Alla vi som gillar Maria

tisdag 18 juni 2013

♫♪ Mitt sommarlov ♪♫....

...får vänta ett tag till.
Barnens började i fredags och de har redan lyckats vända på dygnet.
Lite märklig känsla att jag och sambon går och lägger oss innan våra barn.
Men så länge de är hemma i alla fall går det an.
Om några år blir det till att sitta uppe och vänta på att de ska komma hem så att man kan gå och lägga sig i lugn och ro.
Jag har växt upp på landet, långt från all ära och redighet. Det gick tre bussar om dagen från stan och på vårt håll. En på morgonen, en vid lunch och en vid 17-tiden. Samma bussar vände och körde tillbaka och således gick det även tre bussar om dagen till stan. På kvällarna gick det en nattaxi från stans turistbyrå 22.15.
När jag var 14 flyttade vi till ett lite större samhälle. Där gick det 4 bussar i kvarten in till stan. Sista bussen hem gick väl vid 24-snåret om jag inte minns helt fel.
Det var som att släppa lös ett barn i en godisaffär och mina föräldrar har det inte så lätt de fyra åren fram tills jag fyllde 18 och flyttade hemifrån.
Här där vi bor idag går inga bussar alls in till stan.
Jag har lagt upp det bra jag.


4 kommentarer:

 1. Och jag har visst lagt upp det hela alldeles tvärtom..? Upptäckte idag att vi hör "utropen" från tågstationens "Linköping C" högtalare på vår balkong...

  SvaraRadera
 2. Jag försöker få Samboskapet att inse att det är alla tiders att bo så :-)

  SvaraRadera
 3. Det där med att sitta uppe och vänta så att man kan gå och lägga sig nr de kommer hem... där är vi och det är sketjobbigt. En viss varning för konflikter, absolut när de har lov och vi jobbar med klockor som ringer kl 5 resp 5.30..
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag bor utan några kommunikationer och har haft full koll på ungarna :)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...