Alla vi som gillar Maria

onsdag 13 augusti 2014

Jamen vad var det nu min mamma sjöng då?!?

Jo det var "Wake me up"!!
Ja med Wham då alltså eftersom det hela utspelade sig 1984.
Lyssna på den så tror jag att ni kan förstå hur en mamma som inte är så haj på engelska kunde misstolka inledningens "Jitterbug" till ett "U-boat".
Det som är mest roligt är att mamma trodde att de sjöng om en u-båt......

Och vissa låtar kan verkligen vara svåra att höra/sjunga rätt till.
Till exempel har jag en kompis som högt och ljudligt sjöng "AAAAfrica!!" i stället för "Freak out" till Chics hit "Le Freak".

En annan kompis ville önska en låt när vi var ute på disco tidigt 90-tal. Discjockeyn förstod inte alls vilken låt hon menade när hon bad honom spela "It´s a rainy day". Det var först när hon sjöng refrängen som han förstod att hon menade "It´s raining men"!

En tredje kompis var övertygad om att Michael Jackson sjöng "Annie are you walking?" i sin Smooth Criminal. I själva verket sjunger han ju "Annie are you OK?"

Själv trodde jag länge att John Travolta och Oliva Newton-John sjöng "Oallaballabaddooo" när de i själva verket sjöng "You´re the one that I want"! i filmen Grease.

Har du sjungit helt tokigt någon gång??

5 kommentarer:

 1. Aha det var den!! Klart jag har sjungit fel!! zz tops sharped dressed man blev shot hist best friend...

  SvaraRadera
 2. Haha! Kul! Aaafrica! sjöng jag också innan en vän påpekade att det minsann var Freak out de sjöng.
  Jag har ett jättekul exempel på felhörning, tyvärr minns jag inte riktigt vad bara. Tror att det är en låt av Dire Straits (stavning?) … och de sjunger något om In to the night … I början av låten trodde jag de sjöng på svenska. Var det nu var de sjöng. Hm. Minnet alltså.

  SvaraRadera
 3. Aha! Den var det!
  Ja det är många texter man sjungit fel i!

  SvaraRadera
 4. Oh ja, en jag minns speciellt är "hacki nacki sister...." Självklart förstår du att det är "How can I resist you" i ABBAs Mamma Mia ;-)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...