Alla vi som gillar Maria

måndag 2 februari 2015

It can only get better

Inte nog med att igår var en jobbig dag redan bara genom datumet - det blev en riktigt jobbig dag händelsemässigt oxå.
Jag slog i min lilltå V Ä L D I G T hårt i kökspallen. Den är alldeles blå - tån alltså pallen är svart! - och jag är ganska säker på att den är bruten. Men det görs ju inget åt det ändå så det är bara att bita ihop tills det går över. 
Sen blev min dotter bestulen på min lillasysters busskort som hon precis fyllt på med 800:-! Jag A V S K Y R folk som inte kan se skillnad på mitt och ditt!!
Sen hände det nog inte mer elände men i mitt tycke räckte det och blev över. Även för en vanlig dag och definitivt för igår....

Om du känner för att läsa fortsättningen om min pappa kommer andra delen här nedanför.

Del 2 - Pappa är far till alla barnen ♥

1971 föddes en flicka som kom att bli storasyster till tre yngre syskon. Jag har aldrig träffat en man som  gillade bebisar så mycket som min pappa gjorde. Så hur glad han blev över sin dotter låter jag bilden nedan tala om för er.


Nedan ser ni en bild av dotter nummer två. En dotter som genom åren kom att ge honom många gråa hårstrån. För hon kom att bli en väldigt besvärlig dotter. Framför allt i tonåren. Det vet jag. För dotter nummer två var nämligen jag.
Jag tror och hoppas att jag kompenserade pappa (och mamma) för mitt tonårsbeteende när jag blev vuxen.
T-shirten som pappa har på sig på denna bild var hans favorit. En t-shirt som det stod Bilfrakt Kristianstad på. Det var där han jobbade och gjorde det han tyckte var allra roligast - körde lastbil.


1981 föddes min lillebror. Som bebis hade han ofta kolik och pappa vandrade runt med honom på armen där hemma. Allt som oftast gick de bort till de stora perspektivfönstret som vätte mot vår granne Tore. Kom ska vi se hur det står till med Tore Karlsson sa han alltid till min skrikande lillebror.


1986 kom en liten överraskning i form av en lillasyster. Ingen var gladare än pappa som älskade bebisar. Här badar han sin 3 dagar gamla dotter för första gången.Nedan sitter hela familjen tillsammans på min lillasysters dopdag. Hon var hungrig genom hela dopet men hennes gudmor lyckades hålla henne hyfsat tyst genom att låta henne suga på sina fingrar. Så fort min lillasyster märkte att det inte kom någon mat ur ett finger bytte hennes gudmor till nästa. Ett dop varar ungefär lika länge som det tar för en bebis att upptäcka att 10 vuxenfingrar inte innehåller bröstmjölk.


Min pappas storasyster gifte sig med en man från Grekland och 1981 flyttade de och två av deras barn dit. Deras äldsta son valde att stanna i Sverige och bodde hos sin mormor och morfar det vill säga min farmor och farfar.
Pappa var väldigt flygrädd och vägrade sätta sig på ett flygplan. Han ville ändå hälsa på sin storasyster och 1989 köpte vi en gul folkvagnsbuss och körde hela vägen till Grekland. När vi kom till grekiska gränsen skulle vi ringa till pappas storasyster som skulle komma och möta oss. Det visade sig dock att lappen med hennes telefonnummer låg kvar hemma på köksbordet men tack vare min pappas fenomenala sifferminne ordnade sig allting till slut. Nedan ser du pappa och mina småsyskon hemma i min fasters vardagsrum.
I tre veckor var vi tillsammans och detta kom att bli vår enda familjesolsemester. Många år senare skickade mina föräldrar mig och mina tre syskon på solsemester till Santorini och innan pappa släppte iväg oss fick vi lova på heder och samvete att det första vi skulle göra när vi landade var att ringa till honom.

Semestrat i Sverige har vi däremot gjort många gånger och en av höjdpunkterna var året när pappa fyllde 50, min storasyster fyllde 25, min lillebror fyllde 15 och min lillasyster 10. Då åkte vi till Stockholm en långhelg bland annat för att titta på Sound of Music med pappas stora favorit Carola Häggkvist. Kvällen innan föreställningen provåkte vi tunnelbanan till teatern för att veta hur lång tid det tog att ta sig dit (vi bodde ju på landet långt ifrån all ära och tunnelbanor!!). När vi stod utanför teatern kom Carola springande med andan i halsen, hon var sen till kvällens föreställning. Pappa fann sig snabbt och sa hej till henne på bredaste skånska. Trots att hon var stressad vände hos sig om, gav pappa ett strålande leende och ett hej. Pappa slutade inte prata om detta på hela kvällen och jag tror nästan att han tyckte att leendet han fick av Carola var bättre än själva föreställningen.

För han var en enkel man min pappa. Han krävde inte så mycket av livet. Inga krusiduller här inte.
Han var nöjd så länge han hade sin familj runt omkring sig.
Jag vet att pappa tyckte att vi träffades alldeles för lite efter att jag flyttat hemifrån. Varje gång jag kom hem frågade han om jag ville ha en karta.
Som tur var tog jag igen det några år senare när jag fick Pontus och Julia.
Men om det berättar jag i morgon  i fortsättning om berättelsen om en alldeles vanlig men helt ovanlig pappa. Världens bästa pappa. Min pappa ♥

5 kommentarer:

 1. Just vad jag skrev hos mig igår, inte nog med att ens pappa dör den 2/2, det händer massa annat jobbigt (en del bra) den dagen också!

  SvaraRadera
 2. Ärligt talat så orkar jag inte läsa dina avsnitt om din pappa för jag kommer ihåg att jag började lipa när jag läste då du skrev dom första gången och egna sår rivs upp... men jag minns att det var väldigt fint skrivet om din pappa!!!

  Kan bara råda dig att ta en årsdag i taget, det gör ont... förbannat ont...

  Sv: den där tia-burken är bra att ha, vad ska du belöna dig med??

  Kram J

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kom på att min kommentar ser väldigt kass ut med orden "orkar inte läsa...." vilket lätt kan feltolkas. Jag menar såklart att det är känslomässigt väldigt jobbigt, med mycket känslor, jag minns att du skrev så himla fint om din pappa och förtvivlan går rätt in i hjärtat.
   Kram

   Radera
  2. Jag tolkade det på rätt sätt!!
   Kram

   Radera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...