Alla vi som gillar Maria

fredag 6 december 2013

Fuck cancer

Igår blev jag återigen brutalt påmind om hur skört och hur oerhört orättvist livet kan vara. Två gånger dessutom.
Den första påminnelsen kom till mitt jobb på eftermiddagen i form av en gammal skolkamrat. Hon gick en klass under mig men jag minns henne tydligt för hon var alltid glad, hon var tillsammans med skolans häftigaste kille och hon hade långt rött vackert hår.
Igår hade hon inget hår alls. Men hon var fortfarande ganska glad trots den tuffa behandling som livet utsatt henne för. Det började med bröstcancer, fortsatte med skelettcancer och nu hade hon fått en hjärntumör. Jag började nästan gråta där jag stod på andra sidan kassaapparaten. Jag lutade mig fram och kramade om hennes arm. Jag fann inga ord så jag valde att vara tyst. Hon pratade om ditt och datt en stund, sen gick hon. Jag kände mig så dum för att jag inte sagt något. Men vad säger man? "Krya på dig"?

På kvällen när jag och Joakim kom hem från vår badmintonträning kom påminnelse nummer två. En av dotterns bästa kompisars pappa orkade inte kämpa längre. Hon är 13 år och har förlorat sin pappa till den förhatliga cancern. Jag vet att han kämpade emot så länge han bara orkade. Han kämpade för att få stanna hos sin familj som jag vet att han älskade över allt annat men ibland räcker det inte att kämpa. Ibland kämpar man så mycket man bara förmår och ändå förlorar man kampen.
För livet är skört och oerhört orättvist.

3 kommentarer:

 1. Morn. Hemsk sjukdom. Det värsta är att den kan ta så många former. Jag har haft tur i oturen som fick en behandlingsbar variant av Leukemi. Kram

  SvaraRadera
 2. Fyyy, vad jag hatar cancer. Jag förlorade mun lillasyster för snart 2 år sedan i äggstockscancer, hon lämnade efter sig man och 2 barn (idag 14 och 16). Jag saknar henne så intensivt varenda dag. Kommer på mig många gånger med att jag vill ringa till henne och berätta saker....
  Varma kramar

  SvaraRadera
 3. Det känns som om var och varannan har cancer. Det är orättvist och onödigt. Fuck cancer!!
  Kram Elle

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...