Alla vi som gillar Maria

måndag 4 februari 2013

Min pappa ♥ Del 1 - Summer of ´69.

Min pappa föddes i mars 1946. Jag vet inte så mycket om hur han var när han var barn. Det är sånt där man tror att man har all tid i världen att prata om men så blev det inte för oss. Jag tror att han var en pojke som alla andra.


Söt var han i alla fall och här poserar han fint med sin storasyster. Några år senare fick han även en lillasyster. Hon har berättat att han retades väldigt mycket med henne. En helt vanlig storebror alltså.

Det enda jag vet om min pappas skoltid är att han gick på samma skola som jag kom att gå på när jag var barn. Och att hans magister slog honom på fingrarna varje gång han skrev med vänsterhand. Det var tydligen fult att vara vänsterhänt på 1950-talet. Det enda positiva som kom av detta var att pappa kunde skriva lika snyggt med både vänster och höger hand.


Om min pappas tonår vet jag heller inte så mycket. Han gillade väl fotboll och ishockey som alla andra förmodar jag. Han och hans kompisar brukade ringa till grannbyns järnhandlare och fråga om han hade julgransfötter. När han svarade att han hade det frågade pappa hur han då fick på sig byxorna.

1969 satte pappa in en kontaktannons i Hemmets Journal som hans blivande fru tillika min blivande mamma svarade på. Pappa brukade säga att de träffades när hon gick längs vägen och liftade men riktigt så var det inte. Hon gick däremot längs vägen och väntade på pappa när han kom körandes i sin vita Mercedes. Det var den 22 juli och därför heter jag Magdalena i andra namn. Alla vi fyra syskon har namn som infaller i fruntimmersveckan eftersom det var just den veckan mamma och pappa träffades och blev kära.

Julen 1969 köpte de hus och den 19 juni 1970 gifte de sig.


1971 föddes min storasyster och 1974 föddes jag.

Pappa var - på den tiden - en ganska ovanlig pappa som gärna bytte blöjor och fixade i köket.Hans döttrar betydde allt för honom och han betydde allt för oss. När min storasyster smög in i mammas och pappas sovrum på nätterna lyfte han på täcket och instruerade henne att ligga med raka ben så att hon inte tog upp så mycket plats. Detta kommer inte jag ihåg men det har min storasyster berättat.På somrarna när vi var och badade minns jag satt pappa nere vid strandkanten och passade på mig och min syster så att vi inte gick för långt ut. Eftersom han aldrig använde solskyddsfaktor brände han sig alltid på axlarna. Min syster och jag slogs om att få pilla bort skinnet några dagar senare. På bilden nedan tror jag att vi är på semester hos bekanta i Strömstad.Min pappa älskade Ingmar Nordström och hans saxofon. Jag tror han hade alla hans LP-skivor. Min pappa kunde titta på Här är ditt liv med Lill-Babs en gång i veckan. Min pappa älskade att bli kammad i håret. Jag fick 1 öre i timmen om jag kammade honom. Det gjorde jag så gärna och jag har fått betalt för miljoner fler timmar än vad jag jobbade.

Min pappa var en alldeles vanlig men helt ovanlig pappa. Världens bästa pappa ♥


9 kommentarer:

 1. Helt klart en alldels vanlig men ovanlig pappa.
  PS Min pappa var ett år äldre än din men han dog hastigt när han precis hade fyllt 60. DS
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Förstår att saknaden är stor. Fint att skriva upp lite av dina minnen :) Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Han verkar ha varit en fin man, din pappa. Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint du skriver. Bra minnen att kunna plocka fram Kram

  SvaraRadera
 5. Fina tankar!
  På köksbilden slogs jag av att du är väldigt lik din pappa.. eller?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Fin hyllning till din fina pappa!

  SvaraRadera
 7. Åh, så fint du skriver om din pappa! Vilken värme och vilken kärlek! Mycket vackert!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin hyllning du gjort åt din kära pappa. Blir så arg när jag tänker på att det inte var tillåtet att skriva med vänster hand. Vad korkat tänkt av gårdagens vuxna.
  Jag tycker han verkar ha varit en suverän pappa att ha. Själv gillar jag också när någon pysslar med mitt hår. Går bra med fötterna med. Ah. Jag älskar all ömhet.
  Ler åt när jag känner igen den sortens bröllopskort. Allt har sin tid.

  SvaraRadera
 9. Underbart att läsa om din pappa! Du skriver så fint.
  Kram

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...