Alla vi som gillar Maria

måndag 27 juli 2015

Tacksamma måndag!

I dag skriver jag mitt tacksamhetsinlägg från bilen så Evas vackra bild som brukar pryda dessa inlägg uteblir tyvärr idag.
Jag (och min man) har äntligen semester och denna första kalla och regniga dag ägnas åt att klara av massa ärenden sim byggts på hög den senare månaden. 
I skrivande stund är resten av familjen inne på Elgiganten där min obeslutsamma son ska välja en ny mobiltelefon vilket kan ta sin lilla tid. Eftersom jag bara får ont av att stå rakt upp och ner längre stunder valde jag att sitta kvar i bilen på parkeringen. 

Jag brukar ha en lapp liggande på mitt sängbord där jag varje kväll skriver minst en sak jag varit tacksam för under dagen sim passerat. Den lappen ligger såklart kvar på sängbordet men jag tror att kommer ihåg några stycken i alla fall.  Och här inser jag att det inte finns så många finesser i Blogger-appen så några fint utmärkta punkter blir det inte heller idag!

Den gångna veckan har jag känt tacksamhet för:
- mysig lunch i stan med mina döttrar (sonen är inte road av att vara i stan och fick således stanna kvar hemma vid sin dator som han är VÄLDIGT road av)
- att min nuvarande bil funkar utan problem (knack knack, tvi tvi osv) Alla bilar jag ägt innan har alltid strulat. Startmotorer, tändstift eller spindelleder har bytts ut i samma takt som Lill-Babs bytt make men min nuvarande bil går som en klocka (knack knack, tvi tvi osv)
- träningsvärk. Finns det någon skönare smärta?
- att jag är född och bor i Sverige. Vi har det så jäkla bra i detta landet men tyvärr glöms det ofta bort av många. Visst att denna sommar än så länge varit lika dålig som de flesta låtarna i Mello men vi får betalt minst fyra veckor varje år för att vara lediga. Visst att vi betalar ganska hög skatt men våra barn och ungdomar har gratis läkar - och tandvård till de är 18. Samt att även vi vuxna får vård för en ganska billig peng.
- att ingen i min släkt har dött av cancer. Även om det inte per automatik innebär att jag och min familj kommer att bli skonade från denna fruktansvärda sjukdom men det känns som om att oddsen ligger i vår favör.
- att jag och min familj har pengar så vi klarar oss varje månad. Inte för att vi på något sätt är rika (inte på pengar i alla fall) men vi har så att vi kan köpa vad vi vill och vissa månader blir det till och med några slantar över.

Jag har med all säkerhet glömt lite av vad som stod på listan där hemma men ni är det snart dags att gå in i nästa affär så här tar listan slut! 12 kommentarer:

 1. Bra saker att vara tacksam för, jag instämmer i de allra flesta!

  SvaraRadera
 2. Saknade varken bilden eller punkterna ;) ditt inlägg med så mycket tacksamhet är fint!
  Visst har vi det bra i Sverige - men ibland glöms det bort, så sant som du skriver ...
  Hoppas shoppingturen gick bra och att sonen hittade en mobil han ville ha :)

  SvaraRadera
 3. Jag har svårt att skriva tacksamhetslistor. Det blir kortslutning varje gång jag ska skriva. :( Du har en bra tacksamhetslista :) Glad Sommar!

  SvaraRadera
 4. Riktigt härlig och bra lista!
  Och grattis till att äntligen få semester du med!
  Njut och ha det underbart....Oavsett väder!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag är redan lite uttråkad om sanningen ska fram. Men idag ska vi ut på äventyr och imorgon är det ju dags för LONDON!!

   Radera
 5. Ja visst har vi det bra i Sverige! Man behöver göra sig själv påmind om det ibland.
  Träningsvärk ÄR skön värk :)
  Och det där med bilen känner jag igen. Har haft skruttbilar hela mitt liv som jag fått rulla igång, starta med kablar mm. För 3 år sen köpte vi en helt ny bil till mig. Så tacksam för min älskade bil!
  Det där med cancer förstår jag att du är tacksam för och jag håller alla fingrar och tår att ni slipper den. 3 av 5 i min familj har/har haft cancer, mamma, pappa och en syster. Dessutom många andra i släkten som haft cancer och även dött av den, så nu håller vi på med en stor ärftlighetsutredning för att se hur stor risk det är för att vi som än så länge är friska kommer att få cancer.
  Hoppade över listan igår eftersom vi var ute i skärgården.
  Ha nu en riktigt skön semester!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska göra mitt allra bästa!!

   Radera

 6. Är du framme nu? ☺ Tacksamhet väcker glädjen till det man har...

  Kramen ♥

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...