Alla vi som gillar Maria

onsdag 9 december 2015

12 stordåd 2016

Även år 2016 tänkte jag utföra stordåd i stället för att avge nyårslöften som jag ändå aldrig håller.
Jag skulle vilja skriva som det allra första stordådet att få vara frisk och må bra hela året men det är väl tyvärr upplagt för att misslyckas så det struntar jag i. Däremot kan ju mina stordåd hjälpa mig att må så bra som möjligt och det tänkte jag ta fasta på.

12 Maria-stordåd 2016
 1. Jag ska aldrig säga något till mig själv som jag inte skulle säga till min bästa vän.
 2. Jag ska träna Mindfulness minst 15 minuter varje dag.
 3. Jag ska lära mig att det inte är så viktigt att blir gjort exakt som jag vill. Huvudsaken är att det blir gjort.
 4. Jag ska glädjas åt det jag har istället för att fokusera på vad jag skulle vilja ha.
 5. Jag ska inte oroa mig för och grubbla på saker som jag ändå inte kan påverka.
 6. Jag ska inte umgås med energitjuvar. 
 7. Jag ska unna mig själv massage minst en gång i månaden.
 8. Jag ska promenera utomhus varje dag.
 9. Jag ska gå på date med min man en gång i månaden
 10. Jag ska inte ha så höga krav på mig själv utan acceptera att det blir som det blir. Och att det räcker.
 11. Jag ska sluta multitaska.
 12. Jag ska bli ansvarig för min egen lycka. 
Ni som har hängt här ett tag vet ju att detta kommer att bli tufft för mig att genomföra och jag ser ett "försöka" efter varje "jag ska". Annars faller ju stordåd nummer 10 direkt......

Men såklart måste jag ju ha lite fysiska utmaningar oxå!! 

6 Stolleprovs-stordåd 2016
 1. Springa halvmaran i Köpenhamn
 2. Springa Humlestafetten med ett gäng härliga kollegor. Maxis kassa tjejer ska vi heta. Får vi ett bra resultat drar vi ihop det till kassatjejer ;-)
 3. Göra en dagsutflykt på inlines. Sträckan återkommer jag med. Jag och Lotta funderar på Klarälvsbanan som är 9 mil men den ligger ju så långt bort. 
 4. Gå ett maraton. Det gjorde jag ju även i år men det stod ju faktiskt inte med på listan för 2015 och vi hade ju så trevligt - därav reprisen. 
 5. Springa hem från jobbet på bättre tid än jag gjorde i år. Förslagsvis väljer jag inte årets varmaste dag nästa gång så löser det sig nog på egen hand.
 6. Lämnas öppet för förslag från er. Rimliga sådana tack!! Tänk på mitt hjärta ;-)

Stolleprovsförslagen du lämnar måste kunna genomföras på en och samma dag och inte vara förenade med livsfara. Vad som är livsfarligt får jag och Lotta avgöra tillsammans ;-)

PS Du glömmer väl inte att gissa vad bilden i förra inlägget föreställer?!?

4 kommentarer:

 1. Ettan ska jag också ta fasta på. Plus några fler saker som jag kommit på. Om man tar hand om sig på olika sätt så kanske hälsan kommer sedan. Hoppas jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Måste säga att jag är väldigt impad över din ambitiösa Maria-lista. De flesta punkterna är ju "lätt" att åstadkomma, förutsatt att man VET hur man ska göra. Bara att sätta upp 12 punkter är ju ett bevis på att du faktiskt VET eller åtminstone är på G att lära dig. Så det ska nog bli bra det där:-)

  Vad gäller 6 Stolleprovs-stordåd så är jag ännu mera impad här. Du har ju bevisat att du klarar av det mesta och lite därtill. Själv skulle jag inte ge mig in på något av dina äventyr. Japp, här sitter jag och beundrar dig...

  SvaraRadera
 3. Det är jätte bra och nyttigt att sätta upp mål så länge dom är rimliga. Och det ser ju dom här ut att vara tycket jag! :)
  Och dessutom så duger det ju alldeles utmärkt att "försöka".
  Lycka till! :)
  Och jag har ingen aning om vad bilden föreställer tyvärr...
  Inte ens någon kvalificerad gissning! :/

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé med Stordåd :) Det här får jag allt ta och fundera på! Tack för inspirationen! Men stolleproven då, tänker du nu? ;) jag tror jag nöjer mig med att följa dig och heja på dig i dina ;)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...