Alla vi som gillar Maria

tisdag 21 juni 2016

Att lära känna nya människor är inte min starkaste sida.....

Varje sommar får vi in ett gäng nya semestervikarier på mitt jobb. I år kommer det 12 helt nya till kassan där jag tillbringar hälften av min arbetstid och kanske 5-6 st på golvet där jag tillbringar resten av tiden. I dag har jag träffat 4 av dem. Vi har tagit i hand och presenterat oss för varandra. Jag kommer ihåg två namn och ett ansikte. Inget av dem hör ihop med varandra. När den femte kom tittade jag på henne och frågade om vi redan hade träffats.....

10 kommentarer:


 1. Ha ha ha, låter som mig. 😂

  Kram ❤

  SvaraRadera
 2. Oj vad jag känner igen det där. Var på en 40-årsfest för några år sedan och gick runt och hälsade och presenterade mig. Rätt som det är när jag sträcker fram handen och presenterar mig till ett par så säger de, ja vi hälsade nyss :) Och namn är hopplöst att komma ihåg. Fick lära mig ett knep att man ska förknippa namnet med något hos personen. När de säger sitt namn ska man upprepa det för sig själv och tex tänka ja det är Johan med det mörka håret eller Johanna med de stora örhängena. Då fastnar det i hjärnan :)
  Fin tacksamhetslista i förra inlägget!

  SvaraRadera
 3. Kanske vore det bra om de nya hade namnskyltar....Eller om de har det så får du ta foton i smyg och sedan träna hemma på namnen. Minns hur mycket jag tränade när jag mötte 25 nya elever. Namnlappar på bänkarna och sedan fick jag memorera och träna . Men det gick. Värre var om de bytte plats med varandra...
  Förstår dig till fullo.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Det kunde ha varit jag, lovar;-) Å semestervikarien på fiskavdelningen i min lokala ICA butik var definitivt inte inskolad på fisk om man säger så. Han var hur trevlig som helst. Men att ta bort skinnet på laxen och sedan slå i den var inte hans styrka om man säger så. Men så var han ju kille också. Oooooops fördomar här fran min sida, men det bekräftades - tyvärr;-)

  SvaraRadera
 5. Ojj va många nya ansikten att hålla koll på. Jag hade blivit lika snurrig jag ;)

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där! Alltför väl ... En gång, på en fest, gick jag fram till några jag kände igen lite vagt bara, och presenterade mig. Då började de skratta - vi bodde för sjutton på samma gata, och hade barn i samma klass!! :/

  En annan gång, även det på en fest, tog jag i hand och presenterade mig, och personen log lite snett och sa "Jag vet, vi hälsade nyss." Jättepinsamt!

  Den första händelsen gick att skratta åt, men den andra var bara jobbig. Konstigt att vissa ansikten glöms bort direkt, medan andra sitter kvar i minnet i åratal.

  Namn är ännu värre. Det är som om jag inte ens hör namnen, än mindre lägger dem på minnet.

  SvaraRadera
 7. Lite många på en gång! Men sommaren är lång, du hinner lära dig!

  SvaraRadera
 8. Jag känner igen det där. Har svårt att minnas både namn och ansikten numera.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag känner igen ansikten, men namn......vojne vojne, jag har rean tappat namnet innan personen har presenterat sig färdigt. Pinsamt!
  Kram J

  SvaraRadera
 10. Namnskyltar - DET är grejer det :)
  Önskar dig en fin Midsommar!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...