Alla vi som gillar Maria

lördag 10 december 2016

Nystart för En (lånad) bild och 1000 ord ♥

Igår när jag gick förbi godisavdelningen på jobbet (OK - jag gick inte bara förbi - jag köpte ett choklad oxå!!) såg jag att vi sålde en sorts choklad som heter Meller. Jag blev då påmind om en liten rolig historia som min mamma berättat för mig många gånger och som jag nu tänker berätta för er. Men om jag ska få ihop 1000 ord får jag nog berätta lite mer.....

När jag var liten jobbade min mamma natt på ett sjukhem som hette Mansdala och som låg några kilometer från min mormor och morfars lilla by Ovesholm. Pappa körde lastbil hela dagarna och mina föräldrar hade ingen barnomsorg till mig och min storasyster. Därför var vi hos mormor och morfar när mamma jobbade natt och när hon sov dagen efter. Vi hade ett eget litet rum men jag minns inte så mycket kring det. Jag minns däremot det lilla spännande vindsförrådet som låg i anslutning till vårt rum. Där luktade det jättegammalt och i slutet på rummet var ett trekantigt litet fönster. Vi gillade att snoka runt bland morfars grejer - han var en riktig samlare och förrådet var fullt med mer eller mindre spännande saker.

I mina starkaste minnen från när jag var hos mormor och morfar är inte min storasyster inte med (undrar var hon var någonstans??) och jag sover inte i "vårt" rum utan jag har en tältsäng som står bredvid deras dubbelsäng. Ovanför min säng hänger en klocka som jag tror att morfar hade gjort själv som slog varje timme dygnet runt. Hur jag inte vaknade av den är ju ett mysterium men det tror jag inte att jag gjorde. Varje kväll satt de i sina skinnfåtöljer och tittade på "Hem till gården" och på "Rapport" på sin svartvita TV och sen var det läggdags.

Ett annat tydligt minne jag har är när vi skulle ha med oss tre leksaker till samlingen i skolan. Jag gick i första klass och av någon anledning fick jag inte med några saker till mormor och morfar kvällen innan. Detta resulterade i att jag fick visa upp en knapp, en tändsticksask och en tredje sak som jag har förträngt (kanske var det morfars pipa som jag en gång drog ett halsbloss på och trodde att jag skulle dö på kuppen) på samlingen i skolan. Jag tyckte inte att det var så roligt....

Men nu till den roliga lilla historien som jag inte minns men som jag som sagt fått berättad för min några gånger. Jag tror att detta utspelade sig en lördag och mina föräldrar skulle någonstans med min storasyster. Om jag inte ville följa med eller om jag inte fick följa med förtäljer inte historien men jag skulle i alla fall vara hos mormor och morfar. Framåt eftermiddagen kom jag väl antagligen på vilken dag det var och frågade morfar om jag kunde få min "kellamask". Han förstod såklart inte vad jag menade och frågade vad det var för något varpå jag svarade: En sån med meller i!"





Inte en tablettask - kellamask - men meller ;-)

2 kommentarer:

  1. Storasyster kan berätta det du inte kommer ihåg av berättelsen. Det var en dag mitt i veckan och mamma, mormor och jag skulle alla 3 till frissan el närmare bestämt till stans frisörskola. Där kunde man bli klippt av elever för en lite billigare peng. Tog lång tid att bli klippt där så därför var du inte med utan hos morfar. Det var inte så noga på 70-talet med lördagsgodis som det är nu. Det gick bra med en tablettask mitt i veckan. Pim pim var din favorit bland tablettaskarna.

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga minnen och såååååå kul att din storasyster kan fylla i resten om man säger så. Å tänk vad "Meller" kan göra åt ditt långtidsminne:-)
    Skrattar gott åt din "Kellamask". Vet inte varför men min konstiga hjärna associerar med "källarmask"...
    Meller har jag inte sett hos min lokala ICA, vilket kan bero på att jag aldrig besöker godisavdelningen, så jag inte äter choklad eller godis. Så tråkig är jag då;-)

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...