Alla vi som gillar Maria

tisdag 15 april 2014

Vilken typ är du?

Nu är det väldigt länge sen jag genomförde någon undersökning här på bloggen (irl genomför jag undersökningar HELA tiden!!) så varför inte göra en idag?!?

Tänk er följande scenario: Du är dig själv och du är i en affär för att handla. Vänligen svara på nedanstående frågor. (Du behöver inte svara mig men håll koll på vilket alternativ du svarar på respektive fråga)

Fråga 1
Du kommer in i butiken och ser att korgarna är helt slut vid entrén. Du....
A. ...blir jätteirriterad, hugger tag i första bästa personal, ger hen en skopa ovett och kommenderar hen att hämta en korg till dig omedelbart.
B....blir lite irriterad, går och hämtar en korg borta vid kassorna och ger en liten vink till personalen om att de kan gå bort med korgar så fort som möjligt.
C .....förstår att personalen har skitmycket att göra, går och hämtar en korg och passar samtidigt på att köra bort en stapel till entrén eftersom du ändå ska på det hållet.

Fråga 2
Butiken har annons på billiga bananer. När du kommer in på fruktavdelningen ser du att bananerna är slut. Du....
A ...blir skitförbannad. Har de annons på bananer får de för sjutton se till att det finns bananer till alla!!
B ... blir lite irriterad och frågar personalen om det finns mer bananer att plocka fram.
C .... tänker att det säkert kommer in nya bananer i morgon och att du kan köpa då istället. Det är ju inte så konstigt att bananerna är slut eftersom affären strax stänger för dagen.

Fråga 3 
Tidigare i veckan fick du hem en kupong att du fick hämta en flaska schampo helt gratis i din butik. Du..
A .... tycker att det var minsann inte mer än rätt. De kunde gott ha slängt med en flaska balsam oxå!! Såklart upplyser du personalen om det.
B ....tycker att det var ganska trevligt och tar såklart med dig din schampoflaska hem trots att du inte använder det märket. Är det gratis så är det!!
C .... blir glad över gåvan. Du är inte så noga med vilket schampo du använder i vilket fall.

Fråga 4 
På köttavdelning lägger du ner en fin bit kött i vagnen men när du närmar dig kassan inser du att pengarna inte kommer att räcka till allt du har plockat på dig. Du bestämmer dig för att inte köpa köttet så du...
A .... går en runda om godisavdelningen och stoppar in det i en hylla. Att det är ett oerhört slöseri med mat rör dig inte i ryggen. Och för den delen är det kanske någon som hittar det innan det är förstört.
B ...... ger det till kassörskan med en förklaring om att du har väldigt bråttom och skulle kanske hen kunna gå ut med det? Att hen har 10 personer i kö är inte något du reflekterar över.
C ...... går såklart och lägger tillbaka köttet. Dessutom på rätt plats.

Fråga 5
Du har handlat färdigt och går till kassan. Du packar upp dina varor och när det är din tur säger personen i kassan ett glatt "Hej!!" till dig. Du......
A .....säger verkligen INTE "Hej" tillbaka. Det är under din värdighet att hälsa på en någon som jobbar som kassörska!!
B ..... om du inte pratar telefon säger du "Hej" tillbaka och möjligtvis några ord till. Annars nöjer du dig med en nick.
C .... säger ett minst lika glatt "Hej" tillbaka och pratar lite om ditt och datt. Du passar även på att tacka för schampot.

Fråga 6
I samma ögonblick som du tagit ut ditt betalkort kommer du på att du glömt att köpa påsar. Du.....
A .... tar så många påsar du behöver och upplyser kassörskan om att de får hon minsann bjuda på. Så gör du även i godisaffären om du glömt att köpa Nötcremé.
B ..... tar så många påsar du behöver och tittar på kassörskan med bedjande blick samtidigt som du febrilt letar i fickorna för i plånboken finns inga kontanter.
C ..... tar så många påsar du har kontanter till och hoppas att det räcker.

Flest A: Du är ingen vidare trevlig typ och skulle behöva gå en charmkurs. Du behöver även inse att alla människor har samma värde och att jorden inte kretsar runt dig.

Flest B: Du är en vanligt förekommande typ som är på en bra dag är riktigt trevlig men som på en dålig dag behöver vräka av dig lite mot någon och då passar ju en kassörska alldeles utmärkt!

Flest C: Du är min favorittyp.

Tack för ditt deltagande!7 kommentarer:

 1. Klockrent, Maria!!! :) Hoppas du får en fin dag! KRAM J

  SvaraRadera
 2. Jag hade flest c och några mellan b och c. Men kan erkänna att någon gång har jag nog varit en a-typ också... *skäms

  SvaraRadera
 3. Jag blev en c. Fick inga a alls, men några b,som halvstämde men hade en del missar för att bli helt rätt!

  SvaraRadera
 4. Efter att ha jobbat hela dagen måste jag nu bara lägga till outstanding kund D:
  Damen framför dej i kön har tappat/blivit av med sitt kort och kan inte betala sina varor.... Då kommer D fram och säjer: Jag betalar! (Frågar inte vad det kostar eller nåt utan bara betalar ca 300kr för damens varor!!!) Lägg där till att det inte alls känner varandra...!!
  Som kassörska då är det svårt att finna rätt ord men han fick till slut höra vilken fantastisk människa han är!!!

  SvaraRadera
 5. Jag hade bara C:n men på sista frågan så skulle jag inte ta några kassar alls eftersom jag nästan aldrig har kontanter. Jag skulle packa i min handväska och ta en sådan där lite plastpåse för frysvaror.

  SvaraRadera
 6. Svarar precis som Knasterfaster! Hade löst kassfrågan på samma sätt. Tycker Knasterfaster verkar vara en sympatisk person ;-). Hoppas alla dina kommande kunder är riktiga C-personer.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...