Alla vi som gillar Maria

tisdag 9 augusti 2016

Recension av en tågvagn eller Sleepless in Glimminge

I år var det männens tur att bestämma vad som skulle hända på den årliga utflykten med våra goda vänner Thomas och Carola så jag hade således inte den blekaste aning om vart vi skulle och vad vi skulle göra. Jag fick besked om att ha på/med oömma kläder och tillräckligt med grunkor för att sova borta.

Första stoppet blev en härlig lunch i Broby hembygdspark. Thomas hade fixat en smarrig lunch helt i min smak!


Sen blev jag och Carola avsläppta vid Karins Damshop där de lämpligt nog hade 70% på reapriset. När männen fixade fika (fast det visste vi ju inte då) fixade jag en ny snygg blus till min garderob!

Fikan var även den helt i min smak men var den intogs har jag redan glömt. Det var på en camping vid en sjö i alla fall.


Efter intagen fika var det dags för äventyr i form av dressin! Männen konstaterade nöjt hur roligt det skulle bli att se mig och Carola svettas lite grann! Ja ni ser ju själva på bilden nedan hur nöjde de var - fast jag gillar ju att träna så jag var oxå ganska nöjd!

Efter några kilometers trampande var det dags att ta oss till vårt natthärbärge.


Ja det ser väl trevligt ut tänker ni men skenet kan bedra. Själva idén är ju väldigt bra men det hade varit betydligt trevligare om det varit någorlunda rent och fräscht. Men jag ska inte gå händelserna i förväg. Joakim och Thomas hade valt att få hytter i 1:a klass och vi blev anvisade till rätt vagn. Det var bara vi som hade bokat 1:a klass så vi fick välja fritt bland de tre hytterna. När jag klev in i vagnen försökte jag att ignonera den allt annat än angenäma lukten som slog emot mig. Att välja hytt var som att välja mellan pest och kolera så jag valde den som luktade minst äckligt. Och som låg längst bort från toaletten som stank som en död skunk. Köket var i alla fall hyfsat rent och vi vågade sätta in vår mat i kylskåpet utan att riskera dödliga bakterier. Jag funderade på hur det såg ut i de andra sovvagnarna om det här var 1:a klass.....

Kvällen spenderades utomhus och vi åt en härlig kvällsmat som min Joakim var ansvarig för. Riktigt gott var det oxå!Till sist fanns det inget annat val än att krypa till kojs - första gången jag har verkligen kröp till en riktig koj - och jag valde understa kojen. Jag började nästan gråta när jag såg undersidan av Joakims madrass - den var full med stora fläckar som jag inte ens vill veta var de kom ifrån - och jag funderade på om jag ens vågade ta hem sängkläderna igen. Efter bara några minuter i kojen började det klia över hela kroppen och jag funderade på gå ut och lägga mig i bilen. Jag pluggade i mina lurar och försökte somna till min ljudbok. Det gick inte så bra.

Kl 01,40 vräktes dörren till vår tågvagn upp och någon stormade in på toaletten. Det fanns en annan toalett lite längre bort som var förhållandevis fräsch och jag kunde för mitt liv inte förstå att någon frivilligt valde stinkbomben i vår vagn. Några minuter klampar personen i fråga förbi vår hytt igen, går in i köket och börjar slamra med något en stund för att sedan försvinna igen. Jag förnimmer en stank som inte är av denna värld och inser att personen i fråga lämnat toadörren öppen. Jag smyger ut för att stänga den och schasar samtidigt ut katten som går och mjauar i korridoren.

Jag återvänder till min koj och försöker återigen att somna. Kl 03 är jag fortfarande vaken och hör hur dörren till tågvagnen vräks upp igen och klampande steg stormar förbi vår hytt och in på toaletten. Personen i fråga stannar några minuter inne på toa och jag hör till min lättnad hur hen stänger toadörren denna gången vilket innebär att jag inte behöver gå upp för att stänga. Men jag fick å andra sidan gå upp för att schasa ut katten som kom in igen eftersom vår toagäst glömde att stänga ytterdörren......

Kl 04.50 är det dags för ännu en toagäst - antagligen samma - och jag har vid detta laget gett upp alla försök till att få någon sömn. Framåt morgontimmarna slumrade jag lite till och från men det var nog inte så mycket att hurra för.

Efter en stadig frukost gav vi oss ut på Helge Å med två kanoter och det blev som lite plåster på såren för en natt som kommer att gå till världshistorien.


Nästa år bestämmer jag och Carola så då blir det nog lyxhotell!!

6 kommentarer:


 1. Usch, när jag läste om hytt-upplevelsens så börja det klia på mig med, jag är verkligen allergisk mot smuts och lukter. Men annars bjuder du på fina bilder... :D)

  Kram och krya på dig ♥

  SvaraRadera
 2. Nej, fy så äckligt! Hoppas du/ni sa till uthyrarna och skriver några välvalda ord på sajten där ni hittat "hotellet" eller på tripadvisor till exempel. Å ni ska absolut välja ett lyxhotell nästa år!

  SvaraRadera
 3. Det där fick ju tältande att låta som lyxigt ;)
  Tråkigt ändå - upplägget var ju helbra - ett sådant ställe skulle ju kunna vara superpoppis om det var bra skött!
  Bra att allt annat var bra i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Så irriterande men om man bortser från det så verkade det ändå vara en trevlig tur på alla vis :D

  SvaraRadera
 5. Spännande utflykt....men det kan inte vara så svårt att slå den övernattningen ;-)

  SvaraRadera
 6. Så himla fint killarna hade ordnat allt - utom boendet. Men det kunde de ju inte veta.. Måste ha varit hur hemskt som helst men nu efteråt kommer ni skratta gott åt det. Speciellt nästa år på lyxhotellet :)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...