Alla vi som gillar Maria

tisdag 18 november 2014

Hemma!

Och det helt utan missöden!! Flyget lyfte på exakt utsatt tid och allt flöt på som det skulle. Eller flög på kanske det heter i luften??

Ni får vänta ett tag på resereportaget tills jag har styrt upp situationen lite men en fundering från resan vill jag dela med mig.

Vad är det med tyskar och deras tro att A L L A förstår dem?

Om jag är utomlands och vill fråga någon något eller undrar om vederbörande står i kö till toaletten så frågar jag såklart inte på svenska - jag frågar på engelska. Jag inbillar mig att det är störst chans att personen i fråga förstår mig då.
MEN om det är en tysk som vill fråga någon något eller undrar om vederbörande står i kö till toaletten så frågar de på - ja just det - tyska.

Någon som upplevt samma fenomen?
Kanske rent av är det någon som har koll på hur många människor i världen som förstår tyska respektive engelska??

4 kommentarer:

 1. Det jag vet är att många tyskar inte kan engelska då de inte har läst engelska i skolan och alla utländska filmer dubbas till tyska. Tror dock att det är ett generationsskifte.

  SvaraRadera
 2. Visst måste det vara skönt att få komma hem till ett härligt och grått novembermörker. ;)
  Jag trodde det var fransmännen som var värst med det. Jag brukar köra med halländska. Det funkar sådär. Nästan bättre utomlands än i Skåne. Ovanligt att starta och landa i tid. Har ni ett tvättberg nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att byta bikini och Pina Colada mot vinterjacka och varm choklad! Not!!
   Tvättberg är lindrigt uttryck....

   Radera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...