Alla vi som gillar Maria

lördag 18 augusti 2012

Tron kan försätta berg

När jag trodde att jag hade hjärtklappning på grund av stress lät jag inte mycket stå i min väg. Jag körde på rätt så hårt med både den ena och den andra sortens träning. Om jag fick hjärtklappning när jag gick/sprang/cyklade/crosstrainade tog jag en liten paus tills det värsta gick över sen körde jag på igen.

Nu när jag vet att jag har ett hjärtfel känner jag efter lite mer. Eller rättare sagt mycket mer.

Det är ju svårt att låta bli. Det är ju trots allt mitt hjärta vi pratar om.

Ibland undrar jag om jag känner efter för mycket. Det farliga hjärtfelet är ju åtgärdat och kvar är "bara" mitt förmaksflimmer. Det kan jag inte dö av. Det kunde jag av det andra felet. Det farliga felet.

Ibland känns det som om jag blev sämre när jag fick reda på att det var ett hjärtfel jag led av. Jag inbillar mig att jag mådde bättre när jag trodde att jag hade stressrelaterad panikångest.

Alla läkare jag träffade sa att jag själv (undermedvetet) framkallade det som de trodde var hjärtklappning men som visade sig vara ett allvarligt hjärtfel, att ångesten styrdes av tanken inte av något fysiskt.

Kanske var det då lättare att sätta åt sidan hur jag mådde. Eftersom jag trodde att det var mitt eget fel att jag mådde som jag gjorde.

I framtiden ska det däremot stämma. Men då ska det vara min egen förtjänst att jag mår som jag gör.


8 kommentarer:

 1. Jag förstår precis hur du menar! Klart att du känner efter lite mer, det ligger ju en aning rädsla i det undermedvetna och nu tar självbevarelsedriften över. Fortsätt känna efter och var rädd om dig. Kram

  SvaraRadera
 2. Det var verkligen bra sagt!
  Det var av samma anledning jag började träna för knappt 2 månader sedan....

  Kram!!

  SvaraRadera
 3. Det är väldigt sällan det är ens eget fel när man mår dåligt eller är sjuk. Väldigt sällan väljer man att inte vara frisk. Det spelar ingen roll om det är psykiskt eller fysiskt man mår dåligt - det är inte ditt fel ändå. Att det sedan är svårare att läka en sargad själ än ett brutet ben är en sak...

  Självklart ska du göra vad du kan för att må bra och allt du gör är då din förtjänst, men i övrigt händer mycket av det som händer alldeles oavsett vad vi gör...

  Massor av varma kramar till dig!

  SvaraRadera
 4. Jahaa, så nästa operation är bara för bekvämlighets skull? :)

  SvaraRadera
 5. Tycker Joanna skriver väldigt klokt så jag säger bara instämmer med henne!
  Kram på dig och ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 6. Hmm.. Så är det säkert. Men.. ändå? Va rädd om dig hörredu. Det var ju trots allt inte så bra att du flängde på så där som du gjorde när du hade de allvarliga felet. Och hjärtklappning är väl inte så "käckt"? Inte ska du klappra iväg med hjärtat bara för att? Är du med va jag menar?
  Och stressrelaterad panikångest? Är knappast en sinnekur det heller. Been there, done that. Med återfall. :S Nej.. Lyssna på va kroppen säger. Gör det du och hjärtat mår bra av. Visst är du skraj, tro fan de. Men med små steg så vågar du prova.

  Varm kram!

  SvaraRadera
 7. Förstår att du tänker så. Det är ju som sagt hjärtat vi pratar om. Men var rädd om dig.
  Kram!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...