Alla vi som gillar Maria

onsdag 10 april 2013

Om jag fick bestämma.....

En rask promenad skrämde flimret på flykten så det var tur att ingen hann nappa på min fråga om att byta grejer. Jag behåller nog mitt hjärta i alla fall. Trots att det flimrar och beter sig illa ibland. Det ryms ju en hel del annat där oxå som jag gärna vill behålla.

Bosse kom med ytterligare en fråga igår och han undrade vad jag skulle bestämma om jag fick ta ett politiskt beslut i min kommun.
Det är mycket jag skulle vilja förbättra -  inte bara i min kommun utan i hela Sverige -  men om jag bara fick bestämma en enda sak så skulle jag förbättra skolmaten. I alla fall i de kommunala skolorna. Min yngsta dotter går på en friskola och de får jättefin mat.
Mina äldsta och deras klasskamrater är dock inte lika nöjda med sin skolmat.
Vid ett möte med de ansvariga påpekade de att de ville ha godare mat i skolan. Svaret de fick var att det inte skulle göras några förbättringar i matplaneringen.
Varför?
För att eleverna slängde för mycket mat!

Eeeeh, hallå!!!
Det är kanske för att den är äcklig som de kastar den.
Om de fick godare mat som kanske kostar några kronor mer skulle de antagligen inte kasta lika mycket. Så i långa loppet hade det lönat sig att göra bättre och godare mat i våra skolor.

Om du fick möjlighet att ta ett politiskt beslut i din hemkommun - vad skulle det vara?

2 kommentarer:

  1. Svår fråga men här i Gbg har vi ju tex ingen valfrihet i äldreomsorgen. Jag tycker att vi skulle ha den möjlighet som så många andra kommuner har och ser som en självklarhet. Det är väl upp till kommunen då att vara det bästa alternativet och att man väljer dem...? Men det verkar visst inte ha fallit de styrande in att tänka i de banorna....(har stor erfarenhet av kommunal omsorg, eller brist på sådan) när det gäller min mor, min svärmor och goda vänners anhöriga.

    SvaraRadera
  2. Ja, undrar om man skulle bli annorlunda med någon annans hjärta :)
    Kram

    SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...