Alla vi som gillar Maria

onsdag 22 juni 2016

Ja nu kan det ju bara bli bättre!! Eller??

I år har vi inte massa planer för semestern utan tänkte mest ta dagen som den kommer. Därför investerade vi i två Jojo sommarkort. För 1300 kronor kan hela familjen åka i hela Skåne under två månader. Bästa dealen!! Eller??

I kväll ville äldsta dottern prova på en danslektion  i Malmö. Hon älskar att dansa och det var någon askänd koreograf som höll lektionen och den var gratis. Klockan sju började lektionen och eftersom det bara strulat de två senaste gångerna vi åkt tåg till Malmö tog vi ett tåg som skulle vara i Malmö kl 18.
Vi kom inte mer än till Hässleholm förrän det började strula. Tåget som skulle ta oss till Malmö kom aldrig och helt plötsligt försvann all info från den där tavlan vid spåret ni vet.  På perrongen stod en tågvärd som tydligen skulle jobba på tåget som aldrig kom. Han ringde febrilt till alla tänkbara instanser och till sist fick han reda på att tåget stått på ett helt annat spår än det som annonserades på tavlan.
Efter många om och men kom ett annat tåg som förvånansvärt snabbt tog oss till Lund där vi helt plötsligt var tvungna att byta tåg!! Sjyst att de berättade det när vi stod på perrongen så att vi hann samla ihop våra saker......
Strax innan vårt nya tåg rullade in på centralen i Malmö berättar den svenska tågvärden att efter ett kort stopp åker vi vidare mot Triangeln där vi skulle hoppa av.
När vi står still vrålar plötsligt en dansk tågvärd i högtalarna att vårt tåg inte går längre och att vi är tvungna att byta!!  Alla rusar ut och över till andra sidan där tågvärden motar oss i dörren och säger att det tåget inte ska gå vidare. Alla står rådvilla men det visar sig till sist att tåget vi satt på från början trots allt gick vidare mot Triangeln.....

Dottern hann vara med en liten stund på danslektionen i alla fall och nu sitter vi på tåget hem.
Än så länge har en berusad 32 - åring utan leg blivit avkastad för att han försökte tjuvåka på sin kompis kort som kompisen redan visat när den andra gömde sig på toa. Och så kallar tågvärden på personal till dörr 1 efter varje stopp. Och så är toaletten avstängd.

Undrar var vi ska åka nästa gång?!?

3 kommentarer:

 1. Ibland bor det himla konstigt när man ska åka med kommunala/statliga färdmedel ;)

  SvaraRadera
 2. Säger bara suck! SJ är precis lika dålig som deras rykte säger. Å jag gissar att det inte blir sådär jättemånga resor i Skåne, trots det "billiga" kortet.

  SvaraRadera
 3. Vi har inte heller några planer för semestern i år, maken har bara två veckor.....men jag skulle nog inte våga viga den åt SJ ;-)
  Kram J

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...