Alla vi som gillar Maria

torsdag 11 juli 2013

Vilken cliffhanger!!

Men nu har jag hittat lite tid att gå in på detaljer gällande måndagens diss om att bli motarbetad av livet.
För att ta det från början så gick ju vår spis sönder för ett tag sen. Förra måndagen fick vi hem vår nya värstingspis. En induktionsspis med en hel del finesser, den kostade en slant men eftersom jag/vi lagar mycket mat och bakar en hel del ville vi köpa en ordentlig spis som skulle hålla länge.
Men tji fick vi. Den höll fem dagar för att vara exakt. I lördags började den krångla. Ugnen la av och bara två av fyra plattor fungerade. Och nej, det är inget el-fel i uttaget till spisen. Det har vi kollat.

I måndags när vi skulle köra tillbaka åbäket var det typ 100 grader varmt i bilen. Vi öppnade alla dörrar inklusive koffertluckan för att lasta in spisen och då passar det på att flyga in en fågel i bilen.
Vi trodde att den flög ut igen så när spisen var inlastad körde vi mot den stora staden. När vi kommit en bit på väg hör vi hur det låter under instrumentbrädan. Eftersom jag har extrem fågelfobi blir jag hysterisk och kräver att Joakim ska stanna bilen omedelbart för att släppa ut mig. Jag tror på fullaste allvar att mitt hjärta hade stannat om en fågel hade flugit runt inne i bilen.
Medans Joakim skruvar isär instrumentpanelen står jag en bit därifrån och hyperventilerar. Plötsligt hojtar han till och ut flyger en svala!!

Nu skulle man ju kunna tro att det skulle bli något problem med att lämna tillbaka spisen men det blev det inte. Vi tackade vänligt men bestämt nej till en spis av samma modell och med oss hem tog vi en spis som inte har en enda finess. Ingen induktion, ingen självrengöring, ingen touchpanel, ingen timer, INGENTING som kan gå sönder!!!

Men om ni trodde att dagen och oturen var över nu så trodde ni fel. På eftermiddagen åker jag till jobbet och lämnar min semestrande sambo och mina sommarlovslediga barn hemma. När jag kommer hem 7 timmar senare möts jag av en haltande semestrande sambo i köket. Det visar sig att när han tömde diskmaskinen ramlade en kniv ut och var tror ni den hamnade??
Jo rakt in i Joakims fot! Som tur var skar den inte av några väsentliga delar. Han blödde ner halva köket och Julia som inte tål blod höll på att svimma men annars gick det bra.

Bra det gick det oxå när han några timmar tidigare tappade släpet på väg till återvinningsstationen.......

5 kommentarer:

 1. Visst är alla måndagar lika. Så grå. Inget speciellt händer. Stackars er. :)

  SvaraRadera
 2. Jag kollade datumet, men det var ingen "riktig" Tycho Brahedag....fast det kan ju gå åt pipan ändå. Kram

  SvaraRadera
 3. Om vi inför dubbla lördagar blir det ingen plats kvar till måndagar...

  SvaraRadera
 4. Vilken förfärlig dag....det verkar ju stämma ordspråket "en olycka kommer sällan ensam" /M

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...