Det var ett tufft besök hos pappa. Han har blivit sämre och yngsta dottern tog rejält illa vid sig. Vid fikat droppade tårarna ner på hennes lilla tårtbit.
Jag förstår precis hur hon känner det - innan grät jag varenda gång jag hälsade på min pappa men nu är det precis som att tårarna har tagit slut.
Däremot tar besöken på krafterna och luften gick ur mig alldeles efter pappas lilla kalas. Jag åkte direkt till jobbet och det blev en lång kväll med mina tankar som envist hängde kvar - precis som de alltid gör.
Men nu är det en ny dag och ingenting blir bättre för att jag går här hemma och deppar över något som jag inte kan ändra på. Hur gärna jag än vill......
Något annat jag skulle vilja ändra på är mitt schema.
Som jag nämnt några gånger innan så jobbar jag mycket kväll.
Det innebär att kära sambon får fixa och trixa här hemma för att hinna med tre barn och allt vad det för med sig.
Det ska köras till aktiviteter, det ska göras läxor, det ska läsas godnattsagor medmera medmera....
För att underlätta lite för honom och för att jag är världens bästa sambo brukar jag laga kvällsmaten innan jag kör till jobbet så att han och barnen bara kan värma det när de kommer hem.
Jag kan ju då inte laga vad som helst - det är ju inte alla maträtter som lämpar sig för uppvärmning i mikron.
De dagar dottern har friidrott måste det dessutom vara något som barnen gillar så att det snabbt och lätt slinker ner i barnens magar utan massa petande i maten och gnällande om att "får man peta bort svampen?" "måste man äta löken?" osv osv
Igår gjorde jag en maträtt som trots lök är godkänd av barnen, som går utmärkt att värma i mikron och som dessutom är supergod.
Och för att jag är världens snällaste ska jag dela med mig av receptet till er!!
Till fyra personer eller till två vuxna och tre ganska kräsna barn behöver du:
4 kycklingfiléer
6 msk hackad rödlök
2 msk olivolja
2 msk kinesisk soya
4 msk chilisås
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
1 .Blanda lök, olja, soya, chilisås, vitlök och svartpeppar.
2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och bred blandningen ovanpå.
3. Låt stå i minst 30 minuter.
4. Gratinera i ugn 20-25 minuter på 225°.
Jag brukar göra lite mer sås för att det är så himla gott att ha på riset |
Servera med ris.
Mumsfillibabba!
Idag ska jag till tandläkaren med sonen som ska få ett filmstjärneleende när han blir stor!
Ajajajaj.....
Ha det bäst!
Det är så sorligt när en nära och kära drabbas av någon sjukdom.
SvaraRaderaKycklingen lät jättegod.
Kram
Det känns tungt när inte föräldrarna "finns kvar" fast de egentligen gör det. Det minns jag fån min mors sista tid.
SvaraRaderaKycklingreceptet lät jättegott. Det måste testas,
Att inte kunna nå fram till en människa som betyder så mycket för en måste vara väldigt tungt.
SvaraRaderaSkickar dej en styrkekram ♥
Det gör så ont i hjärtat när ens nära inte riktigt är med längre som de brukar.
SvaraRaderaTack för snabbt och enkelt recept, det behövs verkligen.
Kram
Stackars barn, det kan inte vara lätt att se morfar sjuk.
SvaraRaderaKänner igen det där med att det ska petas bort en massa ur maten. Den ena älskar ost, den andre hatar osv...
Det innebär en hel del begränsningar i matlagningen. Något som dock hela familjen gärna äter är t ex lasagne. Ofta blir det kvar även till nästa dag. Lätt att värma upp.
Kram
tack för tipset - ska testa detta!
SvaraRaderaKul med ett nytt recept, tack!
SvaraRaderaDet där låter himla gott, tack för tipset!
SvaraRaderaLider med dig och familjen när det gäller din pappa. Jobbigt!
Massor med bamsiga kramar till dig och din familj.
SvaraRaderaJa du, det är ett evigt knåpande för att få livet att gå ihop! Synd att höra om din pappa, varma kramar till dig och familjen.
SvaraRaderaKycklingen lät jättegod. Sorgligt med din pappa. Kram!
SvaraRaderaStyrkekramar till dig och familjen!
SvaraRaderaKyckligen ska absolut provas, tack för tipset!