Alla vi som gillar Maria

onsdag 3 februari 2016

Vem är du? Vem är jag?

På sistone har det ramlat in en hel del nya läsare och därför tänkte jag presentera mig själv lite närmare. Många bloggare har en "Om mig" flik på sin blogg men en sån hittar ni inte här. Om ni skulle få för er att leta vill säga. Om du känner för att dela med dig om vem du är är du mer än välkommen att göra det i en kommentar. Ok - häng med nu då!

Jag heter Maria och är 42 år. Jag är gift med Joakim och har tre barn. Tvillingar på 15 som heter Pontus och Julia samt Alice som snart fyller 12. Vi bor långt utanför stadsgränsen i ett hus som vi har renoverat på de senaste 12 åren. Jag älskar att gå på långa promenader i skogen och att titta på Biggest Loser. Helst den amerikanska versionen. Det är så mycket mer drama i USA. Om jag någon gång har tid över efter jobb, träning, taxiverksamhet för våra ungdomar, bloggläsning/skrivning och diverse hushållssysslor tittar jag gärna på en film, lägger pussel eller scrapbookar. Jag älskar att skriva men eftersom jag inte kan göra det hela tiden kompenserar jag med att prata väldigt mycket.

Jag är 1,71 lång, har storlek 39 i skor och en skruttig kropp. Jag har gjort två hjärtoperationer, har diskbråck, skolios och Scheuermanns sjukdom (vilket innebär att jag har kilformade kotor och kommer att bli en sån där gammal tant som går dubbelvikt om jag inte sköter min träning som jag som tur är oxå gillar väldigt mycket) Lägg sen till en krånglande mage och ständigt återkommande gallstensanfall så vet du ungefär hur jag mår. Och så har jag fel på sköldkörtlen och vänster axel oxå förresten. Fast jag är ganska glad för det mesta ändå. Om jag inte färgar håret är det grått annars är det mahognyfärg. Typ. Jag har gröna ögon men när jag var yngre hade jag bruna kontaktlinser. Det funderar jag ibland på att skaffa igen. Tyckte att jag passade i att vara brunögd. Jag är högerhänt.

Jag har tre syskon. En storasyster, en lillebror och en lillasyster. Och så har jag en mamma, två syskonbarn, en svärmor och en svärfar. Min pappa blev dement vid 54 års ålder och dog för ganska så exakt tre år sedan. Han blev 67 år gammal. Min mormor och morfar är döda sedan länge, min farmor och farfar träffar jag inte längre på grund av händelser jag inte vill gå in på här.

Jag pratar ofta med mig själv. Högt. Så att andra hör det. Ibland skrattar jag åt mig själv. Högt. Så att andra hör det. Jag är ganska rolig så ibland skrattar även andra åt mig. Jag kunde stå på huvudet när jag var yngre men nu har jag inte försökt på många år. Antagligen hade alla som sett mig prova skrattat åt mig. Högt. Så att alla andra hörde det. Mitt favoritnummer är 13. Mest för att de flesta anser det vara ett otursnummer.

Jag är snål mot mig själv men generös mot andra. Särskilt mot personer jag gillar. Om jag inte gillar någon tenderar jag att vara snål även mot hen. Jag har en tatuering. Den gav jag mig själv i 40-årspresent. Ganska generös present för att vara till mig själv. Tatueringen är placerad på insidan av vänster underarm och lyder "Je ne regrette rien" (Jag ångrar ingenting) För trots att jag gjort oerhört många misstag i mitt liv och ännu fler dumheter är det trots allt det som har skapat vilken sorts person jag är i dag. Och det kan jag ju inte gärna ångra.

Om jag var en krita skulle jag antagligen vara svart. Jag skulle vilja vara röd eller någon annan klatschig färg men antagligen skulle jag vara svart. Om jag fick vara man för en dag skulle jag ha sex. Bara för att känna hur det kändes. Och så skulle jag stå upp och kissa. Jag lider av fruktansvärd fågelfobi men om jag var ett djur skulle jag vara en fågel i alla fall. Bara tänk att kunna flyga däruppe med en vidunderlig utsikt och bajsa på folk du inte gillar!!

Jag har besökt Danmark, Norge, Storbritannien, Grekland, Frankrike, USA, Tunisien, Turkiet, Spanien (Fuerteventura), Tyskland, Polen, Tjeckien och kanske några till som jag har glömt. Till exempel så bilade vi till Grekland när jag var 14 men många av de länderna vi körde genom finns inte ens längre. Jag hoppas besöka minst lika många länder till innan jag trillar av pinnen. Det finns några undantag (typ London och USA) annars skulle jag inte åka till samma ställe mer än en gång.

