Alla vi som gillar Maria

torsdag 18 april 2013

En liten promenad nerför Memory Lane

Det är tidigt 90-tal. Det är lördag natt. Jag och mina två bästa kompisar Karin och Ina har varit på vårt favoritställe och dansat. Vi ska sova hos Karin alla tre. Hon har ett rum i en studentkorridor mitt i stan.
När vi ska sova kommer Ina på att hon är röksugen. Plötsligt blir vi alla akut röksugna. Ingen av oss har några cigaretter. På denna tiden fick man röka inne på dansställena så det där paketet vi köpte innan vi gick ut är slut sedan länge.
Ju mer vi tänker på det desto mer sugna blir vi och till sist klär vi på oss och går ut på jakt.
Några nattöppna ställen i närheten finns inte, kanske inte ens överhuvudtaget men snart kommer vi på att på en Jet-mack utanför stan finns en sån där automat där man kan köpa lite av varje.
Vi börjar traska och strax därefter stannar två killar som kör en liten Lada och frågar om vi vill ha skjuts någonstans.
Få skjuts kontra gå några kilometer i högklackade skor (för såklart tog vi våra festkläder på oss när vi gick ut mitt i natten) är inget svårt val och eftersom vi dessutom är tre stycken och lätt kan försvara oss om det behövs (tror vi i alla fall) hoppar vi in i bilen.

Efter en snabb överblick av Jetmackens utbud har vi att välja på Gul Blend eller Röd Prince. I vårt tillstånd var vi inte så noga med vad vi rökte, huvudsaken var att vi fick röka.
Vi bestämmer oss för att det får bli Gul Blend och för att få ut en sån ask ska vi trycka på L1. Eller det var kanske F5 - jag kommer faktiskt inte ihåg det så här många år efteråt.
Vad jag däremot minns som i går är smällen som kommer fem sekunder efter att rätt (?) knappar tryckts in. Vi tittar överraskat på varandra och dyker fram mot den där luckan där våra cigaretter borde ha ramlat ner.
Vi vet inte om vi ska skratta eller gråta när vi gläntar på luckan och ser............1 liter motorolja!!!
Eftersom det var våra sista 20?? 30?? kronor som gick åt till motoroljan försöker vi sälja den till killarna i Ladan så att vi kan göra ett nytt försök att få ut ett paket röka.
Killarna håller på att förgås att skratt men inte vill de köpa någon motorolja inte.
Inte heller vill de köra oss tillbaka till stan så vi får ta oss till Karins studentrum bäst vi vill, högljutt diskuterande om vems fel det var att vi snopet traskade längs Kanalgatan i kortkort kjol och högklackade skor, röksugna med en liter motorolja under armen........

7 kommentarer:

 1. Haha! Ja, vad ska man säga. Det hände liksom mer knäppa grejor på den tiden! :)

  SvaraRadera
 2. Motorolja... Hi hi
  Men det var lite bra att ni slapp ciggen. ;0)
  Fast hade det hänt mig på tiden det begav sig hade jag inte tänkt som idag. Nä.

  SvaraRadera
 3. "Det går lika bra med motorolja"...

  SvaraRadera
 4. Hihi, vilken underabar nostalgitripp du bjöd oss på. Surt att behöva trippa hem med en motorolja istället för cigg men vilken rikedom du nu fick plocka fram ur minnesbanken :)) Kram och ha en fin helg.

  SvaraRadera
 5. Jag som inte gillar röka tycker såklart att det var extra roligt. :)
  Vet inte vad blogspot har emot mig. Det krånglar nästan alltid. Hos dig gick det i alla fall att lämna en kommentar. Till sist.

  SvaraRadera
 6. Hahahaha! Maria, du är bäst!

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...