Alla vi som gillar Maria

fredag 21 november 2014

Fredagstips!

När jag var liten läste jag ofta mammas och mormors veckotidningar. Mamma prenumererade på Hemmets Journal och mormor på Hemmets Veckotidning. När de (och jag) läst färdigt bytte de tidning med varandra. Jag började alltid läsa bakifrån. Antagligen för att allt det barnvänliga var längst bak. Idolbilder, seriestrippar, barnkorsord och korta noveller. Idolbilderna fick jag dela med min storasyster. Varje vecka var det tre bilder på kändisar, på baksidan fanns en del fakta om personen i fråga.  Intressantast var såklart snygga skådisar och Bruce Boxleitner som spelade Luke i Familjen Macahan låg allra högst upp på listan. Varannan vecka fick jag välja först och varannan vecka fick min storasyster välja först. Så den veckan man valde först fick man alltså välja två bilder och genom åren blev det en diger samling. Jag brukar vara väldigt duktig (??) på att spara saker men den samlingen åkte i pappersinsamlingen när det började bli intressant med riktiga killar. Lite tråkigt på ett sätt för visst hade det varit roligt att bläddra genom den idag.
Något annat som jag tyckte var roligt med de där veckotidningarna var "Mitt bästa husmorstips". Jag vet inte riktigt varför jag tyckte det var roligt med tips om hur man bäst får bort vinfläckar och hur smart det är att frysa in överbliven sås i istärningsgrunkan men det tyckte jag i alla fall.
Ett tips som jag absolut inte läste där bjuder jag på idag - ett fredagstips!!Dom gamla gubbarna Albert och Gustav satt och pratade.
- Det är så svårt att få till det med kärringen numera. Hon har så mycket veck därnere att jag har svårt att hitta in.
- Jag har också haft det där problemet, men nu har det ordnat sig.
- Hur då?
- Jag strör ut en påse samarin mellan benen på henne och där det börjar bubbla, där ska den in!

Ha den allra bästa fredagen ♥

1 kommentar:

  1. Undrar om du hade tyckt samma killar var snygga idag? Jag tycker man ändrat sig ganska mycket i den frågan!

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...