Jag avskyr torra clementiner, mjöliga äpplen, folk som slickar uppåt och sparkar nedåt, trångsynta människor, när barn far illa och elände i största allmänhet. Jag har en lista på Spotify med låtar som jag aldrig skulle erkänna att jag lyssnar på. Jag kan vara oerhört långsint fast inte mot personer som jag gillar extra mycket. Jag gillar utmaningar vilket bland annat har resulterat i att jag spelat in radioreklam, gått ett maraton och cyklat 11 mil. I år väntar såklart nya stolleprov!

Och nu vet du nog det mesta om mig. Tycker du att jag missat nåt viktigt - fråga!!

PS Jag jobbar ikväll så det rätta svaret på Guess What kommer i morgon!!


27 kommentarer:

 1. ...och ur hennes mun kommer många grodor till allas glädje! Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det glömde jag ju!!
   Kram ♥

   Radera

 2. Vilken grymt härlig människa du presenterar, gillar henne skarpt. :))

  Stor kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur!! Jag gillar dig oxå skarpt nämligen ♥

   Radera
 3. Kul att få veta lite mer om dig :-)

  SvaraRadera
 4. sv: Jag tror inte att dom återanvänder kölapparna, för dom var stämplade med både datum och tid... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det ju ännu märkligare.....

   Radera
 5. Oj, vilken härlig människa du verkar vara! Grym, med alla krämpor och ändå ett sprudlande humör!
  En sak har vi gemensamt - jag har scolios. Och har gett mig f-n på att inte låta det ta över min dag!
  Kram, dig lägger jag till i min blogglista ♥

  SvaraRadera
 6. Fast jag hängt här länge var detta rolig läsning, med mycket jag inte visste :)

  SvaraRadera
 7. Underbara härliga fina MARIA !!!
  Tack för att du finns !!!
  Och din tatuering var så bra !!!!! gav mig själv också en tatuering fast på höften i 40 års present !
  KRAM

  SvaraRadera
 8. En väldigt trevlig presentation!
  En sådan skulle vi alla kanske ge oss på att göra om oss själva :) De skulle så klart se helt olika ut - men du förstår hur jag menar :) alltid trevligt att få veta lite mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade ju varit roligt att läsa :-)

   Radera
 9. Vilken bra och rolig presentation. Kan säga att du och jag har mycket gemensamt, bland annat skostorleken, å då är jag ändå fem centimeter kortare än du;-) Din syn på frukt och människor delar jag til 100 procent! Också:-)

  SvaraRadera
 10. Trevligt att läsa. :) Lycka till med årets stolleprov. Givetvis ska man ha 13 som favoritnummer. Det har jag alltid haft. Om livet var mer rättvist tycker jag du kunde ha fått slippa minst hälften av dina "defekter". Hoppas det går bra imorgon.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att livet inte är rättvist. Tycker som du nämligen :-)

   Radera
 11. Ja men det låter som om du är en sympatiskt och trevlig kvinna, och skavanker det får man ha efter tre barn och den åldern. Lite som du i vissa bitar och jag har en kort presentation på min blogg Käringafällan så jag skall inte bli långrandig här. Själv trillar jag ofta utanför gängse ramar om du förstår vad jag menar. Jag blir lätt missförstådd och det är tråkigt men det är jag och jag är hjälpsam och tycker mycket om saker ja inte i ordets mening tycker om fast det gör jag det med gillar att pynta mig själv i ansiktet med knallrött läppstift och så gillar jag kläder, men det går dåligt ihop med att jag gillar garagedoft och att vistas i sådana och köra diverse stora fordon och så gillar jag att spöka ut mig och bjussa på mig själv. Så det var lite om mig. Mer finns som sagt på bloggen. Ha de gott och kul att vara med Sannas GW Pssst jag har också 39 i skor men är 1,66 så jag står också stadigt på jorden, och så har vi en scolios tillsammans då och skruttig kroppastolle. Jag har en nackskada som jag oftast inte vill kännas vid och det ger konsekvenser. Stolleprov är ju helbalt.

  SvaraRadera
 12. Vilken helt fantastisk beskrivning av dig själv! Jag är ju en av de nyare här... men nu känns det som om jag känt dig länge :)
  Jag är mycket äldre, men vi har samma syn på mycket. Fyller 65 i år, har två söner och två barnbarn... är en riktig skogsmulle och svampnörd :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Bara jag igen... du hade rätt! Nu leder du!
  Kram igen :)

  SvaraRadera
 14. Kul med lite mer om dig. Du verkar vara en hyvens människa, som trots skavankerna ser positivt på livet *gillas*. Den där tatueringen skriver jag också under på, men skillnaden är att jag var 19 år och revolterade antagligen mot mina föräldrar ;-)
  Kram På dig, J

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...