Alla vi som gillar Maria

torsdag 2 februari 2017

För att hålla tråkiga tankar på avstånd.....

För tillfället är mitt huvud fullt med tankar av alla de slag. De flesta inte alls så roliga. Och för att de inte ska få allt för stor plats försöker jag att hålla mig sysselsatt med sånt som jag orkar göra. Typ titta på TV. Och på tal om TV.....

Varje år tittar jag på Ivanhoe på nyårsdagen. När jag var yngre var det ju typ det enda jag orkade göra dagen efter nyårsafton men nu tittar jag mest av gammal vana och för att jag hoppas att Ivanhoe någon gång ska fatta att han ska välja Rebecka i stället.
Totalt har jag väl sett filmen en sisådär 25 gånger och det är en sak brukar jag fundera på varje år. Ni som sett filmen vet att den börjar med en slags tornerspel (heter det så??) där män i rustningar försöker putta ner varandra från hästryggen med hjälp av en lans. Och det är just den lansen jag funderar på. Alla som är med i tävlingen har en sköld och en slags cape på sig. Dessa två accessoarer har samma färg. Till exempel är Ivanhoe ljusblå. Det konstiga är att vilken färg männen än har på sina tillbehör så finns det en lans som matchar. Är det bara jag som tycker det är konstigt? Finns det liksom en lansansvarig som kollar upp vilka färger som kommer att behövas? Fast så kan det inte heller vara eftersom Ivanhoe kommer väldigt sent in i tävlingen och ändå finns det en lans i exakt samma ljusblå färg som han har på sin sköld och sin cape.

Och på tal om film så undrar jag oxå om det är ett krav från Quentin Tarantino att Samuel L Jackson måste ha en roll i alla hans filmer? Jag har kanske inte sett alla Tarantinos filmer men de jag har sett har Jackson varit med i. Han behöver kanske inte ens göra audition??

Nu ska jag gå på en lång bloggpromenad så att jag får lite annat att tänka på....

5 kommentarer:

 1. Hoppas du fått mitt meddelande på FB som jag skickade för ett par veckor sen. Jag har aldrig sett Ivanhoe, så dina funderingar kan jag inte säga nåt om. Hoppas du mår bättre nu!

  SvaraRadera
 2. En promenad är bra om man vill skingra tankarna för det är inte alltid lätt att hantera dem. Hoppas det lättar lite <3

  Kram

  SvaraRadera
 3. Förstår att dina tankar är aningen "allvarliga" just nu. Skulle vara glad att kunna kommentera Ivanhoe, men jag har faktiskt aldrig sett filmen. Trodde jag var ensam om det, men ser att Eva-Lotta inte heller har sett den. Känns tryggt;-)
  Quentin Tarantino vet jag vem det är, men Samuel L Jackson - ingen aning. Är urdålig på film och musik...

  SvaraRadera
 4. Jag tänker oxå på det när jag ser filmen. Men på film kan allt hända så det är väl därför. Vi i Sverige är ensamma om att ha sett filmen så många gånger och att den fortfarande visas. I resten av världen är den glömd, en av huvudrollsinnehavarna blev intervjuad vid nyår och han var helt förundrad av vårt fascination över Ivanhoe. Det är inte meningen att man ska se filmen så många gånger så att man lägger märke till sånt.

  SvaraRadera
 5. Förmodligen är det så som någon påpekade, det är inte meningen att man ska se Ivenho så många gånger så man lägger märke till detaljerna ;) Då det gäller Mr Jackson tror jag han har varit med i de flesta av Tarantinos filmer.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...