Alla vi som gillar Maria

onsdag 28 maj 2014

Dagen D

I dag kom den då.
Den där dagen som jag längtat efter samtidigt som jag fasat för den.
Dagen då jag äntligen kanske skulle bli fri från mina bekymmer med mitt vänstra knä och höft.
Eftersom det var ovanligt långa väntetider på Hässleholms sjukhus där min ortoped håller till åkte jag istället till Ystad för att få hjälp.
Nervös var jag redan när jag kom dit och än mer nervös blev jag när den manliga sköterskan som hämtade mig i väntrummet såg ut att precis ha gått ut nian. Jag blev om möjligt ännu mer nervös när det visade sig att det var hans lillebror som skulle köra in den där kortisonsprutan i min rygg. Fast å andra sidan hade han ju sin utbildning i färskt minne......
Det var askallt i rummet. Tydligen mådde röntgenmaskinen de använde för att se till att sprutan kom på rätt ställe bäst då.
Det blev ännu kallare när niondeklassaren tvättade min rygg med en liter sprit tagen direkt från frysen.
Sen fick jag på mig en varm skön filt ett tunt jävla pappersark och lillebror plockade fram sprutan. Jag tittade inte ens på den men om jag ska tro på Jeanette så var den skit-tunn. Han kör in den skit-tunna nålen i min rygg och säger: "Säg till när du känner nåt i benet!" Han har inte mer än hunnit säga det förrän det går en stöt ner i benet och det hoppar en meter rakt upp i luften. Typ. Han sprutar in kortisonet och faktiskt gjorde det lite ont. I en fem sekunder. Sen var det klart.
Nu ligger jag här, enbent och oerhört rastlös.
Men i morgon är jag på benet .... förlåt benen igen!!

3 kommentarer:

 1. Hur har du kunnat springa innan, undrar jag???? Dessa pojkdoktorer, man hänger helt enkelt inte med! Hoppas sprutan hjälper!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med! Och då kommer jag kanske att springa ännu snabbare!

   Radera
 2. Ååå, en sån har jag fått i knät... TRE GÅNGER! Jäkla skit så ont det gjort varenda gång! Jag hade också en Dagen D igår, men min var roligare :-)

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...