Alla vi som gillar Maria

lördag 11 juni 2016

En bild och 1000 ord - den där om semestern

Precis som Guess What ska faktiskt En bild och 1000 ord ta ledigt ett tag. Eftersom ni verkar uppskatta mina lördagsberättelser tänker jag fortsätta igen till hösten - låter det som en bra idé??

I går var jag hos min PT innan jobbet och fick två roliga träningsprogram som vi tränade genom tillsammans. Eftersom jag började jobba kl 10 träffades vi redan 7.30 och efter ca två timmars korvstoppning fick jag rusa till jobbet och ta en snabb ducsh innan jag stämplade in. Sen jobbade och jobbade och jobbade jag i drygt 10 timmar. Strax innan jag slutade ringde döttrarna och var lite uppjagade. Min man hade slagit i huvudet i en vass kant när han fixade med poolen och skurit upp ett jättestort sår i huvdet och var på väg in till akuten med grannen som ambulanschaufför. Eftersom min arbetsplats ligger ca 5 minuter från CSK (Centralsjukhuset Kristianstad) var jag snabbt på plats i väntrummet där min man satt med en handduk tryckt mot huvudet. Vi kom förvånansvärt snabbt in till triagen och cirka 20 minuter senare kom en supertrevlig kirurg som bedömde att det var så snygga kanter på såret att det räckte med att limma. Ni som känner min man blir väl inte förvånade att han tillochmed skär sig ordentligt!! Kirurgen måste ha varit betydligt äldre än vad han såg ut att vara för han hade först jobbat några år (och några är ju som bekant sju) som elektriker. och sen utbildat sig till ambulanssjukvårdare och jobbat som det i några år och sen utbildat sig till kirurg! Han berättade inte hur länge han arbetat som kirurg men det känns som om han borde vara betydligt äldre än de 40 han såg ut att vara.
I vilket fall som helst blev mannens huvud ihoplimmat och han fick ett par av landstingets nättrosor på huvudet för att hålla kompresserna på plats. (Det var såklart inte nättrosor men det såg ut som såna!!) Jag och sköterskan tyckte att han skulle ta en selfie och lägga ut på Facebook. Det tyckte inte han.
Efter denna mastodontdag på knappa 15 timmar var det skönt att komma hem och stupa i säng vill jag lova.

Min vana trogen vaknade jag i morse kl 6 (är det åldern tro?? När jag än går och lägger mig så vaknar jag kl 6 eller tidigare) och kände mig superpigg. Så pigg att jag bara drack ett glas vatten och snörade på mig löparskorna och gav mig ut på årets i särklass bästa joggingrunda. Det kan ha varit för att det var en underbart vacker morgon i morse. Eller för att regnet i går sköljde bort att jäkla pollen. Eller för att det i dag är 99 dagar kvar till halvmaran i Köpenhamn. Ni som springer vet hur det känns i kroppen efter en riktigt riktigt bra runda och den känslan räckte nästan hela mitt 10-timmarspass på jobbet i dag. Och eftersom jag med all säkerhet vaknar lika tidigt i morgon blir det en cykelrunda i morgon bitti. Jag fattas 4 mil på ICA-klassikern och de måste cyklas innan torsdag!! Om det går lika bra att cykla i morgon som det gick att springa i morse blir jag kanske klar redan i morgon!!

4 kommentarer:

 1. Har sagt det tidigare Du är en stor inspiration !! och du är grymt duktig !!!!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Tycker synd om din man, stackarn! Men bra att han slapp sys iaf. Gillar kirurgens cv, inte dumt alls att ha lite "praktisk" erfarenhet;-)

  Hur man kan vakna klockan 6 under en helg är en gåta för mig. Det har jag aldrig lyckats med;-)

  SvaraRadera
 3. Vilken osis maken hade men ändå kunde det ju gått värre. Skönt att ni slapp vänta så länge. Jag blundade och försökte på näthinnan framkalla bilden av den man med nättrosor på huvudet..Kan förstå att "han ville hålla det privat.
  Att morgonstund har guld i mund", måtte gälla andra men inte mig.
  Men jag förstår att det blev en skön löåprunda om man nu är lagd åt löparhållet. För egen del blir det promenader och cykelturer mer i motionstakt.
  Kul att du återkommer i höst med "en bild och 1000 ord".
  Kram och trevlig söndag.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...