Alla vi som gillar Maria

onsdag 15 mars 2017

Show me YOUR money ;-)

Tid är pengar. Pengar är roten till allt ont. Money makes the world go round. Show me the money. Money money money. Ja det finns otaliga ordspråk och låtar om pengar.

Jag ser pengar dagarna i ända på jobbet. Och tro mig - det finns lika många sätt att förvara sina pengar som de finns människor på jorden.


 • Vissa tjorvar ner alla pengarna i framfickan på sina tajta jeans så att de knycklas ihop till små bollar.
 • Andra har inga pengar på fickan. Inte ens en enda krona att betala kassen de kom på att de glömde i samma ögonblick som de tryckte på OK-knappen på betalterminalen.
 • Vissa viker alla sedlarna så att de blir så små som möjligt och stoppar ner dem i mobiltelefonfickan vilket gör att det är på snudd omöjligt att få upp dem igen. Dessa personer är inte populära. Varken hos mig eller kunderna bakom i kön.
 • Andra har sina mynt i Alvedonburkar eller filmrulleburkar. (Ja det har funnits en tid så man stoppade in filmrullar i kameran!)
 • Vissa har pengarna i cigarettpaketet.
 • Andra har pengarna rakt ner i väskan tillsammans med en miljon andra saker. Dessa personer är inte heller populära bland kunderna bakom i kön.
 • Vissa har 30 500-hundralappar nonchalant nedstoppade i fickan på joggingbyxorna. Skrytmånsar.
 • Andra har pengarna i storleksordning i plånboken. Givetvis ligger alla på rätt håll.
 • Vissa har pengarna i kuvert som det står "God Jul" på.
 • Andra har pengarna i plastpåsar tillsammans med rabattkuponger och pantkvitton.
 • Vissa har pengarna huller om buller i plånboken uppblandat med en försvarlig mängd kvitton.
 • Andra har plånböcker med många fack - ett för varje valör samt ett för kvitton.
 • Vissa har 39 kontokort - prydligt instoppade i facken i plånboken.
 • Andra har 39 kontokort i en sån där kontokortsplånbok som är gjord för typ 6 kontokort vilket innebär att de måste ha ett gummiband omkring så att inte ramlar ut.
 • Vissa stoppar även ner sedlar tillsammans med de 39 kontokorten vilket såklart innebär att den ännu mindre går att stänga.
 • Andra har sitt enda kontokort i bakfickan på jeansen.
 • Vissa har plånboken i bakfickan på jeansen. Ibland med en kedja i som sitter fast i hällan på jeansen.
 • Andra har pengarna i såna rullar skurkarna har i actionfilmer.
 • Och så finns det dom som har hela månadslönen (?) i olika valörer i skjortfickan och som måste bläddra igenom hela högen så att alla ser hur mycket pengar det finns att hämta.


Själv har jag typ aldrig kontanter. Bara när jag går till massören som bara tar cash och kanske lite skrammel i botten på handväskan. Jag har åtta kort i min mobilplånbok som är gjord för sex. Kort alltså ;-) Två kontokort, ett kreditkort, körkort, gymkort, bensinkort, spelkort till Svenska Spel och HM-kort. Frikort och X antal spelbongar från Svenska Spel och ATG får oxå plats. 

Och nu börjar du förstå vart jag är på väg va?

Berätta för mig hur vem du är när det kommer till kontanter!

9 kommentarer:


 1. Kontanter eller kort talar inte om vem jag är. :D)
  Använder båda.....

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Jag är:

  Andra har pengarna i storleksordning i plånboken. Givetvis ligger alla på rätt håll.

  Vissa viker alla sedlarna så att de blir så små som möjligt och stoppar ner dem i mobiltelefonfickan vilket gör att det är på snudd omöjligt att få upp dem igen.

  Eller egentligen är jag mest:

  Andra har inga pengar på fickan. Inte ens en enda krona att betala kassen de kom på att de glömde i samma ögonblick som de tryckte på OK-knappen på betalterminalen.

  :) Så Du förstår jag är en ihopblandad och sammansatt person då det gäller pengar :)

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Gud - om du bara visste hur mycket jag skrattade åt ditt inlägg:-))))) Innan jag kommenterar vidare ska jag bara hämta min plånbok så ska du får svar på dina frågor;-)
  Alltså sedlarna ligger i rätt ordning.
  Kort har jag fyra stycken VISA, ICA, körkort och ett europeiskt sjukförsäkringskort. Det sistnämnda finns med, för annars glömmer jag det vid eventuell utlandsresa. Inga kvitton alls. Ett stämpelkort på Pocketshop och ett visitkort till frissan.
  Mynten ligger i "myntfickan" med blixtlås.

  PS. Jag har alltid kontanter på mig, då jag tycker det är löjligt att betala en påse tuggumi för 15 kronor med kort. DS:

  SvaraRadera
 4. Jag är den som ingen gillar då. Har jag kontanter så är de i mobilfodralet. Där har jag också mitt enda betalkort.

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig kontanter och det händer att jag glömt plastpåsen när jag tryckt OK ;)
  Ibland blir jag påtvingad kontanter t ex när någon utan swish är skyldig mig pengar, sedlarna viks ihop minimalt och trycks ner i mobil- eller kortfodralet. Småmynten i ett litet fack i handväskan.
  Känner igen mig bland många av punkterna ;)

  SvaraRadera
 6. Är nog en blandning av sådana som är omtyckta och sådana som inte är lika omtyckta...;) (Men ibland har jag pengarna i ordning i plånboken)

  SvaraRadera
 7. OM jag har kontanter så ligger de självklart i valörordning i plånboken, på rätt håll. Hatar när man får tillbaka kontanter i hullerombulleroordning....amatörmässigt ;-)
  Kram J

  SvaraRadera
 8. Haha ... skrattade gott här nu på morgonen när jag läste ditt härliga inlägg :)
  Själv har jag nästan aldrig vare sig kontanter eller plånbok. Korten jag behöver ligger i jackans innerficka eller i jeansfickan...
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 9. Roligt att läsa om de olika varianterna av "plånböcker" :)
  Själv har jag väldigt sällan kontanter. Jag har 2 kreditkort, 2 bensinkort och inte mycket mer ... funderar ... Undrar vad jag har i min plånbok som gör den så tjock, egentligen?

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...