Alla vi som gillar Maria

lördag 20 februari 2016

En bild och 1000 ord #6 - den där om Turkiet

Ni som hängt här ett tag vet att min man och jag har renoverat hus typ för alltid. Därför har det där med att åka utomlands på semester inte varit så aktuellt. Dels för att det kostar massvis med pengar att renovera hus (och att åka på semester oxå för den delen) och dels för att det rent tidsmässigt inte har gått ihop med resten av livet.

Men hösten 2011 kände vi att vi verkligen behövde komma från alla måsten så vi beställde en all-inclusiveresa till Turkiet. Pontus och Julia var 11 år och typ de enda på hela skolan som aldrig varit utomlands. Förutom i Danmark då men det räknades tydligen inte. Inte heller tyckte de att Tunisienvistelsen när de var 9 månader var något att hänga i julgranen. Alice var sju år och hade inte lika stor koll på var hennes kamrater varit och inte varit.

Alla passagerarna överlevde våra ungars ooohande och aaahande som pågick i stort sett hela flygresan och plötsligt var vi på vår allra första gemensamma familjesemester!!
Vi hade en toppenvecka i Side med sol, bad, mat och dricka i dagarna sju. Hotellet hade tre pooler och tre toppenroliga vattenrutschbanor som användes flititgt. Vi bodde på översta våningen och hade en vidunderlig utsikt över hela poolområdet. Varje kväll satt vi i den vackra hotellobbyn och spelade kort. Inga telefoner eller surfplattor var med på resan utan hela veckan umgicks vi och hade roligt tillsammans. Ungarna fick dricka så mycket läsk de orkade och fick hjärnfrys av all glass. Jag och Joakim fick dricka så mycket drinkar vi orkade och fick hjärnsnurr av all öl!
Tack vare en vänlig hovmästare finns en enda bild på oss alla fem tillsammans från denna resa. Bilden togs sista kvällen och vi var lyckligt ovetande om vad som väntade oss de två kommande dygnen...... Eftersom du såklart blev nyfiken nu kan du läsa om vår katastrofala hemresa med livet som insats och alla andra inlägg om vår Turkietvistelse under etiketten "Turkiet". Dessa 8 inlägg är bland de mest lästa inläggen på min blogg så jag tror att de är uppskattade!

Hoppas att du som tittar förbi får en toppenlördag ♥

PS Som ni kanske har märkt har jag inte hunnit med att titta in till er de senaste dagarna men jag har fullt sjå med att hålla min egen blogg vid liv när jag jobbar från morgon till kväll i en hel vecka. Idag jobbar jag till exempel från kl 10 till kl 20 och då finns det inte mycket tid över för annat. Och eftersom jag har så ovanligt roliga arbetskamrater finns ingen tid att sitta med telefonen på rasterna och det är ju faktiskt himla trevligt. Men snart är jag långledig igen och då ska jag läsa ikapp inne hos er ♥

7 kommentarer:

 1. All tid utan internet måste väl numera ses som ren kvalitetstid?
  Vi har aldrig varit utomlands... Bruna och fina är ni på familjebilden :)

  SvaraRadera
 2. Tur att ni kom hem! Jag tror inte vi har någon gemensam bild på oss när vi var iväg över nyår... Måste nog kolla upp det. :-) Ha en fin helg och hoppas du hinner återhämta dig lite. Kram

  SvaraRadera

 3. Man behöver komma ifrån renovering och verktyg ett tag, så det var klokt av er... Glad lördag och stor kram ♥

  SvaraRadera
 4. Har nu läst, och man tror ju inte sina ögon, att detta kan hända! Men, allt kan tydligen hända i oväder och värre saker än så.
  En trevlig lördag till dig, kram ♥

  SvaraRadera
 5. Har ännu inte läst vidare :) men jag ska!
  Det där med att jobba långa dagar är en blogg-dödare, helt klart. Inspiration är inte det lättaste att finna när man är trött - men du lyckas!
  Önskar dig en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Läste också om er hemresa. Kan väl säga att mardröm är nästan ett för snällt ord för det ofrivilliga äventyret. Men nu så här i efterhand lär ni alltid komma ihåg just den resan, eller hur!?

  Förstår att du inte hinner blogga med det schemat på jobbet. Å att blogga ska ju vara roligt, inte stressigt!

  SvaraRadera
 7. Tassar in önskar dig en fortsatt trevlig lördag.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...