Alla vi som gillar Maria

lördag 2 april 2016

En bild och 1000 ord #12 - den där om kusinerna

När jag var liten firade vi alltid (??) jul med pappas sida. Min mamma har inga syskon så kanske att vi firade med mormor och morfar någon gång men det är inget som jag kommer ihåg i så fall. Att jag minns jularna vi firade med pappas sida beror till största delen på att jag tyckte det var så roligt att träffa alla mina fem kusiner. Vi var hyfsat nära i ålder allihop och hade alltid väldigt roligt ihop om jag minns rätt. Några julklappar från denna tid har jag inget som helst minne av men jag minns tydligt hur alla barnen spelade kula på ovanvåningen i farmor och farfars hus. När vi lekte kurragömma älskade jag att gömma mig bakom gungstolen som stod i finrummet där alla de vuxna satt och pratade.

I dag bor en av mina kusiner i Grekland. Henne träffar jag tyvärr typ aldrig. Hon och hennes man var i Sverige för ett tag sen och då kom de (såklart) till jobbet och handlade. Vi pratade (såklart) om att vi skulle komma och hälsa på - jag hoppas och tror att det kan bli verklighet inom en inte alldeles för avlägsen framtid. Hennes storebror och lillebror bor kvar här i stan och dem träffar jag ibland på mitt jobb (såklart). Dessa tre kusiner är barn till min pappas storasyster.

Min pappas lillasyster har två barn -  en dotter och en son. Dottern är jag kompis med på Facebook och har på så sätt lite koll på henne. Hennes lillebror har jag inte någon koll på alls.
Så helt krasst kan man säga att jag inte har någon kontakt med någon av mina kusiner i dag.

Mina barn har oxå fem kusiner. Två av dem är min storasysters barn. Tyvärr bor de ganska långt härifrån -  i Uddevalla - så vi träffas alltför sällan. Ett bra år kanske vi träffas fyra gånger.
Men när vi träffas har de nog minst lika roligt som jag hade med mina kusiner när jag var liten.
Bilden i dagens inlägg togs i augusti 2010 när min syster och hennes familj var på semester här i Skåne. De tältade på Ivö - en vacker liten ö som ligger en dryg mil hemifrån mig - och självklart åkte vi dit en kväll och hälsade på. Barnen lekte och hade roligt medans de vuxna grillade och fixade med maten. Jag försöker att alltid ta en bild på alla kusinerna tillsammans varje gång vi träffas och denna gången blev givetvis inget undantag. Och så fick jag ju en ursäkt att slippa undan matförberedelserna - för det tog ju såklart en stund att få alla barnen att titta på samma håll samtidigt!!


 Eller ja - fyra av fem är ju inte så dåligt i alla fall!!

Stor kram till dig som tittar förbi idag ♥

PS till alla mina bloggvänner - jag uppskattar verkligen att ni hälsar på och kommenterar fast jag lyser med min frånvaro inne hos er. Jag gör mitt allra bästa för att minska ner stressen i mitt liv och för att hinna med min egen blogg får något annat tyvärr stryka på foten. Trots att jag verkligen vill läsa och kommentera inne hos er blir det ett stressmoment som jag kan vara utan de dagar jag jobbar långpass. Vilket jag ju gör sju dagar på rad varannan vecka. Men varannan vecka är jag ju långledig och då kommer jag och hälsar på er igen. Och kommenterar. Det lovar jag!! För ni är ju de bästa bloggvännerna som finns!!

6 kommentarer:

 1. Jag har inga syskon, så alla kusiner var guld värda. Men nu, som vuxna, ses vi typ aldrig. Tyvärr tycker jag, men det beror inte på bristande intresse från mitt håll, om vi säger så.

  SvaraRadera
 2. Det är onekligen lite ledsamt när nära och kära inte bor i närheten för man kan inte träffas på samma spontana vis. Två av våra tre barn bor en bra bit från oss men numera inom landets gränser i alla fall. Ett år bodde sonen i Brasilien och det var långt men jag fick i alla fall en anledning att resa dit.

  Önskar dig en fin lördag!

  SvaraRadera
 3. Fint att läsa om din familj!
  Skönt att du orkar prioritera istället för att stressa :) en förebild!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Tack för fin berättelse om er familj och rart foto ♥
  Jag känner igen det där att ha en bra bit till nära och kära. Mina barn bor alla i en radie mellan 12 och 22 mil, alla åt olika håll. Och ingen här. Och mina barnbarn, ja det påverkar. Men dock, det funkar.

  Bra att du tänker på dig själv. Bloggen är rolig men kan också bli en stressfaktor.

  Önskar dig en avkopplande lördag, kram ♥

  SvaraRadera
 5. Var sak har sin tid, eller hur! Kram J

  SvaraRadera
 6. Tack för trevlig läsning! Jga tycker väldigt mycket om "temat" 1000 ord och en bild.
  Och du, med familj . jobb och allt annat är jag tacksam för att du prioriterar din bllogg så att jag och andra får läsa.
  Stor kram och många tankar.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...