Alla vi som gillar Maria

torsdag 2 januari 2014

Självdisciplin

Genom mitt jobb träffar jag ofta en man som har stenkoll på det här med självdisciplin. Han tränar ständigt sin egen självdisciplin genom att ge sig själv olika sorters utmaningar. De här utmaningarna varar alltid minst 21 dagar. Eller kanske exakt 21 dagar? Varför kommer jag inte riktigt ihåg. Kanske för att det är så lång tid det tar att göra något till en vana. Och kanske även att bryta en vana?
Eftersom jag är som jag är kan jag inte bara ta honom på hans ord, jag måste prova.

Därför kommer jag att under 2014 ge mig själv 12 (en ny varje månad) olika utmaningar för att träna min självdisciplin som om sanningen ska fram inte alltid är den bästa. Jag har inte bestämt alla utmaningarna än  (kom gärna med tips!!) men det kommer att bli en blandning av att avstå från saker som jag vanligen ofta gör och mer regelrätta utmaningar som att varje morgon leta upp ett - för mig - nytt ord och använda det minst 5 gånger under dagen. Någon träningsrelaterad sak kommer säkert att slå sig in oxå. Till exempel att göra plankan varje kväll.

Jag tänkte inte gå ut sådär jättehårt så med tanke på att jag shoppade loss ganska så rejält på mellandagsrean tror jag att jag ska klara av att avstå från att shoppa kläder under hela januari månad.
Shoppa till mig då alltså. Om något barn behöver något sorts klädesplagg så är det OK. De ska ju inte behöva lida för sin mammas tokiga idéer.......

2 kommentarer:

 1. Smart. Det ska bli intressant att följa dig och se hur det går. Bra tror jag för du verkar rätt bestämd.
  Själv har jag bestämt något som jag tror jag är alldeles ensam om i heeela världen; inget godis och ingen alkohol i januari. He he. ;0)
  Allvarligt talat så har detta blivit en vana (tredje året nu, då är det väl en vana?) som jag mår bra av. Och behöver.

  SvaraRadera
 2. Spännande det där med 21 dagar! Och det känns ju dessutom väldigt överkomligt långt!
  Första utmaningen klarar du galant.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...