Alla vi som gillar Maria

måndag 6 maj 2013

Maria dissar och hissar

Idag vill jag dissa föräldrar som låter sina barn plocka i lösgodiset med händerna. Eller för den alla som är och pillar med fingrarna bland godiset. I lördags när jag plockade godis till ungarna sa jag till inte mindre än två mammor på två minuter (de kanske var i sällskap?) att de inte fick låta sina barn plocka med fingrarna i godiset. Båda tittade på mig som om det var jag som var dum i huvudet. Den ena mamman sa till sin dotter som då la tillbaka alla godisbitar hon hade stått och kramat i handen!! Vilken tur att jag inte skulle ha just den sorten till mina barn......
Så ni som tror att ni är rena men framför alla ni som säkert har en miljon baselusker på fingrarna - ANVÄND SPADEN!! 

Jag vill hissa en sak som i och för sig jag själv personligen inte har någon glädje av men det finns många andra som gläds åt dem. Till exempel mina barn och min sambo tycker att det är jättetrevligt. Ibland kan det komma några på rad, ibland går det väldigt lång tid mellan dem. Ibland kommer det flera stycken på ett år, ibland kommer det inte en enda.
Jag pratar såklart om klämdagar. Hurra för klämdagar!

Nu ska jag sätta lite fart med dagens bestyr. I eftermiddag ska jag och en väninna planera.
Vad vi ska planera får ni veta vid ett senare tillfälle!

7 kommentarer:

 1. Jag tar fasta på det som står i din blogg....att man ska känna sig fri att tycka annorlunda...och i frågan om att plocka godis med fingrarna håller jag med, men är även emot....Jag har själv dåligt immunförsvar pga sjukdom och skulle aldrig köpa smågodis utan papper omkring..Däremot kan jag tycka att smågodis inte nödvändigtvis behöver (som i många affärer) vara placerat så lågt i affären att små barn kommer åt det. Självklart ska ingen plocka i godiset med fingrarna men är det inte ett sätt för affären att "sälja mer" också? ja, en liten fundering bara....

  SvaraRadera
 2. Undviker faktiskt lösgodis just på grund av detta, fast jag tycker nog att det är vuxna som är värst. Hur många gånger har man inte sett äldre damer i finpälsen stå och "smaka" och pilla i lådorna. Blääää!

  Men klämdagarna gillar jag! Mycket!!!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ogillar att det plockas godis med händerna men gillar klämdagar fast jag väldig sällan har ledig på just klämdagar. Jobbar ju på ett litet familjeföretag och då jobbar man i princip alla dagar som inte är röda men på fredag ska vi faktiskt vara lediga (kors i taket).

  SvaraRadera
 4. En del har bristande kunskaper i vad som finns på våra händer. Själv är jag lite miljöskadad och gör som du gjorde. Säger till. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag önskar de gick tillbaka till att sälja smågodis i kiosk så att man kunde få stå och peka och säga "en sån och en sån och en sån". Jag har sällan ledigt klämdagar, måste offra semesterdagar. På fredag har jag ledigt för då ska jag på begravning.

  SvaraRadera
 6. Ja fy för barnhänder i godislådorna!

  SvaraRadera
 7. Köper aldrig lösgodis pga just det du dissar. Jag har sett barn som står och slickar på den där godisspaden också!! Bläh! samma sak med bullar i lösvikt. Går helt bort.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...