Alla vi som gillar Maria

torsdag 28 februari 2013

Hur väljer du??

Igår hörde jag hur två män diskuterade i min kö.
M1: Jag har slutat välja den kortaste kön. Den tar ALLTID längst tid.
M2: Tittar du efter sånt? Jag ställer mig i den som är närmast!

Jag vet att jag har kunder som väljer min kassa för att jag är jag.
Jag vet att min mamma väljer kassan där det sitter en kassörska som hon vet är trevlig.
Jag vet att min systers sambo väljer kassan med den snyggaste kassörskan.
Jag vet att det finns kunder som inte vet vad den tända lampan ovanför kassan betyder. De ställer sig där det är kö.
Jag vet att det finns kunder som ställer sig i kö närmast den utgång där de har bilen. Jag vet att de ställer sig där även om kassan i andra ändan av butiken är helt tom.
Men vad jag inte vet är hur du resonerar när du väljer kassa.
Snälla berätta det för mig.

PS Alla ni som undrade hur det gick för den glömska kvinnan. Jag tror att ni förstår att jag inte kan avslöja några yrkeshemligheter här. Jag kan säga så mycket att hon skakar inte galler än i alla fall.

9 kommentarer:

 1. Jag väljer den kassan där detstår minst antal kunder. En kö kan ju vara lång, fast inne hålla få kunder, och en annan kö kan vara kort, men innehålla många kunder...

  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag väljer en kö med få kunder. Tittar också efter att det sitter en tjej i kassan, för dom brukar alltid klara av det snabbare än om det är en kille där.
  Ha en fin dag. Kram!

  SvaraRadera
 3. Självscannar och slipper oftast att köa :)

  SvaraRadera
 4. Det beror på vilken affär. Det fanns en tid när vi bodde nära ett Maxi då vi aldrig valde en viss surtantkassa även om det var kortast kö där.
  I en större affär med en veckohandling i vagnen försöker jag rulla in till kortaste kön, men brukar förlora när jag för skojs skull kollar in de andra köerna. I en mindre affär väljer jag gärna den trevligaste "kassörskan". Vänlighet, några snälla fraser, en ögonkontakt kan verkligen göra skillnad på en grå dag.

  SvaraRadera
 5. Tänd lampa? Vad är det för nymodigheter jag inte hört talas om?

  SvaraRadera
 6. Jag självscannar. Är jag i en annan affär kollar jag efter den kö som verkar gå fortast. Jag bedömer hur snabb/långsam kassörskan är, hur många som är före i kön och hur mycket eller litet de ska lägga upp på bandet. Det blir en tävlan mot de andra och jag bara måste vinna annars blir jag sur över att jag valt fel kassa! :)

  SvaraRadera
 7. Jag spanar in hur mycket kunderna har i vagnen och försöker räkna ut vilken kö som är snabbast. Är jag i min stamaffär väljer jag även vilken kassörska som är trevligast.

  SvaraRadera
 8. Jag väljer kö efter humör. Om jag är på bra humör och är snacksugen går jag till kassan där snackis sitter. Har jag bråttom tar jag en kkö som jag bedömer går snabbt. Om jag ser att det sitter en ny i en kassa och det går sakta där kan jag t den för att sprida lite trevnad i kön och prata och vara lite extra glad för de brukar se lite nervösa ut, om jag inte har bråttom då. ;)

  SvaraRadera
 9. Kollar hur mycket varor folk har i sina korgar/vagnar.
  fredagskramar

  SvaraRadera

Känn dig fri att hålla med eller att tycka annorlunda - det går bra vilket som!! Det viktiga är att du lämnar en kommentar som speglar vad DU tycker och tänker! Det går alldeles utmärkt att lämna en kommentar fast du inte har en egen blogg eller ett Googlekonto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...