Alla vi som gillar Maria

tisdag 2 augusti 2016

När polletten trillar på plats....

Jag minns känslan som spred sig inom mig när en sjukgymnast på ortopteden i Hässleholm efter några få frågor och lite kläm och känn konstaterade att jag hade problem med min ischiasnerv. I många år har jag haft problem med mitt knä och ett helt gäng med läkare har gjort undersökningar och skickat mig för att ta diverse röntgenbilder. Alla undersökningar tillika alla röntgenbilder visade inget som helst problem med mitt knä. Fast jag hade jättemycket problem med mitt knä.
Till sist var det en läkare som skickade en remiss till ortopeden och han konstaterade som sagt var snabbt att det var min ischiasnerv som krånglade. Ännu en röntgen senare - fast denna gång var det min rygg som stod i fokus visade en trasig disk som mycket riktigt tryckte på ischiasnerven.
Att efter år ha känt mig som värsta gnällspiken som gnällde över en krämpa som tydligen inte fanns var det plötsligt någon  fattade precis vad som var fel och ännu bättre - precis hur jag mådde.

Och nu har det hänt igen. I dag snubblade jag över en artikel om högkänslighet och blev helt perplex när jag insåg att jag läste om mig själv. (du som inte vet vad det innebär att vara högkänslig kan läsa mer om det HÄR!!

Att vara en HSP - Highly Sensitive Person - är ingen diagnos utan snarare personlighetsdrag som nog alla mer eller mindre har. Jag gjorde ett test på sidan som jag länkar till ovan och även om jag tycker att tester på internet ska tas med en nypa salt så känns det väldigt troligt att jag är en HSP. Både med tanke på den höga siffran jag fick på mitt test och på hur väl jag känner igen mig i beskrivningen om hur man är som person om man är en HSP.  

Efter jobbet åkte jag till biblioteket och lånade hem en bok som verkar vara himla bra. Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin. Jag återkommer med vad jag tyckte om boken så fort jag läst ut den. Så länge vill jag dela med mig av orden som står på baksidan av boken och som gick rakt in i hjärtat på mig:

Drunkna inte i dina känlsor - lär dig simma i stället!

5 kommentarer:

 1. Så viktigt det är att läkare verkligen lyssnar på patienterna för vem vet bättre hur man mår!

  SvaraRadera
 2. HSP - ytterligare en bokstavskombination. Den här gången visste jag inte ens att den existerade. Nyfiken som jag är gjorde jag testet. Hamnde på 23 poäng. Så jag utgår ifrån att jag inte lider av HSP...

  SvaraRadera
 3. Det är skönt att få delar av sig (trasig eller högkänsliga, bokstavskombinerade eller allergiska) bekräftade som "riktiga". Allt för mycket i livet bemöts med "Äsch, det är bara att skärpa sig" eller "det är väl inte så farligt"! :)
  Lycka till med boken - själv hittade jag en och annan bekräftelse i den!

  SvaraRadera
 4. Vilken skön känsla att du äntligen fått veta mer om varför du har ont. Och ibland är det just sjukgymnasterna som har svaren på många frågor och åkommor. DE skriver ju inte heller ut läkemedel, utan vill komma till grunden med det onda. Uppleve rinte alltid att läkare gör det, men det finns ju bättre och sämre av dem också.
  Vad gäller HSP så had ejag hört talas om detta innan men visst inte så mycket. Nu vet jag mer, men jag ingår nog inte där enligt testet.
  Boken låter spännande och roligt att sedan få höra vad du tyckte.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte gjort detta testet, det orkar jag inte nu, var väldigt omfattande. Men jag har läst om liknande.
  Jag vet att jag är rätt känslig, men det har jag på intet sätt ont av, kan vara en fördel. Har min magkänsla, som oftast är rätt.
  Vilken tur du haft som hittat rätt!
  Kvällskram!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...