Alla vi som gillar Maria

onsdag 18 maj 2016

Årets första stolleprov närmar sig med stormsteg!! (och rätt svar på Guess What)

Ja i morgon är det alltså dags för mig och Lotta att ge oss ut på årets första stolleprov - att gå ett maraton. Therese ska oxå följa med men eftersom hon hade en läkartid som inte kunde flyttas får hon köra ikapp oss när hon är klar på sjukhuset och haka på därifrån. Kanske lika bra eftersom hon inte är van vid stolleprov?? Men å andra sidan är hon minst lika envis som både undertecknad och Lotta så hon ska nog klara sig alldeles utmärkt!

Min morgon började lite panikartat eftersom kalendern på mobilen plingade till kl 9,20 och upplyste mig om att jag skulle vara på massage 9,30. Eftersom jag satt i pyjamas och tittade på Springfloden och eftersom det tar 15 minuter att köra till stan kan du själv räkna ut att det blev lite panik. När jag stormade in hos min massör i joggingbyxor och tisha 9,35 kom föregående kund ut och jag tackade min lyckliga stjärna för att min massör är något av en tidsoptimist!
Kanske var jag extra spänd eftersom det blev lite stressigt eller så har det en annan förklaring men det gjorde SJUKT ont att få massage i dag. Tydligen var jag väldigt oelastisk i mina axlar och därför gjorde det extra ont när hennes starka nypor fixade till dem så gott det gick.

Och förhoppningsvis är de inte lika ömma i morgon eftersom ryggsäcken ska hänga på axlarna i minst 7 timmar eller nåt. Google maps säger att det tar 8 timmar och 9 minuter men eftersom jag och Lotta är som vi är satsar vi på 7 timmar och 30 minuter. Jag har verkligen tänkt genom packningen men trots att det bara är lätta grejer så väger det en del tillsammans i alla fall. Det finns inget ställe och stanna käka på så allt måste vi bära med oss i morgon. Jag har kokt några ägg och så har jag jag gjort en wrap till lunch. Jag har stoppat ner ett paket Dextrosol om jag helt tappar orken och så lite annat smått och gott att stoppa i magen. Och så vatten såklart. Eftersom jag inte orkar bära hur många flaskor som helst chansar jag på att vi hittar några påfyllningsställen längs vägen. Annars får vi väl helt enkelt knacka på hos någon och fråga om vi får stjäla lite vatten. Vi ser ju nog förhållandevis harmlösa ut så jag tror nog att folk vågar släppa in oss ;-)


Sen lovade jag Agneta på Instagram att recept på min hemmagjorda wrap skulle hamna här under kvällen så här kommer det! Den är inte jättevacker men det är förhoppningsvis god!!Själva wrapen är väldigt enkel. Vispa upp tre ägg och lägg i en smord ugnsform. In i ugnen ca 30 minuter på 120°.
Inuti har jag laxröra som jag gjorde på ca 100 gr kallrökt lax, 2 dl creme frache, röd stenbitsrom, lite citronsaft, dill och gräslök.

Och när jag ändå håller på att berätta saker kan jag ju berätta att Znogge var snabbast med rätt svar på Guess What för visst var det ett cykellås! Znogge får tre poäng och alla ni andra som gissat rätt får två poäng.
Ni som följer mig på Instagram och Facebook kommer att få uppdateringar under hela dagen i morgon. Ni andra får helt enkelt vänta tills på fredag med att höra hur det gick för oss!9 kommentarer:

 1. Nog låter det lite stolligt alltid. Själv vägrar jag maraton ifall det inte är Tapas inblandad. Våra tapasmaror är helt okej ;-)
  Men jag håller tummarna att det går bra för er imorgon!

  SvaraRadera
 2. Tack för poängen! Den satt fint :D

  Hoppas det går riktigt bra för er i morgon när ni ska gå ert maraton. En imponerande utmaning minst sagt!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Önskar dig och Lotta lycka till imorgon! Verkligen ett modigt och stolligt projekt, men det klarar ni:-)

  Å cykellås - ja, har man ingen cykel vet man ju inte heller hur ett cykellås ser ut;-)

  SvaraRadera
 4. Vandrarhemmet i Haväng har fika iallafall! God sådan :) Trevliga ägare oxå!

  SvaraRadera
 5. Jag har ju inte ett sånt cykellås, bara ett inbyggt vanligt. Så jag kunde inte frågan.
  Lycka till med stolleprojektet, det fixar ni!!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Lycka till sötnos och hälsa lotta :) Hoppas ni får en härlig dag!!!
  Lyssna på kroppen nu !!!!!
  KRAMISAR

  SvaraRadera
 7. Och det där kan man ju använda till hopprep :)
  haha

  SvaraRadera
 8. Stort grattis till Znogge som var så snabb!
  Är glad att jag själv lyckades gissa rätt, hör inte till vanligheterna.
  Lycka till imorgon och ni kommer att klara dte jättebra.
  Är nog en utmaning som även passat mig...
  Stor kram!

  SvaraRadera
 9. Önskar er allt gott på er lååånga promenad idag :) Hoppas väder, ork och folk är med er :)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...