Alla vi som gillar Maria

måndag 5 december 2016

Allt-i-ett så att säga.....

Det går verkligen inte att få till det nuförtiden. Jag får helt enkelt acceptera att det får bli som det blir med bloggandet. För jag börjar ju bli riktigt bra på det där med att acceptera faktiskt. Acceptera att dygnet bara har 24 timmar och att jag omöjligtvis kan leva som gjort de senaste året då jag faktiskt hann med allt. På bekostnad av min hälsa vill säga. Att jag inte mått så bra senaste året är ju inget jag hemlighållt för någon och även om jag mår mycket bättre nu går det baklänges ibland. Så fort jag är minsta lilla stressad mår jag sjukt illa och klumpen i halsen återkommer på några få sekunder. Jag har hittat verktyg som hjälper mig att må bättre men det är ju inte alltid läge att plocka fram dem om vi säger så. Det skulle ju verkligen sett något ut om jag lämnade köerna på jobbet för att lägga mig på en spikmatta och djupandas i en kvart......

För även om jag verkligen trivs på mitt jobb är det nog mest där jag är stressad just nu. Hemma funkar det (för det mesta) att gå undan en stund när det blir för mycket men mitt i julhandeln på en stormarknad är det lite svårare. Detta är såklart något J A G och ingen annan måste ta tag i och jag försöker verkligen att inte bli stressad. Men som sagt - ibland går det baklänges.....

Men nu till något betydligt trevligare - veckans lista över tacksamheter!!

Varje måndag (nästan i alla fall) tänker jag genom veckan som gått och samlar höjdpunkterna i ett blogginlägg. Ett alldeles ypperligt sätt att starta veckan på och hur kämpigt det än är så finns det alltid något att vara tacksam för. Det är Eva som ligger bakom denna fina idé och inne hos henne hittar du en lista på alla som delar med sig.
Saker som gjort mig tacksam senaste veckan:

 • bästa flowet i min styrketräning - jag känner mig såååå stark för tillfället 
 • att äldsta dottern Ä N T L I G E N hittat vinterjacka och vinterskor som både föll henne och min plånbok i smaken :-)
 • min massör Camilla - hon håller både mig och äldsta dottern hyfsat smärtfria
 • min yngsta dotter som bakat det mesta till årets traditionella adventsfika som gick av stapeln i går • minipersonalfest - bowling, gott käk och efterfest hos Eva 
 • pannlampa och reflexväst till mina mörka kvällspromenader
 • bio med tjejligan - en riktigt hjärta-smärta-film: Fyren mellan haven ♥

Och eftersom det inte blev någon skyltning igår slänger jag väl med en sån oxå!!


Direkt till vänster om skylten finns en spiraltrappa och såklart undrar jag om någon ramlat ner eftersom någon känt sig manad att sätta upp lappen. Jag återkommer om jag får besked om detta!
Vill ni se fler skyltar tittar ni in till BP!

Och tills nästa gång - Ha det bäst ♥

4 kommentarer:

 1. Du har verkligen blivit duktig på att hantera stressen respektive låta bli att utsätta dig för stress. Man har bara en hälsa och den ska man vara väldigt mån om!!!
  Gillar din tacksamhetslista och fastnar på att du känner dig vältränad samt att du har en så otroligt duktig dotter. Grattis!

  Åsså tackar jag väldigt mycket för den roliga skylten. Om det inte är en sittplats vad är det då? Ser ut som ett konstverk av en minst sagt annorlunda stol. Läckert faktiskt!

  Stort tack för skylten och länken:-)

  SvaraRadera
 2. Det låter som om du verkligen hittat dina knep och tricks för att hantera stress - och det är ju superbra! Att inte alla knep inte passar över allt är ju lite tråkigt ;)
  Bloggandet --- ja, vi läsare finns ju här, som du märker :) Det KAN ju faktiskt vara så att några av oss tar ditt lugnare bloggande som en god sak - som ett gott exempel för oss att inte heller försöka hinna med allt det som egentligen inte får plats i en redan stressad vardag - vi kanske också kan hoppa bloggandet ibland och ta det lite lugnare. Det gjorde jag i några dagar nyss - väldigt skönt!
  Många fina rader i din tacksamhetslista :) Fint att läsa!
  Ha sköna dagar! :)

  SvaraRadera
 3. Ta det lugnt! Jag vet du försöker, glöm inte att andas.

  SvaraRadera
 4. Skönt att du förlikat dig med att dygnet har 24 timmar och att du ofta nu kan hantera den stress du känner. Men visst är det svårt i jobbsammanhang att dra sig undan.
  Din tacksamhetslista innehöll flera fina saker och att accceptera att man inte kan vara överallt och hinna allt är ett bra steg i sig.
  Hoppas att det blev ett trevligt adventsfika för jag så att bakningen var storartad.
  Kram!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...