Alla vi som gillar Maria

söndag 25 februari 2018

Skyltsöndag vecka 8

Förra veckan skyltade jag ju innan jag ens lämnat huset så jag hade inte någon skylt som representerade söndagen. Så därför öppnar jag med den i dag.
Tyvärr är den fotad på mitt jobb. Det finns få saker som jag har så svårt för som stavfel och att behöva gå förbi en felstavad skylt flera gånger om dagen är rent utav plågsamt.....


I måndags var det som vanligt dags för ett nytt motto i min kalender.


I tisdags var jag på min vårdcentral för att kolla upp det märkliga utslaget på mitt vänstra lår och det visade sig att jag fått borrelia igen. Eller att jag inte blev frisk från det förra gången. Penicillin igen. Det är så länge sen jag mådde bra att jag faktiskt glömt hur det känns. Det är så många biverkningar på mina hjärtmediciner att jag inte vet vilka krämpor som kommer från dem och vilka krämpor som kommer från annat.....
I vilket fall som helst fick jag beröm efter att (såklart) tagit trapporna upp istället för hissen.
I onsdags var jag som vanligt ledig och jag var på stan med min sportlovslediga yngsta dotter. På väg hem körde vi inom affären för att handla lite och således är även onsdagens skylt från mitt jobb. Gissa om vi köpte en ask champinjoner för 10:- eller om vi köpte 2 askar för 30:-??Även torsdagens skylt är från jobbet och den vet jag är rättstavad för den har jag gjort själv!
Mina små meddelanden på betalterminalerna har tydligen varit saknade av kunderna så jag tog mig samman, gnuggade geniknölarna och kom på en smått genialisk skylt om jag får säga det själv. Det är ju väldigt kallt ute och om man säger det snabbt får man en trevlig dag!


I fredags var jag och ett gäng härliga kollegor på Lågedammsbadet i Hörby efter jobbet. Vi hade bokat deras solrum och fick två härliga timmar med Miamiklimat!


I går var jag, min man och vår yngsta dotter i stan för att köpa nya fotbollsskor till henne. Hon behövde även en ny skolväska och eftersom jag visste att vi hade 50% rabatt på ryggsäckar på jobbet åkte vi dit för att se om det fanns någon som passade. Så tyvärr är alltså även nästa skylt från jobbet...... Vi behöver nog anställa en korrekturläsare tror jag. 


I går kväll var jag och Joakim bortbjudna och eftersom klockan nästan visade på söndag får det häftiga kortet som hängde på anslagstavlan i hallen representera söndag. Inser nu vilken dålig skärpa det var på bilden (alltså på BILDEN inte på FOTOGRAFEN!!) - det står Oanted tu säj haj - eksaktli maj kaind off kaard!
Som vanligt är det BP som styr upp det där med skyltarna!


4 kommentarer:

 1. Miamiklimat låter härligt. Här håller kylan verkligen greppet, även om solen skiner.

  SvaraRadera
 2. Tack för väl skyltat inlägg, skoj att följa med Dg under veckan :

  SvaraRadera
 3. Som vanligt en helt makalös veckoskyltning här hos dig. Precis som du reagerar jag ju också när jag ser stavfel. Är dock medveten om att jag också gör sådana, speciellt när jag kommenterar - ooooops! Din ICA behöver nog inte anställa en korrekturläsare, företaget har ju dig:-)

  "Have an ice day" är min favo. Den passar perfekt till 6 minusgrader och prognosen 11 minus under dagtid på tisdag.

  Sedan skrattar jag också åt "P.g.a. av omständigheter"... som gjorde att ni fick låsa resväskorna. Blir lite nyfiken där;-)

  Sista skylten fick jag läsa högt för att förstå. Är nämligen inte så bra på skånska om man äger så;-)

  Tusen tack för en härlig skyltning som fik mig att skratta gott. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
 4. Hej, vilka härliga skyltar du visar, en per dag, inte illa! Jag bor själv i en byhåla där skyltar är sparsmakade rariteter så jag får hugga så fort jag ser en! Läste om dig och du är en riktig kämpe! Och som så ofta så är det kämparna som är mest positiva och taggade på livet. Heja, fortsätt leva och le, låt de andra sköta gnällandet och skällandet. Kul att hitta hit, ha en fin vecka

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...