Alla vi som gillar Maria

fredag 31 maj 2013

Nu snackar vi!

Tack till alla er som tog sig tid att kommentera gårdagens inlägg. Väldigt roligt att läsa era åsikter, det är precis det min blogg handlar om för mig. Jag delar med  mig till er, ni delar med er till mig. Att det sen alltid kommer att finnas sjuttioelva stycken som bara läser utan att någonsin ge sig tillkänna kan jag leva med.
Det var faktiskt särskilt en kommentar som jag tog till mig lite extra och det var den här:

Att kommentera en text man just läst handlar ju en hel del om respekt för den som skrivit. Att då bara lämna en liten hälsning borde ju inte vara för mycket begärt. Det behöver ju inte alltid vara fyndigt, klämkäckt eller supergenomtänkt de där orden man lämnar efter sig. Det räcker ju att bekräfta att "jag har läst och nu vet du att jag har läst". Det där ska jag definitivt ha i åtanke i fortsättningen.

Något som jag har i åtanke varje fredag vet ni alla vid det här laget. Eller hur?

När lille Filip en dag öppnade dörren till badrummet stod mamma och drog fram och tillbaks med pappas snopp.
Filip undrade på barns vis vad de gjorde.
Hans mor fann sig snabbt och svarade:
- Jo, du förstår pappa har blivit lite rund om magen den sista tiden så jag släpper bara ut lite luft ur honom…
Fadern log generat men lättad över hustruns kvicka svar.
- Det är ingen ide, sa Filip. Så fort du åkt iväg till jobbet kommer grannkärringen och blåser upp honom igen!!

Ha den allra bästa fredagen alla fina ♥13 kommentarer:

 1. Önskar jag orkade lämna en hälsning varje gång jag läst ett inlägg, men det går inte, då skulle jag få sluta läsa bloggar. Bloggandet, med allt vad det innebär, ska inte vara kravfyllt och stressigt, då blir jag sjuk.

  Hahaha, stackars lille Filip. ;D

  Sv: Jag såg din kommentar på Britolacademybloggen, jättekul att du hittade dit, de är fantastiska!
  Tack själv! :)

  SvaraRadera
 2. Ha! Och då gick jag tillbaka och läste förra inlägget och då skriver du att man oftast inte går tillbaka och läser - och så var det ju det jag gjorde!
  Jag har ingen struktur på hur jag kommenterar, beror mycket på hur jag själv mår tror jag.
  Visst är det kul att få kommentarer men vad som triggar folk att lämna dem är inte helt utrett.
  Om man inte lägger ut en bild på sig själv med rubriken "Min nya frisyr"..
  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Gissar på att den började sloka som en trött tulpan.
  Jag är alltid nyfiken på vilka det är som läser min blogg. Är statistiken hög men kommentarerna få undrar man såklart. Är det olika personer som hamnar där av en slump? Samma som smyger omkring? Självklart ska det vara frivilligt att svara men om man aldrig gör det... men å andra sidan vet jag inte vilka. Du och många andra av de som har bloggspot missar mina kommentarer. BS tycks inte tycka om mgi eller om det är Wordpress. Krånglar ofta på olika sätt. Ofta går det inte att kommentera. Första gångerna trodde jag elakt att just den personen kunde stänga av just mig. Nu tar jag inte det personligt längre. :) Din är extra dum. Allt som jag skrivet kan försvinna tvärt. Jag är envis men blir sur när jag skrivit långt och ska börja om igen.. Ha en fin helg

  SvaraRadera
 4. Nja, jag kommer nog även fortsättningsvis att läsa ibland utan att kommentera. Det kan ju finnas tillfllen när man känner att man inte har något att säga, och då känns det inte ok att skriva något bara för skrivandets skull...även om det narurligtvis är kul att läsa kommentarer, men det är som det är, jur man vänder sig har man ändan bak... Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 5. Jag läser och läser ifatt inlägg men kommenterar inte ofta. Det beror mest på att jag läser min lilla blogglista det sista jag gör på kvällen, i sängen, och att då dels komma på något smart/roligt/ läsvärt är inte det lättaste. Och att sedan ligga och blippa ett svar med hjälp av yttepyttetangenterna på fånen... Då ler jag ofta bara, nickar instämmande och läser vidare nästa dag. Men... det vet ju inte du såklart. Jag ska bli bättre på att kortfattat visa dig min uppskattning. För jag gillar din blogg!

  SvaraRadera
 6. Fniss fniss.....dina historier är ofta helt nya för mig och det är kul! Trevlig helg och ha det bra/M

  SvaraRadera
 7. Detta med att kommentera... Jag läser ganska många bloggar varje dag men oftast när jah är "på språng" och då finns det inte alltid tid och möjlighet att kommentera. Vilket ju är väldigt synd på många sätt. Dessutom bråkar ju mina leder med mig vilket begränsar hur mycket jag klarar av ayt skriva på en dag, ibland går det inte ens att skriva på egna bloggen. Sedan kommer bättre perioder, när kroppen är mer samarbetsvillig och det finns lite mer tid över för annat än måsten och då är jag desto flitigare på kommentarsfronten.

  Sv. Barnen går på en friskola och där har vi föräldrar tagit beslutet om ayt man får bjuda åå glass/fika när man fyller år. Theo gick på en kommunal förskola de första två åren och där fick man bara bjuda på frukt eller annat utan tillsatt socker. Nyttigt, visst men ganska trist... ;-)På Casa balas det toö bullar ovh kakor då och då!

  Kram

  SvaraRadera
 8. För mig är bloggande/läsande av bloggar att göra vad jag vill. Inga krav. Vid alla former av krav låser det sig för mig. <3

  SvaraRadera
 9. Hihihi...underbar historia :)
  Kram!

  SvaraRadera
 10. En kommentar som bekräftelse på att man blivit läst är alltid trevligt och önskvärt. Men som sagt, inget man kan kräva!

  SvaraRadera
 11. Jag måste erkänna att jag inte kommenterar alltid, men jag går ofta tillbaka och läser ikapp. Visst skulle man kunna skriva bara en liten hälsning. Får nog skärpa mig. Jag fick av en bloggare lite syrliga kommentarer för att jag inte kommenterade tillräckligt ofta hos henne, men jag vill inte att någon ska bestämma hur ofta jag kommenterar. Då växer hornen ut på mig. Det är så skönt med dig, för här känner jag inget tvång, utan skriver när jag känner för det. Hoppas det är ok. Kram

  SvaraRadera
 12. Men jösses så förvånad jag blev att se min kommentar här då :-) Bra, då gick mitt budskap fram och det gläder mig :-) Kram

  SvaraRadera
 13. Jag har dessvärre varit utan dator i en vecka. Jag läser alltid dina härliga inlägg men har ofta lite trassligt att kommentera. Texten försvinner och allt bara rullar. Vill att du ska veta att jag uppskattar dig stort även om jag inte kommenterar sp ofta.

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...