kinesisk soya
4 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
Svartpeppar
Lägg de tinade kycklingfiléerna i en ugnsfast form, blanda ihop övriga ingredienser och bred ovanpå kycklingen. Låt stå minst 30 minuter. Gratinera i ugn 20-25 minuter på 225°. Servera med ris.


Vecka 23
Måndag: Pestopasta med chorizo

400 g pasta (jag gör med snäckor)
400 g chorizo
1 burk tomatpesto (ca 200 g)
2 dl lätt crème fraiche
50 g parmesanost
Färsk eller fryst basilika efter behag
Koka pastan. Slanta chorizon och stek. Blanda den kokta pastan med chorizo, creme fraiche, peston och basilika. Salta och peppra. Riv över parmesan.

Tisdag: Sej under spenattäcke
400 g sej eller torsk om ni så behagar
200 g fryst bladspenat (tinad och urkramad)
50 g strimlade soltorkade tomater
2 dl crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Tina fisken och dela i 4 delar. Smörj en ugnsfast form och lägg i fisken. Salta. Blanda spenat, tomater, vitlök och crème fraiche och bred över fisken. Gratinera i ca 30 minuter på 200°. Servera med pressad potatis eller ris.


Onsdag: Fläskpannkaka
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
3 ägg
3-4 hg fläsk
Tärna fläsket och stek det. Blanda ihop mjöl, mjölk och ägg. Lägg fläsket i en braspanna och slå över pannkakssmeten. Grädda i ugn på 225° i ca 25 minuter.


Torsdag: Höstsoppa
300 g köttfärs
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
8-10 potatisar
2 tsk curry
1 tsk ingefära
2 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 liter vatten
2 buljongtärningar (1 kött och 1 grönsak)

Hacka löken och fräs den med curry och ingefära. Blanda i paprikapulver, tomatpuré, vatten, buljong och tärnad potatis. Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter. Bryn under tiden färsen, lägg den sedan i soppan och låt koka ytterligare 10 minuter.

Fredag: Grönpepparkyckling
1 grillad kyckling, rensad och klippt i lagom stora bitar

Marinad:
170 g margarin
3,5 msk kinesisk soya
3,5 msk fransk senap
5 dl grädde (visp eller matlagning)
2.5 msk grönpepparkorn

Smält margarinet i en kastrull. Häll i övriga ingredienser och ge ett hastigt uppkok.
Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form, häll på marinaden och låt stå i minst 2 timmar.
Gratinera i ugn ca 20 minuter på 200°. Servera med ris.

13 kommentarer:

  1. Suverän idé! :-) Vi har kört med diverse färdiga middagskassar men den enda vi var nöjda med togs bort från vårt område. Här har vi ett perfekt mellanting! Jag älskar att laga mat men kan tycka att det är svårt att komma på vad jag ska laga.

    Tack! :-)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ällskar dig!!! Skriver ut och sätter mig med ungdomarna vid köksbordet och går igenom detta! Känner mig organiserad och planerad med en gång!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Perfekt! Vad bra! Nu ska jag se vad jag kan ta till mig av det här. Har en dotter som är allergisk mot en hel del så jag får "bygga" om många recept :)
    Kram

    SvaraRadera
  4. Mmm,grönpepparkycklingen måste jag testa!

    SvaraRadera
  5. Fy tusan vilken bra idé! Det är ju vårt ständiga dilemma, "vad ska vi äta idag"? Bra av dig!

    SvaraRadera
  6. Du är bäst! (fast idén var ju lite min...hihi)

    SvaraRadera
  7. Du går ut hårt direkt! Shit vad mycket god mat.. funderar nästan på att hoppa över restaurangbesöket på måndag ;-)
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Kanon! Jag har så svårt att hitta inspiration ibland. Dessa maträtter är "nya" för mig. Blir kul att testa något nytt. Kram på dig!

    SvaraRadera
  9. Åååhhh vad bra! Tack! :)

    SvaraRadera
  10. Du är suverän Maria! Vilket bra jobb du har gjort. Jättebra då jag lagar mat till andras barn och fantasin tryter.

    SvaraRadera
  11. Du är ju fantastisk! Vilket slit du håller på med! Nu äter ju inte jag kött så mycket av detta går bort, men det är ändå kul att läsa och få lite tips! Kram!

    SvaraRadera
  12. Suveränt! Nu lossnade det direkt. Tackar!

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...