Alla vi som gillar Maria

söndag 17 juli 2016

Skyltsöndag ♥

Som ni kanske märkt har jag tagit lite semester från ALLA sociala medier ett tag och det har varit riktigt skönt! Jag som brukar se blogginlägg i allt har helt enkelt inte haft lust att skriva överhuvudtaget. Alla mina vänner på Facebook har varit lyckligt ovetande om vad jag har hittat på och mina följare på Instagram har inte fått se något genom mina stressade semesterögon. För så är det tyvärr fortfarande. Jag vaknar i stort sett varje morgon och känner mig sjukt stressad men jag börjar få kläm på hur jag ska tackla mina känslor. Det är dock inte så lätt och det är en påfrestning för hela familjen att jag mår som jag gör.
Vi försöker dock att göra roliga saker tillsammans och när hela familjen var i Helsingborg i veckan såg jag några roliga skyltar och kände hur lusten att dela med mig plötsligt återkom!! De tre första skyltarna fanns på Grafiska Muséet på Fredriksdal.
Som vanligt är det BP som håller i skyltsöndagen och hos henne hittar du fler skyltare!


Nix pille - någon som vet vilket språk det är? Soklart är att man inte får röra i alla fall - vilket modersmål man än har!
Dubbel horunge innebär att den sista raden i ett textstycke hamnar överst på en ny sida eller spalt. Konstigt - jag trodde det betydde något helt annat.....


Och för mig är floder något med vatten i....Detta konstverk hittade jag i Sofiero slottpark, Något oklart vad det föreställer....Dessa fina skyltar fotade jag från tåget. Jag tänkte att jag skulle komma ihåg på vilken station de fanns men tji fick jag. Kanske Påarp. Eller Mörarp. Eller kanske Ramlösa. Strunt samma - fina är de i alla fall.Trots att jag har semester måste jag ju handla då och då!!

Tanken är att jag ska återkomma i morgon men jag lovar ingenting. För det är en sak jag har lovat mig själv - att inte lova saker jag inte är 100% säker på att jag kan hålla!!

7 kommentarer:

 1. Jo, jag har saknat dina blogginlägg, men helt rätt att ta paus ifrån alla sociala medier, då inte tiden/orken finns. Kan känna så jag med. Har just nu bekymmer som jag inte skriver om.

  Fina skyltar! Annorlunda och roliga, tankeväckande!
  Nix pille, låter som norska eller danska.

  Sofierokonstverket kändes "gott" att titta på. Som en stor och en liten näve ;)

  SkyltSöndagsKram ♥

  SvaraRadera
 2. Nåja, nu är ordningen återställd i gen och skyltsöndagen invigt igen. Men egentligen är det väl en gammal tradition som funnits sedan slutat av 1800-talet så vem som är upphov till vad kan nog diskuteras ;-)

  Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 3. Jag saknar dig hela tiden ❤️
  Bra skyltar och ja jag trodde dessa ord var samma som du nog trodde .... ;)
  Det är ju Homer Simpson så klart !! Det var det första jag och dottern såg ...
  Jag hoppas du får soligt resten av din semester
  Kram ❤️

  SvaraRadera

 4. Jag tror du måste ge dig själv den tid du behöver. Men blir glad när jag ser dina spår... 👣

  Kram och sköt om dig ❤

  SvaraRadera
 5. Otroligt kul att du fick blogglusten tillbaka när du såg alla dessa suveräna skyltar. Tack för det du!
  Nix pille måste vara danska.
  Det roligaste är att jag som grafisk formgivare ju kan den grafiska branschen och såklart känner igen uttrycken. Har aldrig förstått vem som uppfunnit dessa ord, för de är ju absolut irrelevanta med tanke på vad de föreställer i en bok/tidning.
  Konstverket i parken är antingen två hjärnor eller en kalvnjure;-)

  Stort tack för toppen skyltning och länken! Chilla nu och stressa inte!

  SvaraRadera
 6. Såklart är det bara sociala medier när man själv känner för det! Visst går lusten upp och ner.
  Kram J

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...