Alla vi som gillar Maria

tisdag 7 mars 2017

Det manliga arvet ;-)

Min pappa var värdelös på att hitta.
Inte rent geografiskt för det var han fantastisk på.
Han kunde sitta hemma vid köksbordet och ge vägbeskrivningar till vilken del av Sverige som helst. Typ.
Han var min GPS ♥
Men när det gällde att hitta saker i köksskåp och lådor på hemmafronten hade han inget lokalsinne what so ever.
Stod det inte längst fram i skåpet eller låg överst i lådan - ja då fanns det inte och mamma kallades in. Eller någon av döttrarna.

I går kväll vankade Pontus runt här hemma och letade efter sin telefon. Som vanligt var ljudet avstängt så att ringa till den var ingen idé. Han kom ner i köket ett flertal gånger och letade t o m i kylskåpet! Enligt egen utsago hade han vänt uppochner på allt i rummet och där fanns den absolut inte!!
- Så om jag går upp på ditt rum hittar jag den inte då menar du? frågade jag eftersom både han och jag vet hur ofta jag plockat fram saker på en sekund som han letat efter "hela dagen".
- Jo om du går upp ligger den antagligen där...... sa han med en liten uppgiven suck.
Julia var uppe på Pontus rum innan jag ens var halvvägs upp för trappan - jag måste ju tänka på hjärtat hallå!! - och omgående hördes: HITTADE DEN!!
Jodåsåatte....

Min man är en ordentlig typ som lägger saker där de ska vara och på så sätt eliminerar risken att yra runt och leta efter dem. Detta skriver jag dels för att han läser min blogg och dels för att det faktiskt är sant. Visst händer det att han "inte hittar" saker men för det mesta har han koll på läget.

Är männen i din omgivning duktiga på att hitta??

8 kommentarer:

 1. Tyvärr inte. Husse är en fena på att göra av med verktyg eller andra saker så ofta för jag rycka ut och vara behjälplig. Sonen är väl ett mellanting men själv har jag stenkoll. Förmodar att vi kompletterar varandra ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Min man är rätt kass på att hitta saker också. Helst uppenbara saker som faktiskt ligger på sin plats, men kanske inte främst eller överst ... Men när _jag_ har tappat bort något viktigt är han jättebra på att leta och hitta! Konstigt det där. :)

  SvaraRadera
 3. Tror absolut det är en manlig gen det där med att inte hitta... fast tyvärr spricker teorin då min 11åriga dotter har samma tendenser, hon hittar aldrig något.

  SvaraRadera

 4. Jag är expert på att hitta i lådor och skåp, kan tillochmed hitta en nål i en hösäck. 😉
  Geografiskt är jag en katastrof! 😱

  Kram ❤

  SvaraRadera
 5. Nej, verkligen inte! Min man är helt hopplös, även på vägarna ;)

  SvaraRadera
 6. Tänk att det kan gå i arv - att inte hitta alltså.
  Min man är ungefär som din pappa och Pontus, medan jag är mera som din man. Det är många gånger han säger: - har du sett mina glasögon?
  Då är det bara för mig att titta rakt fram och konstatera att de ligger på köksbordet;-)

  SvaraRadera
 7. Jag antar att Ni skåningar inte har den femte årstiden,
  det är väl bara Norrland och troligtvis mestadels inlandet/fjället som har fem årstider :)

  SvaraRadera
 8. Jag glömmer fort var jag lagt telefon, nycklar för att inte tala om glasögon, så det blir att leta ganska ofta. Förr så stressade det mig nu har jag lärt mig att det kommer fram.
  Någon man finns inte i mitt hem och jag har glömt hur de - de har varit några stycken :-) var just med den saken.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...