Alla vi som gillar Maria

lördag 4 juni 2016

En bild och 1000 ord #21 - den där om Köpenhamn

Några dagar innan julafton 2014 åkte jag och min man Joakim till Köpenhamn. Vi tog ett tidigt tåg för att göra så mycket som möjligt av vår barnfria minihelg och kom fram till den kalla och regniga huvudstaden redan på lördagsförmiddagen. Vi gick till hotellet för att lämna in våra väskor men hade tur och fick tillgång till rummet direkt trots att det egenligen var flera timmar kvar till incheckning.
När vi - eller i alla fall jag! - byltat på lite mer kläder gick vi ut för att göra stan. Eftersom vi båda var väldigt hungriga blev det en snabb och lättillgänglig lunch på Donken innan vi strosade längs Ströget i regnet. Trots ständiga inhopp i diverse butiker insåg vi att vi snart skulle bli dyngsura så vi köpte oss vars ett paraply på TGR. Framåt eftermiddagen smet vi in på ett fik och drack en stor kopp varm chokladmjölk.

På kvällens agenda stod ett besök på julmarknaden på Tivoli. Vi insåg snabbt att vi inte var de enda som hade skjutit upp vårt besök på denna vackra julmarknad till 4 dagar innan julafton och att hitta en restaurang att äta kvällsmat på kändes lönlöst. Till sist hittade vi ett ledigt bord på en uteservering men eftersom det fanns både filtar och infravärmare var det väldigt mysigt ändå.
Jag tog plats vid bordet och Joakim gick in för att beställa mat. När han kom ut en stund senare hade han med sig två bautastora ölsejdlar som vi började smutta på i väntan på att grunkan på bordet skulle börja blinka för att berätta att vår mat var färdig.

Joakim tar upp sin plånbok och stoppar handen i innerfickan för att ta upp kreditkortet som han betalat mat och öl med. Han får något panikartat i blicken och jag förstår genast att han inte hittar kortet. Han tömmer ficka efter ficka på jacka och byxor utan att hitta något kort. Han går in till disken där han betalade och får ett nekande svar när han frågar om de fått in ett kort. Han går flera vändor fram och tillbaka med blicken fäst i backen om i fall att han tappade det. Framme vid vårt bord igen gör han om proceduren med att tömma fickor och jag börjar fundera på hur dyr denna helg ska bli egentligen. Något nummer att ringa för att spärra kortet kunde jag inte sådär i huvudet och med en miljon människor på Tivoli var det svårt att komma ut på nätet för att leta upp det.

När Joakim för tredje gången kommer tillbaka till bordet efter att ha gått samma väg på kortjakt tömmer han ännu en gång sina fickor och då ser vi det!! Kortet har på grund att kyla och fukt klistrat fast sig på glaset till Joakims mobiltelefon och suttit där i tryggt förvar hela tiden!!

Bortsett från detta lilla missöde fick vi en väldigt trevlig kväll och på det hela en mycket trevlig helg.
Dagen efter konstaterade jag att jag kunde lägga till en paraplyknopp på listan över saker jag blivit av med på fyllan ;-)3 kommentarer:

 1. Puuuuhhhhhh! Det var nära ögat om man säger så. Vet precis hur skräckslagen det känns att inte hitta sitt kontokort/plånbok. Jag blev ju bestulen på min plånbok inklusive kontokort i Spanien i December 2014.

  Men toppen att helgen slutade positivt och trevligt:-)

  SvaraRadera
 2. Jag känner igen detta med kort efter att ha blivit bestulen på min ryggsäck inne i Stockholm på en restaurang. Jag tittar fprtfarande minst 100 gånger efter kortet och betalar oftast numer med komtanter. Skönt att kortet fanns där...
  Skönt att det blev en "braig" helg för er i Köpenhamd trots detta traumatiska missöde.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Men fy vilken skräck att inte hitta kortet.... Skönt att det slutade väl!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...