Alla vi som gillar Maria

fredag 9 september 2016

16 år fyllda av känslor ♥

Ganska så exakt vid denna tiden för 16 år sedan började förberedelserna för min debut som mamma. Jag var 26 år gammal och väntade tvillingar. Av omständigheter som inte behöver gå in på här var jag på väg att bli ensamstående mamma och hade tillbringat de senaste veckorna på sjukhuset eftersom jag fick havandeskapsförgiftning i slutet av graviditeten. Kvällen den 8/9 visade mina prover att det var dags för barnen att komma ut. Inte för att det var något fel på deras hälsa men min kropp orkade inte påfrestningen längre och ett planerat kejsarsnitt skulle under alla omständigheter ske dagen efter. Jag var då i vecka 34 och inte alls beredd på att bli mamma sådär med en dags förvarning.

Min storasyster var med mig under förlossningen och var den första - förutom personalen såklart - som fick se de små liven titta ut. Helt enligt mina instruktioner plockade förlossningsläkaren ut Pontus först så att Julia fick en storebror. Eller var det kanske för att han låg ytterst?? Det förtäljer inte historien.

Vi fick stanna på sjukhuset någon vecka innan vi fick komma hem. Dels för att Julia var så himla liten - hon vägde bara 1600 gram och dels för att Pontus fick en lunginflammation i samband med förlossningen. Under tiden växte jag in i min nya roll som ensamstående tvillingmamma och när vi blev utskrivna var det som om jag aldrig gjort något annat än att ta hand om två små hjälplösa knyten. Jag hade stor hjälp av min familj och vänner men i det stora hela var jag trots allt själv med mina barn. Jag är övertygad om att det har skapat band mellan oss som är svåra för andra att förstå. Och svåra för mig att förklara. Men att mitt liv förändrades för 16 år sedan för att aldrig bli sig likt igen tror jag är något alla föräldrar kan förstå ♥

I 16 år har jag älskat mer än jag trodde var möjligt men även blivit argare än vad jag trodde var möjligt att man kunde bli på någon man älskar.
I 16 år har jag glatt mig åt alla deras framsteg men samtidigt blivit rädd för hur fort de växer från mig.
I 16 år har jag gjort mitt bästa för att ge dem en stabil grund här i livet men samtidigt oroat mig sjuk för att det inte kommer att räcka till.

Men hur många känslor moderskapet än för med sig så övervinner kärleken allt ♥

9 kommentarer:

 1. Visst är det så, efter det att man kan titulera sig mamma så blir inget sig likt igen, men det blir å andra sidan helt fantastiskt!!

  SvaraRadera
 2. Grattis!! Kul att läsa, eftersom jag själv har tvillingar (som blir 16 i april). Men fy sjutton för att vara ensamstående när de föddes. Jösses, vilket slit ... Men visst är det så att man orkar betydligt mer än man tror. (För att man måste. Man har inget val.)
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att ni har starka band er emellan! Ett barn var tufft men två! Tur att det fanns hjälpsamma människor i er närhet.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Grattis till dig och dina 16-åringar.

  SvaraRadera
 5. Du är duktig! Ensamstående mamma med tvillingar - det kan inte ha varit lätt alla gånger. Strongt jobbat där! Du är verkligen en stark tjej!

  SvaraRadera
 6. En tuff start för er alla tre, men som du skriver har ni säkert ett speciellt band er emellan. Jag var också 26 när min första föddes, men hon är 20 nu.....så jag är liiite äldre än dig ;-)
  Kram J

  SvaraRadera
 7. En sådan fin berättelse! Hittade hit via Konst eller konstigt.
  Jag har inga barn, sörjer det inte heller, men gläds då jag läser storyn som din.
  Ha en finfin lördag!

  SvaraRadera
 8. Känner igen det du skriver. Man känner sig aldrig tillräcklig... Speciellt inte nu när vår son mått dåligt ett par år.
  Starkt gjort av dig och din styrka har säkert smittat av sig på dina fina barn!

  SvaraRadera
 9. Vad fint du skriver om föräldraskapet! Den där dubbelheten är så typiskt även för mig :)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...