Alla vi som gillar Maria

torsdag 2 mars 2017

Jag tror att jag är något på spåren.....

Ganska länge nu har min telefon tjatat om att lagringsutrymmer håller på att ta slut. I dag bestämde jag mig för att gå genom mina bilder och kanske rensa ut lite. Jag använder kameran i mobilen i stort sett varje dag och är urdålig på att slänga bilderna efterhand som jag använt dem så det var många bilder att gå genom. Ett hundratal bilder bakåt hittade jag några bilder som var tänkta till ett blogginlägg som av okänd anledning aldrig blev av. Men bättre sent än aldrig!

Den 20 maj 2016 trädde en ny lag i kraft här i vårt avlånga land. I stället för en skriftlig varningstext på cigarettpaketen visas nu otäcka bilder på vad som kan hända om du röker. Mer om lagen kan du läsa om du trycker HÄR! Vi säljer ju cigaretter och annan tobak över disk i Spelbutiken på jobbet så jag har ganska bra koll på de där mindre trevliga bilderna. Något som tyckt mig lägga märke till är att det är fler unga tjejer som röker än unga killar. Jag frågade min vän Google vad hen tyckte om saken och fram kom - inte dagsfärsk men ändå - siffror som gav mig rätt i sak. De kan du läsa om du trycker HÄR! Om du inte orkar/vill trycka på fler länkar kan jag berätta att statistiken säger att 11% av tjejerna i åldern 16-29 år (jag tycker det är lite märkligt att undersökningen tar med 16-åringar då det trots allt är 18-årsgräns enligt lag för att få köpa tobak) som röker varje dag och 6% av killarna i samma åldersgrupp. Och jag tror att jag har en teori om varför det är så. Häng med!


                                           Varken tjejer eller killar vill bli av med en tå!!


Varken tjejer eller killar vill ha ett hål i halsen!!


I och för sig vill varken tjejer eller killar att killen ska vara impotent men ni fattar hur jag tänker va??
Sen tycker jag inte att denna varningsbild är lite läskig som de andra men det är kanske för att jag är kvinna?!?Jag har varit rökare i ganska många år men slutade när jag blev gravid med Pontus och Julia. Sen dess har jag återfall då och då. Typ på alla personalfester och på nyår. Typ. 

Är du vanerökare, feströkare eller ickerökare?

6 kommentarer:

 1. Jag har rökt sedan jav var 17 år och gör det än. Med andra ord så har jag nog rökt upp några villor i Djursholm om man säger så.
  Konstigt nog - rätta mig om jag har fel - så verkar dessa bilder bara finnas på cigaretter som är "billigare". Marlboro Gold som jag röker har fortfarande varningstexter.
  I utlandet - typ i Spanien - har dessa mera eller mindre attraktiva bilder funnits jättelänge, vilket i sig är väldigt konstigt, då 60 procent av den spanska befolkningen faktiskt röker och inte bryr sig ett dugg om bilderna alltså.
  Har precis som du lagt märke till att det är många unga tjejer som röker. Det händer till och med att minderåriga tjejer försöker tigga en cigg av mig. Men där går gränsen för mig. Aldrig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla märken ska ha varningsbilder 20 maj 2017 så även Marlboro får infinna sig i ledet snart!

   Radera
 2. Jag tillhör den sortens människa som aldrig har rökt, som aldrig ens har prövat röka... ibland har jag känt mig som ett ufo ;-)
  Men om jag jämför med nu och för en så där 5, 10 år sedan så tror jag fler rökte förr... eller ja i min omgivning i alla fall.

  Min man röker och han har väl inga dagsaktuella planer på att sluta.

  SvaraRadera
 3. Hua, inga trevliga varningsbilder/texter... jag rökte för fullt från 16 år till första graviditeten då jag var 25-26....inga återfall och inget sug... Är glad för det ;-)
  Kram J

  SvaraRadera
 4. Jag är glad att jag inte röker. Det som förvånar mig allra mest med att unga människor röker är hur de har råd? Förutom då hur de kan vara så j-la korkade när man mycket väl vet alla faror med det???

  SvaraRadera
 5. Kom nu på att det är 17 år sedan jag slutade :) ett år till och jag ska fira :) Varför 18? Jo, jag började när jag var 18 - slutade när jag var 36, för att tanken å att ha rökt i mer än halva mitt liv var äcklig och om ett år är det alltså 18 år sedan jag slutade :)
  Andra får göra som de vill om jag får göra som jag vill ...
  Tyvärr finns nog coolhetsfaktorn fortfarande i de yngre åldrarna - det rebelliska i att "jag gör mig precis som JAG vill"!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...