Alla vi som gillar Maria

lördag 6 februari 2016

En bild och 1000 ord #4 - den där om att visa trosorna på Liseberg

En händelse jag har fått berättad för mig så många gånger att det nästan känns som om jag minns den på riktigt är hur jag som barn var på Liseberg med mamma, pappa och min storasyster. Det var varmt och jag hade en liten kjol (kanske den gröna med vita prickar som mina döttar faktiskt oxå har använt) på mig och antagligen en blus. Varken mamma eller pappa var så glada för att åka karuseller så jag vet inte riktigt varför vi var på Liseberg men det var vi i alla fall. Men en karusell som de gärna åkte var Flumeride och såklart fick jag och storasyster åka med. (Här förutsätter jag att alla känner till Flumeride. Gör ni inte det finns Google till er tjänst!) Efter avslutad åktur ställde jag mig mitt i folksamlingen och började klä av mig - jag var ju blöt om kläderna! Huruvida jag gick naken resten av dagen eller inte förtäljer inte historien men jag förmodar att jag fick gå runt i mina blöta kläder......

Många herrans år senare var jag på Liseberg med Joakim och hans kompisar Thomas och Lars. Efter Lisebergsbesöket skulle jag köra hem själv medan de skulle stanna kvar och gå på konsert med Bruce Springsteen. Vid även detta besök var det ganska varmt ute men jag hade inte kjol. Och det var ju synd. För såklart skulle vi åka Fluemride och såklart skulle vi åka tillsammans alla fem. Egentligen får man bara plats fyra i en stock men det är ju väldigt trist att åka ensam så därför tryckte vi ner oss tillsammans. Eftersom jag var minst fick jag sitta längst fram. Vad jag dock inte förstod var hur blöt personen längst fram blev om det satt en förhållandevis stor person längst bak. Eller om man är fem i en stock för den delen......

När Pontus, Julia och Alice var mindre var vi på Liseberg varje sommar. Vi åkte gärna dit dagar då det var lite sämre väder så vi slapp köa bort hela dagen. De flesta normala männskor åker ju gärna till Liseberg när det är fint väder. En sommar var vi där en regnig dag och då passade vi på att åka Flumeride extra många gånger eftersom vi hade kläder efter väder!!


6 kommentarer:

 1. Sant, en bild kan säga mer än tusen ord.
  Liseberg, det var inget i min ungdom, kanske inte ens fanns då. Det var mera Barnens dag i Alingsås.
  Men jag har varit på Liseberg många gånger senare i livet. Fast aldrig gillat Flumride eller åka något mer häftigt än spöktåget, haha.
  En fin lördag till dig, kram ♥

  SvaraRadera
 2. Ja, där blir man blöt!!! Härlig bild.

  SvaraRadera
 3. Åker allt utom den... vill inte bli blöt ;-) Ha en fin helg. Kram

  SvaraRadera
 4. Bilden är helt härlig, liksom storyn. Love it!

  SvaraRadera
 5. Åhh tycker ju att det är såå kul och det finns ju plastpåsar /dräkter att ta på sig hihi
  Underbara minnen och en lika underbar bild
  ❤️ Hoppas DU mår bättre idag
  Kram

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...