Alla vi som gillar Maria

torsdag 10 april 2014

Nu är jag fit for fight igen

OJ vad jag behövde en ledig dag igår.
Jag gjorde allt det där jag föresatte mig och tack vare (?) att yngsta dottern glömde sina gympaskor fick jag en riktigt tidig start på min lediga dag.
Jag var på plats när badhuset öppnade kl 8, satt en hel underbar timme i infrabastun och bara njöt av att vara själv och att det var alldeles tyst. Ja det var faktiskt alldeles tyst - inga skolklasser som badar så tidigt tydligen.

När jag kom hem tog jag ett ryck i tvättstugan som blivit försummad - för att inte säga alldeles bortglömd - sista tiden. För första gången på jag vet inte när var den helt tom. Varken ren eller smutsig tvätt så långt ögat nådde.


Synd bara att det havererade fullständigt några timmar senare när tre styck skolungdomar som alla haft gympa kom hem.......

Någon film blev det inte. Däremot tittade jag på ett avsnitt av Lyxfällan och ett avsnitt av Arga snickaren. Vilka puckade människor det finns!! Precis enligt plan åt jag mina Minstrel när jag tittade. Fast påsen var såklart tom redan innan första reklampausen......

Eftersom det regnade och blåste precis hela dagen struntade jag i den där joggingrundan och ställde mig på crosstrainern i stället. Något var jag ju tvungen att göra när jag precis tryckt i mig 854 kalorier på en kvart. Engelsk choklad är tydligen en bra uppvärmning och jag funderar på om jag ska ändra det där målet "Göra en mil på crosstrainern på 45 minuter"?!?


(Ja jag veeeet att jag inte är 30 längre!! Det är förinställt och jag glömmer alltid att ändra det.)

Sen kom Alice hem och då fick jag fräscha upp mina kunskaper om Vikingatiden som hon har prov på i dag. Håll gärna en tumme för henne om du har tid.

Sedan blev jag satt på prov. Alice ville laga kvällsmat alldeles själv och eftersom jag inte har några som helst kontrollbehov hade jag inga som helst problem med att hålla mig utanför. Eehh....Vi tar det där från början.....
Alice vill laga kvällsmat alldeles själv och det gjorde hon med den äran. Hon följde receptet till punkt och pricka, hon gräddade pannkakor, hackade lök och stekte köttfärssås helt på egen hand medans mamman satt i ett annat rum och kallsvettades. Resultatet blev en pannkakslasagne som var minst lika god som mammans. Inte dåligt för en tjej på 9 år!! Och inte helt dåligt för en mamma på 40 år med vissa kontrollbehov!Ha det bäst!!

1 kommentar:

  1. Tittade du på ungarna i Sveriges yngsta mästerkock eller vad det heter? Deras föräldrar kan inte ha haft nåt kontrollbehov alls!

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...