Alla vi som gillar Maria

onsdag 13 april 2016

Skäms du på andras bekostnad??

Igår såg jag en person på stan som hade gjort en ganska stor sak av att hen skulle vara någon helt annanstans vid denna tidpunkten. Jag anade ugglor i mossen redan när diskussionen ägde rum eftersom jag vet att hen är känd för sina vita lögner. Och det visade sig alltså igår att jag hade helt rätt i mina misstankar. Personen i fråga betyder inte något direkt för mig och lögnen berör inte mig personligen. Alltså fanns det inte någon anledning att ljuga för mig och nu kommer jag antagligen alltid misstro denna person.

Eftersom jag tycker det är oerhört pinsamt av avslöja någon med att ljuga (om det inte är någon som står mig nära vill säga för då blir jag mest förbannad och har inga problem med att ifrågasätta vederbörande) vände jag mig åt ett annat håll och låtsades att jag inte såg hen. Jag vet inte om hen såg mig men det lär jag bli på det klara med nästa gång jag träffar hen.

Tycker du det är jobbigt att avslöja någon med att ha ljugit för dig?
Ställer du mot väggen eller skäms du på deras bekostnad?PS Rätt svar på Guess What kommer i eftermiddag!

8 kommentarer:

 1. Om en person som jag kände att jag litade på visade sig ljuga så skulle min tilltro till hen definitivt få sig en rejäl törn. När det gäller nära och kära är ärlighet extra viktigt men även annars tycker jag det är en självklarhet.

  Jag minns ett tillfälle när en kollega sjukanmälde sig men dagen efter var hen i tidningen på första sidan. Orsaken till frånvaron var inte sjukdom utan hen köade för att komma med till uttagningen av Idol. Hade oturen att hamna i närbild vilket var synnerligen snopet.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Sedan ett halvår tillbaka så har jag upplevt att en kompis börjat köra med vita lögner. Vilka jag genomskådar på olika vis. Och det gör mig så ledsen. Och gör att jag drar mig för att ta upp det, så pinsamt.

  Jag har själv svårt för att ljuga, om än vit lögn, och tycker man ska vara ärlig, för det varar längst. Då är det bättre att inget säga alls.

  Ha en fin onsdag, kram ♥

  SvaraRadera
 3. Med alla sociala medier som finns nu så har en och annan arbetskamrat blivit avslöjad när hen har sjukskrivit sig! Jag tycker mest att det är pinsamt och korkat att lägga ut bilder på nätet när man påstår sig ligga hemma sjuk. Men det får stå för den personen. Det lägger jag mig inte i. Och skulle jag springa på någon på stan så skulle jag ge en rejäl pik! ;)
  I alla fall om det gällde jobbet.

  SvaraRadera
 4. Jag fattar inte ens att man ljuger om sådana saker...

  SvaraRadera
 5. Nej - pinsamt är det inte. Ledsamt är det. Onödigt.
  Det hade varit intressant att gå fram till personen som sagt att den skulle vara någon annan stans(som den du skriver om) och säga "hej, jag trodde ... men jag kanske missförstod?" - människors reaktioner är alltid intressanta ;)

  SvaraRadera
 6. En del människor är notoriska lögnare. Jag hade en bekant som var sådan. Hon ljög om precis allt. För alla. Henne iddes jag inte konfrontera. Det hade antagligen inte lett till någonting. Jag visste ju ändå att hon ljög. Men om någon står mig nära, och det är en lögn som betyder någonting då måste jag konfrontera, för då tappar jag tilliten.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Skäms å personens vägnar. Endast ljugande familj jag kan ställa mot väggen, ingen annan. Småjobbigt att upptäcka när någon ljuger

  SvaraRadera
 8. I detta fallet hade jag absolut gjort allt för att personen skulle ha sett mig, typ kila fram och säga hej eller nåt så..... Så att hon/han verkligen vet att jag har sett ;-) Liten , elak men naggande god! Kram J

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...