Alla vi som gillar Maria

fredag 24 februari 2017

Lika som bär. Eller som bröderna Ravelli!


Min fina vän Susanne har en fotoutmaning med ett nytt tema varje vecka och såklart vill jag vara med och visa lite bilder. Hela datorn är ju full med bilder så det kommer säkert att gå bra att hitta någon som passar alla de finurliga ord som Susanne har kommit på. Veckans ord är 

  Lika Jag ska villigt erkänna att jag trodde det skulle bli svårt att tolka veckans ord men tycker nog att jag lyckades ganska bra i alla fall.

Sommaren 2014 var jag och Alice på beachfotboll i Åhus. När hon sprang på Thomas Ravelli kände hon genast igen honom eftersom han vann Mästarnas Mästare typ två-tre månader tidigare. Hon fick hans autograf på sitt telefonfodral och vi tyckte nog att han stavade Thomas lite märkligt. Förklaringen fick vi lite senare när vi sprang på Thomas Ravelli en gång till och när han såg hennes fodral skrattade han och kommenterade att hans tvillingbror visst var först på plats. För visst är de LIKA bröderna Ravelli - kan du se vem som är vem??De två vindkraftverken jag ser från vårt sovrumsfönster är LIKA. 


Jag gillar faktiskt maskrosor (så länge de håller sig utanför min gräsmatta) - det är så vackert med ett helt hav med gula blommor. Och jag tycker att de är minst LIKA vackra när de blommat ut. 


De två telefonkioskerna i London luktade precis LIKA illa inuti båda två så Julia fick nöja sig med en bild där hon står utanför. Och sen är de ju väldigt LIKA oxå ;-)


Pontus var LIKA trött varje kväll när han var liten och här han slocknat innan 12-slaget på nyårsafton 2008.


14 kommentarer:

 1. Ravellierna kan jag inte se skillnad på men att dina tolkningar är bra det vet jag att jag tycker! :)

  SvaraRadera
 2. Vilken suverän tolkning av "Lika". Otroligt varierade bilder. Bra jobbat:-)
  Att lägga upp Andreas och Thomas Ravelli var ju ett genidrag:-) Tror att Thomas är den på högra bilden. Borde ju veta med tanke på att jag träffat honom irl...
  Både Julia och Pontus är mycket lik dig förresten, men det har jag ju sagt förut;-)

  SvaraRadera
 3. Jag kommer ihåg det där med Ravelli-bröderna :)

  SvaraRadera
 4. Ser du, LIKA så bra alla bilderna! Kram!

  SvaraRadera
 5. Visst ör som lika bröderna, men jag tror mig veta att gubben i svart tisha är Thomas!?
  Kram o njut av helgen ❤J

  SvaraRadera
 6. Roliga bilder! Speciellt av telefonkioskerna.
  Men visst är bröderna Ravelli lika - de var ju med i det där programmet om konstnärerna, de stod modell där - "Konstnärsdrömmen" hette programmet visst? Då såg man hur lika de var.

  SvaraRadera
 7. Lika som bär, nej som bröderna Ravelli menar jag :-)som bygger på en sann roligt händelse.
  Snyggt album du fick ihop på lika!
  Prima tolkning!
  Thomas är till höger ....!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 8. Maria min fina vän, du är magisk med dina ord tolkningar allt i ett och LIKA duktig på att hitta det mesta du tar dig för
  Har ingen koll på vem som är vem av Ravelli, favorit blev bild nr 2, på vindkraftverken dom är enorma och på ngt sätt så fängslande..
  Tänker på dig massor
  KRAM

  SvaraRadera
 9. Perfekt tolkning på veckans ord! Ja de är verkligen lika Ravellibröderna :)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 10. Skön tolkning, en härlig rad bilder på "likatemat"! Gillar telefonkiosker i allmänhet och här har du två riktigt fina!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Vilka gulliga och härliga bilder, samt historier du delar med dig av!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
 12. Vem som är vem av bröderna Ravelli har jag noll koll på, kom inte ens ihåg vad han som inte heter Thomas hette... *skäms*

  De engelska telefonkioskerna, de är ju både väldigt lika och för mig lika med London/England :)

  SvaraRadera
 13. Nice series, the phones are very pretty.
  Greetings from Germany

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...